ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

O noua minune a Sfantului Luca al Crimeei in Grecia!


În după amiaza zile de 28 Mai, în Biserica Sf. Luca Doctorul, (aflată în construcție) din cadrul Mănăstirii Panagias Dovra, din Veria a fost celebrată Vecernia pentru aducerea Sfintelor Moaște ale Sfântului Luca din Simferopoli- Crimeea, în Sfânta Mănăstire.
            Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Episcop de Nazianz, Theodor.
În dimineața zile de 29 Mai, a fost oficiată Liturghia Arhierească de către ÎPS Mitropolit de Veria, Nausia si Kampania, Panteleimon,  la care au luat parte și Episcopul de Nazianz,  Theodor, și Episcopul de Therm, Dimitrios și desigur o mulțime de alți preoți care au venit să cinstească și să ia binecuvântare de la Sf. Luca.
            Cu puțin înainte de terminarea slujbei, Părintele Arhimandrit Sosipatros Pitulas, 
(împreună cu Părintele Protopop de Veria) au povestit cum Sf. Luca Doctorul l-a vindecat pe micuțul său nepot.
            Părintele Sosipatros aparent entuziasmat, a început să relateze cum s-a întâmplat minunea, spunând: ”Micutul Ilias , la vârsta de câteva luni a fost diagnosticat de leucemie. Împreună cu Părintele Grigorie Maza, făceam cu schimbul la spitalul unde era internat. În ziua prăznuirii Sf. Luca, adică pe 10 iunie, părintele Grigorie a plecat seara târziu de la spital să se odihnească și pe mine m-a lăsat in locul lui.
După o oră, cu o voce speriată, dar bucuroasă  îmi spune: ”Părinte (Sosipatre), Sf. Luca a făcut o minune.
” Ce se întâmplase? Când a plecat de la spital, a luat un taxi ca să-l ducă acasă. Cu puțin timp înainte de a ajunge necunoscutul taximetrist îl întrebă: ”Părinte, sunteți bine?” Părintele Grigorie nevrând să continue discuția îi răspunse tăios: ”Totul e în regulă.” Taximetrisul îi spuse: ”Părinte Grigorie, acest copil de care vă pasă și nu este al dumneavoastră se va face bine!
” Părintele Grigorie, plin de uimire îl întrebă pe taximetrist de unde știe de copil. De la mine? De unde toate acestea? Și taximetristul răspunse:”Nu întreba multe părinte,  acest copil la care țineți și nu este al dumneavoastră se va face bine!”  Cu aceste cuvinte taximetristul opri și Părintele Grigorie, șocat, îi plăti călătoria, (taximetristului care le știa pe toate). Acesta luă banii, îi dădu restul și dispăru. Nu știu dacă (acest taximetrist) a fost Sf. Luca sau dacă a vorbit prin acest om, dar ceea ce știu e că micuțul Ilias s-a vindecat!”

            Reacția celor de față, care au auzit cele spuse de Părintele Sosipatru a fost plină de uimire. Micuțul Ilie,  care era prezent în biserică împreună cu părinții lui, a fost dovada unei alte minuni a Sfântului Luca.

1 σχόλιο:

Mariana είπε...

Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai!
Multumesc pentru aceasta martuirisire, imi este foarte drag Sfantul Luca si i-am simtit si eu ajutorul grabnic atunci cand l-am chemat pentru cineva care suferise un accident.
Doamne ajuta!