ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

"Όταν οι καρδιές φλέγονται" Συγγραφέας: Stephen Muse

Όταν οι καρδιές φλέγονται
Ορθόδοξη προσέγγιση στον διά-Λογο
της Ποιμαντικής Συμβουλευτικής

Συγγραφέας: Stephen Muse

Η αγάπη δεν κατηγορεί και δεν συγκρίνει. Δεν επιδιώκει να εξυπηρετεί τον εαυτό της εις βάρος άλλων. Η αγάπη δεν ευχαριστείται όταν ο άλλος πονά, χαίρεται όταν αποκαλύπτεται η αληθεια και κάθε φορά που της ζωής το νόημα όρθιο στήνεται.
Η αγάπη αντέχει πάντα την πραγματικότητα ως έχει, απλώνει το έλεός της στον καθένα, κάθε φορά, αφού «πάντα στέγει». Η αγάπη «πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει» και αντιμετωπίζει το κάθε τι αταλάντευτη και με απαρασάλευτη μακροθυμία. Η αγάπη δεν θα «τα παρατήσει» ποτέ. Αντιθέτως, «προφητείαι καταργηθήσονται» μπροστά στις άπειρες δυνατότητες της αιωνιότητας και η έμπνευση είναι φευγαλέα όσο κι η αναπνοή.

Αν επιλέξω την αγάπη του Θεού έναντι της αυταρέσκειάς μου, ανακαλύπτω τον κόσμο και γίνομαιο εαυτός μου. Βρίσκω κοινούς τόπους με όλους εκείνους που δεν είναι ο εαυτός μου. Βαδίζοντας μαζί, αναγνωρίζω ότι καθένας από αυτούς είναι ο πλησίον μου. Αγαπώντας τον πλησίον μου, ανακαλύπτω ότι καθένας τους “κέκρυπται συν τω Χριστώ εν τω Θεώ”. Είμαι και πάλι μόνος, αλλά δεν είμαι πια “Εγώ”, είναι ο Χριστός που ζει μέσα μου· Αυτός έχει γίνει “τα πάντα τοις πάσι”.
Εκδόσεις:  ΓΡΗΓΟΡΗ/πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Που μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τον συγκεκριμένο συγγραφέα? Δεν πιστεύω να είναι και αυτός κανένας ψυχολάτρης που την έχει δει σωτήρας και παίρνει στο λαιμό του πολλές ψυχούλες?