ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σχόλιο αναγνώστη στην ανάρτηση -Τα «πατριωτικά»και «ορθόδοξα»μπλογκς.Προφητολογίες και σύγχυση


Θα ήθελα να καταθέσω κάποια σχετικά με το θέμα σας:

Γνώρισα τον π. Παΐσιο το 1975. Έκτοτε τον συνάντησα 30-40 φορές, σχεδόν όλες κατά μόνας. Ποτέ δεν τον άκουσα να λέει "προφητείες", για το πότε θα γίνει πόλεμος, πότε θα πάρουμε την Πόλη, ποιος θα είναι ο τότε αρχιστράτηγος, κλπ. Μετά θάνατον είδα πολλές τέτοιες "προφητείες" δημοσιευόμενες σε περιοδικά και βιβλία ή διαδιδόμενες από τα ΜΜΕ. Σκέφτηκα πως ίσως πράγματι να είπε τέτοια πράγματα, αλλ' όχι σε μένα. Ώσπου πριν από ένα μήνα άκουσα από φίλο που την προηγουμένη είχε επισκεφτεί το Άγιο Όρος ότι ο π. Ησαΐας, ο υποτακτικός του Γέροντα που τώρα μένει στο κελλί του, του είπε πως ποτέ ο Γέροντας δεν έχει εκστομίσει τέτοιες "προφητείες", ποτέ δεν έχει αναφερθεί στο πότε θα γίνει πόλεμος, κλπ.
Όσο για τους πολιτικούς που "χρησιμοποιούν" το όνομά του, την τελευταία φορά που τον συνάντησα, μαζί μέ άλλους, στις 9-10-1993, μέρα εκλογών, μας είπε με αγανάκτηση για πολιτικούς και από τα δύο τότε μεγάλα κόμματα που εκμεταλλεύονταν το όνομά του (φυσικά αυτός ποτέ δεν σύστησε κάποιον πολιτικό, να τον ψηφίσει ο λαός) προς άγραν ψήφων και πώς "στόλισε" τον ένα απ' αυτούς όταν τον συνάντησε.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν την αήθη εκμετάλλευση κάποιων οσιακών μορφών και του Αγίου Όρους από κάποιους "καλοθελητές". Μορφές σαν τον π. Παΐσιο στόχευαν στο βάθος της ψυχής μας, σ' αυτά που μένουν και μας οδηγούν στον Χριστό και στην αιωνιότητα, όχι σε διάφορα επιπόλαια και πρόσκαιρα.
Ας προσέχουν λοιπόν όσοι διαβάζουν τέτοιου είδους "προφητείες" και συστάσεις, να μην τις αποδέχονται και τις διαδίδουν τόσο εύκολα.(Τεο)


4 σχόλια:

Φράπις είπε...

Οι γεροντάδες δε λένε με όλους τα ίδια πράγματα. Κι εγώ έχω έναν γέροντα, ο οποίος μ' εμένα συζητά για το internet, με άλλους συζητάει για την βυζαντινή μουσική, με άλλους για αυτοκίντα, και με άλλους για γεωργικά ζητήματα.

Μου φαίνεται κάπως εγωιστική αυτή η στάση "εγώ τον ξέρω τον πατέρα Παΐσιο, τον ξέρω από παλιά τον είδα 40 φορές, όχι σαν κάποιους που τον έμαθαν στα τελευταία του, τον είδανε μια-δυο φορές, τότε που έγινε μόδα και μας παριστάνουνε τους παντογνώστες".
Κι εν τέλει θα τον αντιστρέψω τον ισχυρισμό: τόσον καιρό τον γνώριζες κι ένα τέτοιο θέμα δεν το συζήτησε μαζί σου;

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίο αυτό το έχετε υπ' Όψιν;
http://www.scribd.com/doc/8553217/-B-

Andrew είπε...

Και καμμια προφητεια να μην έδωσε ο Πάτερ Παίσιος (που δεν το πιστευω οτι δεν εδωσε) τα έχουν πεί και άλλοι άγιοι πολύ πιο παλία και με το παραπάνω.Υπάρχουν οι χρησμοι πανω στον τάφο του Μ. Κωνσταντίνου, οι προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η προφητειες του Αγιου Αγαθάγγελου, η προφητεία του Αγιου Μεθόδιου, οι ερμηνείες(?)του Ιωσήφ Βατοπαιδινού κλπ κλπ, ολες πάνω κάτω τα ίδια λένε.

Theo είπε...

@Φράπις
Αδελφέ μου, καλά σε μένα δεν είπε τίποτα σχετικό, και μπορείς να εικάσεις τον λόγο όπως αναπαύεσαι.
Όταν όμως ο π. Ησαΐας, που ήταν τόσα χρόνια κοντά του, διαβεβαιώνει πως δεν είπε ποτέ τέτοιες προφητείες, πώς μπορείς να τον αμφισβητήσεις;