ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Ερώτηση του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για τη μνημονιακή απαγόρευση πρόσληψης - χειροτονίας ιερέων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ
ΘΕΜΑ: «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΙΕΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
κ.κ. Υπουργοί,
Τα μνημόνια που υπηρετείτε οδηγούν σε αφανισμό και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις κείμενες μνημονιακές Διατάξεις της συγκυβέρνησής σας, προκειμένου να χειροτονηθεί ένας ιερέας, πρέπει πλέον να έχουν απομακρυνθεί είτε συνταξιοδοτούμενοι είτε οικειοθελώς τουλάχιστον 10!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε ελάχιστα χρόνια οι εκκλησίες δεν θα έχουν ιερείς, όχι μόνο για να τελούν γάμους, βαφτίσια και κηδείες ή να λειτουργούν, αλλά ούτε για να χτυπούν …τις καμπάνες!
Το πρόβλημα είναι έντονο σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις, όπου ήδη καταγράφονται απίστευτες ελλείψεις ιερέων. Δεν συζητώ καν το τι συμβαίνει στη Θράκη όπου - για παράδειγμα στο νομό Ροδόπης - υπάρχουν χωριά όπου λειτουργούν μόνο τα τζαμιά και «σιωπούν» οι ορθόδοξες εκκλησίες.
Μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, η τριπλή συγκυβέρνησή σας δεν εννοεί να λύσει το πρόβλημα.
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
Σκοπεύετε να άρετε αυτό τον ειδεχθή νόμο περί προσλήψεων-χειροτονιών των ιερέων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;
Σκοπεύετε σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών να προχωρήσετε τάχιστα στην έγκριση για την πλήρωση ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων των ιερέων σε κάθε Ιερά Μητρόπολη;
Θα εξακολουθείτε να πετάτε «ξεροκόμματα» στις Ιερές Μητροπόλεις εγκρίνοντας την τοποθέτηση ενός ιερέα έναντι των –.πχ- 40 που χρειάζονται;
Μέχρι που θα φτάσει η παράδοση της Ελλάδας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων μέσω και της πολιτικής σας σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: