Δεν έχει σημασία αν οι αναφερόμενοι ήταν αθώοι ή ένοχοι σε αυτά που τους καταμαρτυρούσαν.
Η λαϊκή Ορθοδοξία ξέρει πολύ καλά να κάνει διάκριση μεταξύ ενός πάθους ή μιας αμαρτίας και του προσώπου, το οποίο κρίνει ως συμπαθές ή εμετικό με ένα σωρό κριτήρια πλην ενός υποκριτικά άμεμπτου βίου.
Η Ιουδαιοπροτεσταντική Ευρώπη, που έχει αναγορεύσει ουκ ολίγους ναζί, τζιχαντιστές, μαφιόζους αλλά και γραβατωμένους serial killers σε ηγεμόνες, ξίνισε με τον Μλάντιτς, ο οποίος διέσωσε τον λαό του από την ολοκληρωτική σφαγή. Οι Σέρβοι αγνόησαν τις φοβέρες και τις απειλές και τον τίμησαν όπως έπρεπε.
Παρομοίως, ενώ η Ελλάδα, η συντηρητική, χωρίς καμία woke και LGBT διάθεση, και ενώ αντιδρά στη διάδοση των ναρκωτικών, αδιαφορεί για το αν ο Μαζωνάκης είχε ηθικές παρεκτροπές, για το αν ψωνιζόταν ή αν μαστούρωνε, ενώ σιχαίνεται τους Βαλλιανάτους που προπαγανδίζουν τα ελεύθερα ναρκωτικά και την ομοφυλοφιλία στα σχολεία, για πλούσια πελατολόγια.
Γιατί; Διότι, σε αντίθεση με το Δυτικό έκτρωμα που ταυτίζει το ηθικό με το νόμιμο, υπό μια δικαιοσύνη κουρέλι, διαχωρίζει πλήρως τα προσωπικά πάθη από την αξία και τον εν γένει βίο ενός ανθρώπου.
Μαζωνάκη δεν άκουγα, κανέναν της νεότερης γενιάς γενικώς. Αλλά κάτι απροσδιόριστο μου τραβούσε την προσοχή σε αυτό το παιδί.
Αν η Ορθοδοξία είναι ζωή, άλλο τόσο ξέρω και τι είναι θάνατος. Είναι αυτό που είπε ο Χριστός για τους άμεμπτου ηθικής: «ἄφες τούς νεκρούς τούς ἑαυτῶν νεκρούς θάψαι».
2 σχόλια:
Ενώ διάβασα αρκετές φορές το άρθρο, δυστυχώς δεν μπόρεσα να καταλάβω ούτε το νόημα, ούτε το συμπέρασμα του συγκεκριμένου άρθρου.
Όπως, και πού κολλάει ο τίτλος του άρθρου με τον Μαζωνάκη;
(Δεν έχω facebook για να δω τον Αρθρογράφο).
Όποιος κατάλαβε κάτι περισσότερο ας μας εξηγήσει.
Μόνο σε αυτό θα ήθελα να σταθώ.
Έχουν πεθάνει πολλοί άνθρωποι που ήταν πραγματικά αξιόλογοι και καταξιωμένοι και αγωνίστηκαν για Χριστό και για Πατρίδα και και τα Μ.Μ.Εξαπατήσεως, τους πέρασαν στα ψιλά γράμματα.
Και τώρα όλα τα προσκυνημένα γιουσεφάκια προσπαθούν να κάνουν μια κοινωνία να ασχολείται τόσο πολύ με τον Μαζωνάκη...
Δυστυχώς εκεί φτάσαμε ως κοινωνία να μας ταΐζουν σανό και εμείς σαν τα μηρυκαστικά να το τρώμε.
Το Ορθοδοξία ή θάνατος, με τους Αδερφούς μας Σέρβους είναι ταυτόσημα.
Εμείς δυστυχώς δεν τους φτάνουμε ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι.
Αντιγράφω κάτι από το άρθρο.
..τον Μλάντιτς, ο οποίος διέσωσε τον λαό του από την ολοκληρωτική σφαγή.
Οι Σέρβοι αγνόησαν τις φοβέρες και τις απειλές και τον τίμησαν όπως έπρεπε.
Και όταν μιλάμε για Ορθοδοξία ή θάνατος.
Οι Σέρβοι Μοναχοί θυσιάζονται για Χριστό και για Πατρίδα.
https://youtu.be/rerOJdq7iIQ?is=eSalnm5Y7t6BMyWC
Και οι λαϊκοί δεν πηγαίνουν πίσω..
https://youtu.be/9bFFV3EC1CA?is=8xmOzDXryJTqeW3a
Δημοσίευση σχολίου