ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Άγιος νεομάρτυς Βουκασίνος ο φρικτώς σφαγιασθείς από τους καθολικούς Ουστάσι(16 Μαίου)

34-image002
Ο Άγιος νεομάρτυρας Βουκασίνος ήταν ένας Σέρβος ορθόδοξος αγρότης τον οποίον δολοφόνησαν με φριχτό τρόπο οι παπιστές Ουστάσι.
Γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στο χωριό Κλέπτσι στην Βοσνία -Ερζεγοβίνη.Στις αρχές του Β Παγκοσμίου Πολέμου τον συνέλαβαν μαζί με χιλιάδες άλλους Σέρβους και τους πήγαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γιασένοβατς.(ΕΔΩ!!)
Όταν ένας στρατιώτης των Ουστάσι τον πήρε για να τον εκτελέσει του είπε:«Εαν φωνάξεις ζήτω ο Άντε Πάβελιτς(ΕΔΩ) θα ζήσεις»Ο Βουκασίνος ο οποίος τον είδε να κρατάει στα χέρια του ένα μαχαίρι του είπε ήρεμα:«Παιδί μου,κάνε αυτό που πρέπει»
Αποτέλεσμα εικόνας για ВУКАШИН ИЗ КЛЕПЦА, МЧ.
Ο Ουστάσι τράβηξε το μαχαίρι και του έκοψε το αυτί.Επανέλαβε το αίτημά του και ο Βουκασίνος έδωσε την ίδια απάντηση.Εκείνος εξαγριωμένος του έκοψε και το άλλο αυτί και την μύτη.Βλέποντας ο δολοφόνος την βασανιστική του ηρεμία βγήκε εκτός εαυτού.Του σημάδεψε το πρόσωπο.Ακολούθως του έκοψε την γλώσσα ,του έβγαλε τα μάτια και του έκοψε τον λαιμό.Τον μαχαίρωνε με μανία για πολλήν ώρα ακόμη!
Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δολοφόνος(το όνομά του ήταν Ζίλα Φραγκάνοβιτς)μετά απο΄αυτήν την φρικιαστική δολοφονία τρελάθηκε,άρχισε να πίνει,να γυρίζει στους δρόμους,έχοντας πάντα μπροστά του το γαλήνιο πρόσωπο του Αγίου Βουκασίνου και αντηχώντας στα αυτιά του τα λόγια του''Κάνε παιδί μου αυτό που πρέπει''!
Αποτέλεσμα εικόνας για ВУКАШИН ИЗ КЛЕПЦА, МЧ.
Η μνήμη του τιμάται στις 16 Μαίου.(Σέρβοι Νεομάρτυρες-ΕΔΩ)

Το χωριό του Αγίου το Κλέπτσι καταστράφηκε το 1992 από τους Κροάτες

7 σχόλια:

Φράπις είπε...

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τέτοιοι άνθρωποι μας υπερβαίνουν κατά πολύ. Μας υπερβαίνουν ΟΛΟΥΣ μας. Δεν αρκεί το παράδειγμα, δεν αρκεί η καλή πρόθεση για κάτι τόσο μεγάλο. Χρειάζονται, αλλά δεν αρκούν. Πρέπει και ο άνθρωπος που θα πάθει το μαρτύριο να έχει ζήσει ήδη πολλά μικρά μαρτύρια για να αντέχει να λέει ήρεμα "κάνε παιδί μου αυτό που πρέπει" σε κάποιον που κρατάει μαχαίρι μπροστά του.
Εμείς τώρα, που κάποιος μας κακολογεί, συχνά όχι εντελώς άδικα, και τσατιζόμαστε κλπ, ή που κάνουμε κάτι νηστείες με πίτσες σόγιας, είμαστε φλούφληδες και φλωράκια.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΠΟΣΟΝ ΑΓΩΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕς ΝΗΣΤΕΙΕΣ,ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΔΕΙΝΑ

Φράπις είπε...

Πάτερ Γεώργιε νομίζω ότι εγώ δεν αντέχω κάτι τόσο σοβαρό. Έχω δει τον εαυτό μου να σπάει σε πολύ πιο εύκολα.

Πάντως το καλό από όλα αυτά που ακούμε για τους νέους μάρτυρες είναι ότι φέρνουν την έννοια του μαρτυρίου πιο κοντά μας. Έκανε τους βίους των παλαιότερων αγίων να φαίνονται πολύ πιο οικείοι και γι΄αυτό απείρως διδακτικότεροι.

Unknown είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ.
ΤΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΤ'ΩΔΗ ΚΑΙ Ζ'ΩΔΗ ΤΩΝ ΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ,ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ . ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ. ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΑ .
ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ,ΜΙΧΑΗΛ

Unknown είπε...

Φραπι συμφωνω μαζι σου. Αραγε υπάρχει η περιπτωση οταν θα ερθει ο αλλος να σε πετσοκοψει να δεις τον Χριστό ή τον φυλακα αγγελο σου και να παρεις ουρανιο κουραγιο ;;;

Πχ εγω ειμαι ανθρωπος που οταν μου παιρνουν αιμα υδρωνω και ειμαι ετοιμος να λιπόθυμησω.
Εαν ερθω σε μια τετοια κατασταση ο Θεος ξερει πως να αντιμετωπιστω ωστε να σωθω. Η θα φαω μια μπαμ και κατω ή θα γινει μια εμφανιση και θα αντεξω.


Αμα κανεις προσπάθεια και αγωνιζεσαι για να εισαι κοντα Του μια ζωη, ο Θεος ξερει οτι στο μαρτυριο μπορει να σε χασει..δεν υπαρχει περιπτωση να το αφησει.

Τελος σκεψου και αυτο :
Μυτιλήνη
Αγιος Ραφαηλ...μεγα μαρτυρια
Αγια Ειρηνη...μεγα μαρτυρια
Οι συγγενεις που ηταν στο μοναστηρι..μαρτυρησαν
Ο Αγιος Νικολαος μολις ειδε που αρχισαν να χτυπανε τον Αγ.Ραφαηλ επαθε ανακοπη.


ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Πολύ σωστό το σχόλιο για τον άγιο Νικόλαο, αδελφέ. Και όλα τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν εδώ πέρα, πολύ σοφά και συγκινητικά...
Ο Θεός να μας ενδυναμώνει, γιατί κάθε μέρα υπάρχουν μικρά "μαρτύρια", στα οποία τύποι σαν εμένα σπάνε εύκολα. Και ο άγιος Βουκάσιν, και όλοι οι άγιοι, ας πρεσβεύουν για μας και για όλο τον κόσμο.
Ίσως πρέπει εδώ να θυμηθούμε και αυτό το άρθρο:
Προσευχές από τους "τελειωμένους"
http://euxh.gr/paidagogika/neotita/prosefxes-apo-tous-teleiomenous
Ευχαριστώ.

Κασσι ανο είπε...

Η Αγία Ειρήνη όταν είδε τον πατέρα της και τον Άγιο Ραφαήλ το μαρτύριο είπε θα αντεξ Ω και εγώ οι πόνοι ήταν φρικτοί..έτσι είπε...