ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

"Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα."

 Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

Από το αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδικών μας χρόνων, την "Φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, υπάρχουν πολλά που έχουμε κρατήσει. Ανάμεσα στα όσα θυμόμαστε είναι και ένας από τους νόμους του Ναπολέοντα:
"Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα."
Αυτό ήρθε στο μυαλό μας διαβάζοντας στις ειδήσεις την απόφαση της ΟΥΕΦΑ (κόντρα σε προηγούμενες αποφάσεις) ότι η δήλωση που έκανε ο Νόιερ, φορώντας περιβραχιόνιο στα χρώματα της LOATKI+ κοινότητας, δεν θα τιμωρηθεί. Σε άλλες περιπτώσεις όμως θυμόμαστε απειλές, χρηματικά πρόστιμα, μηδενισμούς, ακόμη και υποβιβασμούς για αντίστοιχες "δηλώσεις". Και το πρόβλημά μας σίγουρα ΔΕΝ έχει να κάνει με την ομοφοβία...




Στις φωτογραφίες:
1. Από την Φάρμα των Ζώων.
2. Ο Νόιερ φορώντας το περιβραχιόνιο.
3. Τον Οκτώβριο του 2014 η UEFA επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον ΑΠΟΕΛ για το κορεό που σχημάτισαν οι φίλοι της ομάδας πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Άγιαξ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και έδειχνε έναν χάρτη της Κύπρου, ο οποίος είχε ως φόντο μια ελληνική σημαία.
4. Τον Σεπτέμβριο του 2017 ξεκίνησε μια σειρά μηδενισμών της ομάδας ΠΑΕ Ποντίων γιατί στις εμφανίσεις τους υπήρχε το μήνυμα «Δεν ξεχνώ, Πάντα Τιμώ» για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.
5. Ο στρατιωτικός χαιρετισμός της Εθνικής Τουρκίας σε αγώνα με την Αλβανία. Ήταν όταν η Τουρκία εισέβαλε στην βόρεια Συρία. Η επίσημη σελίδα της Εθνικής Τουρκίας στο Twitter, δημοσίευσε τη φωτογραφία με λεζάντα: "Αφιέρωσαν τη νίκη τους στους γενναίους στρατιώτες μας και στους μάρτυρες". Η ΟΥΕΦΑ εκεί σφύριξε αδιάφορα..
Το εμπεδώσαμε καλά. Για τον επιχειρηματικό οργανισμό που λέγεται ΟΥΕΦΑ κάποια "ζώα είναι πιό ίσα από τα άλλα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: