ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Μία ακόμη θηριωδία των Τούρκων το 1974 μέσα από 2 φωτογραφίες

Image may contain: 6 people, people standingΣτην αριστερή φωτογραφία Νο1 εμφανίζεται η οικογένεια Σουππουρή λίγους μήνες πριν την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο όταν διέμενε στο Παλαίκυθρο σε αναμνηστική φωτογραφία. 

Την 17-8-1974 η οικογένεια ενώ βρίσκονταν εντός της οικίας της φιλοξενώντας και την οικογένεια Λιασή, δέχθηκε την αναίτια δολοφονική επίθεση από 4 Τουρκοκύπριους, οι οποίοι αφού έβγαλαν δια της βίας πρώτα την οικογένεια Λιασή και τους εκτέλεσαν, εν συνεχεία διέταξαν να βγει και η οικογένεια Σουππορή. 

Πρώτα βγήκαν οι γονείς Ανδρέας και Αρετή Σουππορή που εκτελέστηκαν επί τόπου, εν συνεχεία από τα 3 εικονιζόμενα αδέλφια βγήκε ο Γιάννης όπου εκτελέστηκε και αυτός επί τόπου, ενώ στην συνέχεια ακολουθώντας τον πρώτο του αδελφό βγήκε και ο Πέτρος ο οποίος δέχτηκε μία ριπή και τον έριξε δίπλα στον ήδη νεκρό αδελφό του. 
Το τρίτο παιδί της οικογένειας ο Κώστας βλέποντας τα γεγονότα κατάφερε να φύγει από την πίσω πόρτα και να σωθεί. Στην δεξιά φωτογραφία Νο2 διακρίνονται τα δύο αδέλφια Πέτρος και Κώστας μετά από λίγα χρόνια, όπου ο Κώστας επιδεικνύει τα τραύματά από τις δύο σφαίρες που δέχθηκε από τους Τουρκοκύπριους και έπεσε αιμόφυρτος δίπλα στους ήδη νεκρούς γονείς του και τον έναν αδελφό του, όπου θεωρήθηκε και αυτός τότε νεκρός από τους δολοφόνους του, δίπλα στον 3ο αδελφό του τον Κώστα ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει πριν τον αντιληφθούν οι Τουρκοκύπριοι δολοφόνοι την μέρα εκείνη.

Από την σελίδα στο Facebook του Kanellos Dodos

Δεν υπάρχουν σχόλια: