ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Κολάν με θρησκευτικά θέματα!Μία ακόμη βλασφημία!

Το κείμενο που βρήκα σε μια σελίδα η οποία ασχολείται με την μόδα unica.ro αναφέρει τα εξής:«Μία νέα μόδα θα εκνευρίσει τους ιερείς.Οι γυναίκες καλύπτουν τα απόκρυφα σημεία τους με αγίους και αγγέλους.
Σχεδιαστές μόδας προσπαθούν να βγουν στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας πρωτότυπα θέματα.
Κολάν με θρησκευτικά θέματα
Για αυτούς λοιπόν που θέλουν να έχουν τους αγίους πάντα δίπλα τους,ή αντιθέτως για αυτούς που δεν πιστεύουν τόσο πολύ,προτείνουμε τα νέα κολάν με αγίους»
Σχόλιο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ
Πρόκειται για μορφές από υαλογραφήματα καθολικών ναών,αλλά βέβαια δεν παύει να αποτελεί μια βλασφημία.Μία ακόμη επίθεση κατά του Χριστιανισμου.Μόνο να σκεφτούμε τι θα γινόνταν εαν εκεί απεικονιζόνταν ο Μωάμεθ.
πηγή/Απόδοση στα ελληνικά proskynitis

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν φίλε μου
εγώ δεν το βλέπω όπως το είδες εσύ.
Εγώ το είδα σαν προσέγγιση του θείου.
Είχα μια φίλη που έγινε χριστιανή από την πολλή Χριστοπαναγία που άκουγε να κατεβάζει κάθε μέρα οργισμένος ο πατέρας της.
Δεν ξέρεις με τι απίστευτους τρόπους μπορεί να προσεγγίσει ο Θεός την κάθε ψυχούλα.
Πσυχραιμίααααααααααααα!

Φράπις είπε...

Η Δύση την έχει πλέον χάσει την μπάλα. Αρκεί να μιλήσει κάποιος με έναν συνηθισμένο "μορφωμένο" δυτικό και θα εκπλαγεί από την άγνοια που έχει σε θέματα θρησκείας.
Βλασφημία, ναι, αλλά δεν ξέρουν. Δεν τους έμαθε ποτέ κανένας να σέβονται τα Θεία. Ούτε η εκκλησίας τους. Ή καλύτερα, ειδικά η εκκλησία τους, η οποία έχει εξισώσει τον πιστό με την δύναμη, το εκκλησίασμα με τον λαό που προσδίδει ισχύ, τις ακολουθίες με προϊόν, τις εικόνες με τα πόστερ. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν ο σχεδιαστής είναι κάποιος πιστός που θεώρησε ότι έτσι υμνεί τον Θεό.
Μιλάμε για μια νέα μορφή πρωτογονισμού. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε πλέον τους δυτικούς. Όμως, αυτού του είδους οι ιθαγενείς εκπολιτίζονται πολύ πιο δύσκολα, ακόμη και από την πιο πρωτόγονη κοινότητα του Αμαζονίου. Διότι, αφενός εδώ συναντάμε το εμπόδιο της δυτικής αλαζονείας που θεωρεί ότι ξέρει τα πάντα κι ότι δεν έχει να διδαχθεί τίποτα από τους παραδοσιακούς πολιτισμούς (εκτός ίσως από δευτερεύοντα και ανούσια φολκλορικά αξεσουάρ, όπως συνταγές φαγητών) και αφετέρου έχουμε έναν δυτικό πολιτισμό, τόσο βαθιά δηλητηριασμένο που είναι αδύνατη οποιαδήποτε γιατρειά. Η οικονομική μας κρίση ωχριά απέναντι στην θρησκευτική και πολιτιστική κρίση που μαστίζει τον μέσο δυτικό άνθρωπο. Προτιμώ την δική μας γιατί είναι πιο ανώδυνη και ίσως να διορθώνεται.

Ο Χριστιανισμός στην Δύση πρέπει να εκριζωθεί και να ξαναφυτευθεί γιατί είναι από κάθε μεριά στραβός και χαλασμένος.
Ίσως αυτή να είναι και η μεγάλη προσφορά του Νίτσε στον Χριστιανισμό...