ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΥΓΚΑ

Η εικόνα Καλούγκα-η οποία απεικονίζει την Παναγία μοναχή να κρατάει ένα βιβλίο-βρέθηκε το 1748 στο σπίτι ενός γαιοκτήμονα στο χωριό Τίνκοβα κοντά στην Καλούγκα.Δυο υπηρέτριες του σπιτιού ανέβηκαν στη σοφίτα για να κοιτάξουν κάποια παλιά πράγματα.
Μία από αυτές,η Ευδοκία ήταν αθυρόστομη.Με το παραμικρό οργιζόνταν και έμπλεκε σε καυγάδες.Ένω λοιπόν η μεταξύ τους συζήτηση είχε ''ανάψει'',την προσοχή τους τράβηξε ένα αντικείμενο τυλιγμένο σ'έναν παλιό σάκο.Με περιέργεια το πήραν στα χέρια τους και το άνοιξαν.
Τους φάνηκε ότι πρόκειται για κάποιον πίνακα που απεικόνιζε κάποια καλόγρια.Δεν είχαν καταλάβει ότι είναι η Παναγία.
Η άλλη υπηρέτρια ήλπισε να κατευνάσει λίγο την Ευδοκία μπροστά σ'αυτόν τον ''πίνακα''.Αντιθέτως όμως οργίστηκε ακόμη πιο πολύ με την άλλη υπηρέτρια,ενώ ξέσπασε την οργή της και προς τον πίνακα...φτύνοντάς τον.
Επι τόπου στην ασεβή αυτή γυναίκα άρχισαν να παρουσιάζονται σπασμοί και λυποθήμησε.
Συνήλθε την επόμενη ημέρα,αφού πρώτα η Παναγία την νύχτα εμφανίστηκε στους γόνεις της λέγοντάς τους τι συνέβη και τη να κάνουν για να αποφύγει την τιμωρία:«Η κόρη σας βλασφήμησε φτύνοντας την εικόνα μου.Να κάνετε αγιασμό μπροστά στην εικόνα μου και μετά να την ραντίσετε για να συνέλθει».
Από τότε η θαυματουργή εικόνα βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό της Καλούγκα.Έχει επιτελέσει πολλά θαύματα και έχει σώσει ολόκληρες κοινότητες από επιδημίες αλλά και από την εισβολή εχθρικών στρατευμάτων.
Εορτάζει στις 18 Ιουλίου,2 Σεπτεμβρίου και 12 Οκτωβρίου,εις ανάμνηση κάποιων θαυμαστών παρεμβάσεών της.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Που βρίσκεται αδελφέ η Καλούγκα; Στη Ρωσία ή Ουκρανία;

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ