ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Αμερικανός βολεϊμπολίστας παρέλασε ως τσολιάς!

Του ΚΩΣΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Αμερικανός βολεϊμπολίστας του συλλόγου Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου Σπένσερ Μακλάχλιν που αγωνίζεται στη Volleyleague ΟΠΑΠ έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση της επετείου για την 25η Μαρτίου στο Αιγίνιο.
Λάτρης της Ελλάδας και της ελληνικής ιστορίας ο 26χρονος «ακραίος» ζήτησε και παρέλασε ντυμένος τσολιάς προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους θεατές που τον αποζημίωσαν με θερμό χειροκρότημα!

Ο Μακλάχλιν διδάσκεται μαθήματα ελληνικής γλώσσας από την φιλόλογο Θεοδώρα Γκορίδου ενώ ήδη καταφέρνει να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας εκφράσεις της ντοπιολαλιάς, που απορρέουν από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας!
«Δεύτερη πατρίδα μου»
«Θαυμάζω πολύ τη χώρα σας και ευχαριστώ πολύ τους υπευθύνους που μου επέτρεψαν να παρελάσω. Μαθαίνω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία της Ελλάδας και χαίρομαι που κάθε μέρα διδάσκομαι περισσότερα. Νιώθω την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου κι ας είμαι μόλις δύο χρόνια εδώ», είπε ο Μακλάχλιν.
Το ίδιο ήθελαν οι παράγοντες του Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου να συμβεί και με τους άλλους δύο Αμερικανούς της ομάδας Έρικ Νταλίκι (Eric Daliege) και Τζέι Μπλανκενάου (Jay Blankenau), αλλά η διαθεσιμότητα των παραδοσιακών ενδυμασιών του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών “Ανατολική Ρωμυλία” προσβλέπει σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων.
«Είναι μία ξεχωριστή πρωτοβουλία του συλλόγου μας. Εμείς, πέραν των αναφορών στα επίσημα έγγραφα του αθλητή, ως κοινωνία, φωνάξαμε ρυθμικά στη διάρκεια της παρέλασης του McLachlin “Γεία σου τσολιά Μ.Α.Σ!..”, προσβλέποντας να είμαστε πομπός αλλά και δέκτης της ένθερμης αποδοχής του αθλητή μας στις παραδόσεις και την ιστορία μας. 
Κι αυτό ήτανε ένας ακόμη κοινωνιοκεντρικός προσανατολισμός που επετεύχθη μέσα από μία αθλητική συνεργασία, η οποία, παρά τη σύντομη σε χρόνο πορεία της, δε σταματάει να τοποθετεί στο κέντρο τον άνθρωπο», ανέφερε η Γενική Γραμματέας του Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου Παραλυκίδου Ισιδώρα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή και οι δυο προηγούμενες δηλαδή οι τρεις τελευταίες αναρτήσεις είναι η μια χειρότερη από την άλλη. Έλεος.
Έλεος …ρίγη και συγκίνηση επειδή το αμερικανάκι ντύθηκε τσολιάς ??????Εντάξει σίγουρα μας ραντίζουν και μη σας πως ότι μας λιβανίζουν κιόλας.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Και βέβαια ρίγος και συγκίνηση για έναν ξένο που τιμάει την ελληνική γλώσσα και την πατρίδα μου την οποία καποιοι ντόπιοι μειοδότες την λοιδωρούν...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποιοι ντόπιοι λοιδορούν την πατρίδα μας και την εκκλησία ας αφήσουμε τον καθένα να φοραει τα ράσα και την φουστανέλα . Δεν πάει έτσι. Εγώ πάντως δεν συγκινούμε καθόλου με τέτοια επικοινωνιακά κολπάκια ……