ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

''Η σιωπή του Θεού είναι απάντηση στις αδικίες μας η πιο εύγλωττη, η πιο ευγενική.''

Image may contain: 1 person, beard and text
''Πολλοί εκλαμβάνουν τη σιωπή του Θεού, ως ένδειξη ότι ο Θεός «δεν υπάρχει», «πέθανε». 
Αν όμως σκεφτόμαστε σε ποιά θέση φέρνουμε το Θεό με τα πάθη μας, τότε θα βλέπαμε ότι Αυτός δεν έχει άλλη επιλογή, παρά μόνο να σιωπήσει. 
Ζητάμε από Αυτόν να μας υποστηρίξει στις αδικίες μας. Δεν μας ενοχοποιεί φανερά. Μας αφήνει να πορευτούμε στους πονηρούς δρόμους μας και να θερίσουμε τους καρπούς των προσωπικών μας αμαρτιών. 
Αν όμως στραφούμε προς Αυτόν με μετάνοια, τότε έρχεται γρήγορα, γρηγορότερα από όσο περιμέναμε. Γνωρίζοντας τις ανάγκες μας, πολύ συχνά τις προλαμβάνει. 
Μόλις προφέρουμε στην προσευχή τα αιτήματά μας, που δικαιολογούνται με την πραγματικότητα της ζωής μας μέσα στον κόσμο, Αυτός ήδη το έχει εκπληρώσει. Συνεπώς, η σιωπή του Θεού είναι απάντηση στις αδικίες μας η πιο εύγλωττη, η πιο ευγενική.''
 Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ †

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πιο εξωφρενικο ειναι η παρανοια των αντιχριστων ατομων, που παριστανουν τους δηθεν άθεους , αλλά ουσιαστικά τους ενοχλει μονον ο Χριστος μας.
Απο την μια αποκαλουνε παραμυθια τον Χριστιανισμο και συγχρονως, ταυτοχρονως βριζουν τον Θεο και λενε πως για ολα τα κακα, φταιει Εκεινος.
Μα πως ειναι δυνατον , να κατηγορεις Καποιον- που κατ εσε- δεν υπαρχει ?!
αυτο ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ. Και εκει φαινεται η εμπαθεια, και το μισος. Ο φθονος και η κακια,και ολα αυτα ειναι δαιμονικα χαρακτηριστικα.