ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Γράμμα του Φώτη Κόντογλου στην εφημερίδα "Αυγή"

Γράμμα στην εφημερίδα "Αυγή"
1 Ιουνίου 1962
Φωτογραφία του χρήστη Φώτης Κόντογλου.


4 σχόλια:

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Αυτοί οι κομμουνιστές εδώ και έναν αιώνα αναμασάνε τα ίδια.Κόλλημα στον εγκέφαλο χωρίς τέλος...και τους κάνατε και κυβέρνηση...

savvas baltatzis είπε...

Που ειναι αυτες οι ευγενικες ψυχες γεματες απο πιστη, αγαπη , δικαιοσυνη ? Που ειναι αυτες οι μητερες που γαλουχισαν παιδια Ελληνοπουλα .με ηθος και σεβασμο σε υψιστες αξιες..........Δημιουργησαν και μας αφησαν Κληρονομια πνευματικη ας ευχηθουμε για τις ψυχες των ................!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Π. Γεώργιε ευλογείτε. Έχοντας θητεύσει επί δύο σχεδόν χρόνια (1986-1988), ως νεαρός τότε συντάκτης του εξωτερικού δελτίου της ''ΑΥΓΗΣ'' και μη έχοντας καμμία κοινή ιδεολογικοπολιτική συγγένεια με τα ''απότοκα αποπαίδια του ανθρωποκεντρικού Διαφωτισμού'' που έλεγε κι ο μέγας Κόντογλου, δύναμαι δυστηχώς για την απόστατη ζωή τους να πως μόνο αυτό: πρόκειται για ανθρώπους που εκτρέφουν ένα ανέκφραστο μίσος για τον Χριστό και τους Χριστιανούς, έχουν διαγράψει οριστικά από το λεξιλόγιό τους τις λέξεις ΕΘΝΟΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, ενώ στην ιδιωτική ζωή τους είναι ανεπιφύλακτα δεκτικοί και δοτικοί προς κάθε σαρκική απόκλιση, εκτροπή ή παρεκτροπή, αυτό που εμείς ονομάζουμε φυσιολογικά ως ανωμαλία! Εύχεσθε!

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λέτε είναι. Όποιος έχει ασχοληθεί με τη Ρωσική ιστορία, εννοεί πολύ καλά όλες τις κινήσεις των ντόπιων μπολσεβίκων.