ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Το ίδρυμα ''Novak Djokovic'' εισαγάγει τον βουδιστικό διαλογισμό στα σχολεία


 Ο Νόβακ και η Έλενα Τζόκοβιτς εισαγάγουν τον βουδιστικό διαλογισμό στα σχολεία της Σερβίας.
 Το ίδρυμα ''Novak Djokovic'',υπό την καθοδήγηση της Jelena Djokovic,εισήγαγε το πρόγραμμα "Mind Up"σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Σερβίας.


 Το πρόγραμμα αυτών των πρακτικών διαλογισμού έχει τελειοποιηθεί από Αμερικανούς ψυχολόγους,βασιζόμενη στην βουδιστική παράδοση και με προτεινόμενο σκοπό να μειωθεί το άγχος στα παιδιά.Πολλοί όμως πιστεύουν ότι ο πραγματικός σκοπός είναι η ''πλύση εγκεφάλου''(όπως σύμφωνα με τον συντάκτη αναφέρεται και στο βίντεο το οποίο είναι στα σέρβικα)για αυτούς που αντιδρούν σε ότι βλέπουν γύρω τους.

  Η ''Ένωση Ορθοδόξων Γονέων''Βελιγραδίου,ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας να ακυρώσει το πρόγραμμα που ήδη εφαρμόζεται σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Σερβίας

 Στο βίντεο της Online TV "Srbija Global",μπορεί να δει κανείς τις θετικές και τις αρνητικές όψεις του θέματος,ενώ στο τέλος του βίντεο(στην πηγή 1,στα σέρβικα) μιλάει ο ανώτατος δάσκαλος του Βουδισμού Ζεν ο οποίος υποστηρίζει ότι αυτό το είδος διαλογισμού τους ανήκει και ότι έχει προσαρμοστεί από Αμερικανούς ψυχολόγους στις ανάγκες της νέας παγκόσμιας τάξης.
 Άραγε να πρόκειται για ασκήσεις παιδαγωγικά αποδεκτές ή για μία ψευδοθρησκευτική λατρεία;

Υ.Γ. proskynitis.blogspot.
Μετέφρασα το παραπάνω τόσο επειδή πολλοί αγνοούν τους κινδύνους της Γιόγκα και σύντομα θα εισαχθεί και στα δικά μας σχολεία(εαν ήδη δεν γίνεται),αλλά και επειδή όλοι θαυμάζουμε τον Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος ομολογει την πίστη του κάνοντας τον σταυρό του σε κάθε παιχνίδι.

1 σχόλιο:

GOLDEN BOY είπε...

Οι ορθοδοξοι χριστιανοι πρεπει να ακολουθουν μονο το ευαγγελιο του Χριστου και οχι ανθρωπους ειδικα διασημους που το μπερδεμα μεσα τους ειναι πιθανον μεγαλυτερο