ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;!

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;!

Και μη γελιέστε,δίπλα δεν είναι καμπαναριό, μιναρές είναι.
Βιβλίο θρησκευτικών γ´ γυμνασίου 2020.
Το χειρότερο;Το ενέκρινε και η Ιερά Σύνοδος !

6 σχόλια:

Αμφιλόχιος είπε...

Πάτερ μου με όλο το σεβασμό, ας μην υπερβάλλουμε. Καμπαναριό είναι απλά, "καλλιτεχνική άδεια" το παρουσιάζουν σε μια μοντέρνα εκδοχή. Αν διαβάσετε στο οπισθόφυλλο ο τίτλος του πίνακα είναι Zante , και αν παρατηρήσετε τον πίνακα θα καταλάβετε ότι παρουσιάζετε ο ναός και το καμπαναριό της μονής του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο.

ELIZA PURMANN είπε...

ΚΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ...ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΔΙ, ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΈ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΤΙ ΡΌΛΟ ΠΑΊΖΕΙ; ΑΥΤΟ, ΘΑ ΜΑΣΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ Ο.....ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΡΕΆΛ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΊΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ, ΠΟΥ ΜΌΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΠΝΈΕΙ ΑΛΛΆ.... ΑΡΡΗΤΑ ΚΙ ΑΘΈΜΙΤΑ ΚΎΑΜΟΥΣ ΟΠΤΟΎΣ;;

ELIZA PURMANN είπε...

Συγγνώμη, αλλά ο κύριος σταυροπόδι στα σύννεφα, που ακουμπά στο τραπεζάκι καφενείου ποιός είναι;;;;Τι δουλειά έχει εκεί;
Εκτός κι αν είναι μια άλλη εκδοχή, του ΒΙΟΛΙΣΤΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ....με το βιολί να....έρχεται...
Σαν πολύ.....μεταμοντέρνα η άποψη για την Εκκλησία του Αγ.Διονυσίου στη Ζάκυνθο (και όχι Ζαντε!!!Ελλάδα είμαστε κι όχι Ιταλική επικυριαρχία πλέον).
Ακόμη, αφού το ΣτΕ απέρριψε το βιβλίο θρησκευτικών, ΠΏΣ ΤΟ....ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;;
Μωρέ μπράβο συνοδοιπόροι με τους νεοεποχίτες οι Ορθόδοξοι ταγοί!!!
ΕΥΓΕ!

Παναγιωτης Μακρυγιαννης είπε...

οτι χειροτερο ερχετε στα σχολεια ..... αθεια.... διαστροφη..... χειραγωγηση .... ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ.......

Ανώνυμος είπε...

Ωραία...καμπαναριό είναι. Ο Σταυρός που είναι?

FireForest είπε...

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω (με όλη την δυνατή ευγένεια) από αυτόν που ανέβασε το συγκεκριμένο post, να το διορθώσει. Η φράση "δίπλα δεν είναι καμπαναριό, μιναρές είναι" είναι λανθασμένη. Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν ζωγραφίστηκε σταυρός στην εκκλησία, αλλά υποθέτω ότι πρόκειται για κάποιου είδους παράλειψη και όχι εσκεμένη προσπάθεια να διαστρεβλωθεί η Ορθοδοξία. Στο Βυζαντικό Μουσείο μπορεί να δει κανείς μεγάλη εικόνα της Αγ. Μαρίνας όπου έχει βάλει ο αγιογράφος τα οκτάκτινα αστέρια της Παναγίας από κεκτημένη ταχύτητα. Δεν είναι εντελώς απίθανο να γίνει ένα τέτοιο λάθος, ιδίως όταν κανείς δεν περιμένει το έργο του στο μέλλον να αποτελέσει εξώφυλλο σχολικού βιβλίου.
Το συγκεκριμένο έργο πρώτον (όπως επισήμανε ο χρήστης Αμφιλόχιος) απεικονίζει μια συγκεκριμένη εκκλησία, η οποία αν την αναζητήσετε στο ίντερνετ, έχει όντως ένα τέτοιο καμπαναριό να στέκεται μόνο του, πλάι στην εκκλησία.
Δεύτερον, το έργο αυτό δεν δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη με σκοπό να γίνει εξώφυλλο σχολικού βιβλίου, αλλά ήταν μία από τις πολλές ζωγραφιές που είχε ήδη φτιάξει, και η συγκεκριμένη αφορούσε την πατρίδα του. Η σκεπή του καμπαναριού είναι κυματιστή και κατευθύνεται προς τον ουρανό για να θυμίζει θυμίαμα και προσευχές. Όσο για την ανθρώπινη φιγούρα που βρίσκεται στον ουρανό δεν μπορώ να πω, αλλά δεδομένου ότι το έργο αποτελεί μια προσωπική έκφραση του καλλιτέχνη για την πατρίδα του, υποθέτω ότι μπορεί να απεικονίζει κάποιο οικείο, αλλά όχι πια εν ζωή, πρόσωπο.
Τώρα αν αυτός/αυτή που επέλεξε την συγκεκριμένη εικόνα για εξώφυλλο τα ήξερε όλα αυτά ή όχι, δεν μπορώ να πω. Ούτε μπορώ να πω ποια ήταν τα κίνητρά του/της για την επιλογή. Απλά δεν πιστεύω ότι η συγκεκριμένη ζωγραφιά διακατέχεται από την διαστροφή που κάποιοι μπορεί να νομίσουν.
Καταλαβαίνω την αγωνία όλων μας να μην υπάρξει διαστρέβλωση της πίστης μας, αλλά θα ήταν καλό να γίνεται πιο προσεκτική έρευνα πριν ανεβαίνει ένα τέτοιο post.
Να μας φωτίζει ο Θεός όλους...