ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το Πηδάλιο λέγεται πηδάλιο, γιατί οδηγεί προς την σωτηρία τον άνθρωπο πότε με τον έναν τρόπο και πότε με τον άλλον,

Μερικοί λένε: «Α, ο τάδε πνευματικός είναι πολύ πατερικός. Πολύ αυστηρός! Είναι έξυπνος, έχει μνήμη, ξέρει το Πηδάλιο απ’ έξω». Ένας πνευματικός όμως που εφαρμόζει κατά γράμμα τους κανόνες που αναφέρει το Πηδάλιο μπορεί να κάνη κακό στην Εκκλησία. Δεν βοηθάει να πάρη ο πνευματικός το Πηδάλιο και να αρχίση: «Τι αμαρτία έκανες εσύ; Αυτή. Τι γράφει εδώ γι’ αυτήν την περίπτωση; Τόσα χρόνια αποχή από την θεία Κοινωνία! Εσύ τι έκανες; Αυτό. Τι γράφει εδώ; Αυτόν τον κανόνα!».

- Πρέπει, Γέροντα, κανείς να λαμβάνη υπ’ όψιν του δεκάδες πράγματα.
 
- Ναι, ιδίως στην σημερινή εποχή δεν είναι να πάη κανείς να εφαρμόση όλον τον νόμο της Εκκλησίας με μια αδιάκριτη αυστηρότητα, αλλά πρέπει να καλλιεργήση το φιλότιμο στους ανθρώπους. Να κάνη πρώτα δουλειά στον εαυτό του, για να μπορή να βοηθάη τις ψυχές, αλλιώς θα σπάζη κεφάλια. 

Το Πηδάλιο λέγεται πηδάλιο, γιατί οδηγεί προς την σωτηρία τον άνθρωπο πότε με τον έναν τρόπο και πότε με τον άλλον, όπως ο καραβοκύρης πάει το πηδάλιο πότε αριστερά και πότε δεξιά, για να βγάλη το καράβι στην ακτή. Αν το πάη ολόισια, χωρίς να στρίψη όπου χρειάζεται, θα ρίξη το καράβι πάνω στα βράχια, θα το βουλιάξη και θα πνιγούν οι άνθρωποι. Αν ο πνευματικός χρησιμοποιή τους κανόνες σαν… κανόνια, και όχι με διάκριση, ανάλογα με τον άνθρωπο, με την μετάνοια που έχει κ.λπ., αντί να θεραπεύη ψυχές, θα εγκληματή.....
 

Γεροντας Παισιος/talantoblog.

5 σχόλια:

Andrew είπε...

Το πηδάλιο χρειαζεται ανανεωση επειγόντως, ας παραδεχτουμε επιτελους οτι ειναι σκοταδιστικό.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Μάλλον οι άνθρωποι «σκοτεινιάζουμε»

Andrew είπε...

Παπα-Τσάκαλος προς συνομιλητή (νομίζω θεολόγο) του στην τηλεόραση “Live”: ας το τώρα το «Πηδάλιο» γιατί άμα το διαβάσει ο κόσμος θα μας πάρει με τις πέτρες!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ
Για να εκφερουμε καποια γνωμη για το κολυμπι πρεπει πρωτα νά γωριζουμε νά κολυμπουμε. Για να γνωριζουμε ομως νά κολυμουμε πρεπει πρωτα νά παμε στην θαλλασσα (στο νερο). Οταν μπουμε στο νερό πρωτη φορά δεν γινομεθα καλοι κολυμβητές αν παμε στά βαθια θα πνιγουμε.
Το Πνευμα της Αληθειας Του Θεου το οποιο αναγραφετε απο τους Αγιους μέσα απο το Πηδαλιο για την Σωτηρια του ανθρωπου ειναι ΝΟΜΟΣ είναι δηλαδη ο ίδιος ο Θεός ο όποιος δεν θα είναι δυνατό να αναιρέσει η νά διαρθώσει Τον ίδιο Του Τον Εαυτό.

Για να μιλισουμε για το Πηδαλιο της Εκκλησιας...πρεπει πρωτά νά ειμεθα δεινοι κολυμβητές... είδαλιως θα πνηγουμε!

Κωνσταντινος J.W

Ανώνυμος είπε...

Η ψυχες μας θελουν επειγοντως ανανεωση με εξομολογηση γιατι ειναι κατασκοτινες και μετα βλεπουμε το πηδαλιο.