ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η Αγία Λιόβη εκ Γουιμβόρνης και Βίσοφσχάιμ(+28 Σεπτεμβρίου)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Παρότι η ημερομηνία της γέννησης της είναι άγνωστη, η γέννηση της θεωρείται σαν θαύμα.
 Η Αγία Λιόβη γεννήθηκε από ηλικιωμένους γονείς οι οποίοι ήταν στείροι. Η μητέρα της είχε ένα όνειρο στο οποίο πληροφορήθηκε πως θα κυοφορήσει ένα εκλεκτό-αγαπημένο παιδί του Χριστού. Στο όνειρο, πληροφορήθηκε επίσης το ότι το παιδί της θα ζούσε μία πνευματική ζωή, και θα υπηρετούσε την Εκκλησία.
Όταν το παιδί μεγάλωσε αφιερώθηκε και δόθηκε στην μητέρα Tetta προκειμένου να διδαχθεί τα σχετικά με την πνευματική ζωή.
Είχε γεννηθεί με το όνομα Leofgyth στο Wessex μέσα σε αριστοκρατική οικογένεια. Η μητέρα της συνδεόταν με τον Άγιο Βονιφάτιο(ήταν μακρινά ξαδέρφια) και ο Boniface ήταν φίλος του πατέρα της. Μπήκε στο μοναστήρι του Wimborne και είχε την ίδια εξουσία με τον Boniface. Ο 
Άγιος Βονιφάτιος αργότερα αναζήτησε την Leoba η οποία ήταν ευρέως γνωστή για τα χαρίσματα της, για να τον βοηθήσει στην αποστολή του να διαδώσει τον Χριστιανισμό κατά μήκος της Γερμανίας. Επανειλημμένα ζήτησε από την Αγία Λιόβη να τον συνοδεύσει γιατί πίστευε πως πολλοί θα ωφελούνταν από την αγιότητα και το παράδειγμα της. Η Leoba δέχτηκε να τον συνοδεύσει 
αφότου είδε ένα όνειρο. 
Το όνειρο την πληροφόρησε πως θα είχε πολλούς ακολούθους, θα μιλούσε μέσα από την καρδιά της και θα μπορούσε να κάνει πράξη όλα αυτά για τα οποία μιλούσε. Έφτασε στη Γερμανία γύρω στο 748. Ανάμεσα στους συγγενείς που τη συνόδευαν ήταν και η Thecla του Kitzingen.
Image may contain: 1 person
Ο  Άγιος Βονιφάτιος εγκαθίδρυσε μια γυναικεία μονή στην περιοχή Tauberbischofsheim, όπου η Αγία Λιόβη έγινε ηγουμένη. Της εμπιστεύτηκε το σημαντικό έργο της ηγουμενίας και ήταν υπεύθυνη για όλες τις μοναχές . Το 754, όταν ο  Άγιος Βονιφάτιος ετοίμαζε ένα ταξίδι στην Frisia, όπου και επρόκειτο να μαρτυρήσει , έδωσε το μοναστικό του σκούφο στην Αγία Λιόβη   για να δηλώσει έτσι πως όταν έλειπε, εκείνη θα τον αντικαθιστούσε.

Ήταν μορφωμένη γυναίκα και στα χρόνια που ακολούθησαν συμμετείχε στην ίδρυση γυναικείων μονών στο Kitzingen και στο Ochsenfurt. Είχε κυρίαρχο ρόλο στο να διαδώσει το Ευαγγέλιο στην περιοχή της και αναφέρεται πως μια φορά σταμάτησε με μία εντολή της μια καταιγίδα. Ήταν η μοναδική γυναίκα στην οποία επέτρεπαν οι ηγούμενοι των μοναστηριών της Fulda να μπαίνει στα μοναστήρια τους και να νουθετεί τους εκκλησιαστικούς αρχηγούς σε θέματα των μοναστηριακών κανόνων.

Αργότερα αποσύρθηκε με μερικές ακόμη Άγγλο-Σάξονες μοναχές σε μία εγκατάσταση στο Mainz στο Schornsheim. Η εγκατάσταση παραχωρήθηκε για την δική της αποκλειστική χρήση από τον Καρλομάγνο. Κοιμήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του έτους 782. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Heilige Lioba, Äbtissin von Tauberbischofsheim, englischer Missionar in Deutschland
Ο Άγιος Βονιφάτιος(+755) είχε ορίσει να θαφτεί η Αγία Λιόβη στον δικό του τάφο. Παρόλα αυτά, όταν  κοιμήθηκε,τοποθετήθηκε σε έναν τάφο δίπλα στον δικό του και όχι μέσα στον ίδιο τάφο. 
Πολλά θαύματα συνέβησαν στο τάφο της και αγιοκατατάχθηκε . Τα λείψανα της μεταφέρθηκαν δύο φορές και τώρα είναι τοποθετημένα πίσω από το ιερό σε έναν ναό  στο Petersburg στη Fulda. Ο Rudolf της Fulda ανέλαβε να γράψει τον βίο της σε συνδυασμό με την δεύτερη μετακομιδή των λειψάνων της.
Image may contain: 1 person, standing and outdoor
Πολλά θαύματα συνέβησαν κατά τη ζωή της και μετά το θάνατο της.
Κατά τη διάρκεια της ζωής της, έσωσε ένα χωριό από μια φωτιά, προστάτεψε την πόλη από μια καταιγίδα, έσωσε τη ζωή μιας μοναχής που ήταν θανάσιμα άρρωστη. Όλα αυτά τα θαύματα έγιναν μέσα από τις προσευχές της.
Θαύματα στον τάφο της. Έσωσε έναν άνθρωπο απαλλάσσοντας τον από τις αλυσίδες που ήταν δεμένες γύρω από τα χέρια του. Γιάτρεψε έναν Ισπανό που υπέφερε από σπασμούς. Λόγο αυτών των θαυμάτων των οποίων μάρτυρας υπήρξε ο Rudolf, τα λείψανά της , μεταφέρθηκαν δύο φορές για λόγους ασφαλείας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΩ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ, ΜΗΝ ΜΕΙΝΩ ΑΣΤΕΓΗ.
ευχαριστω , αμην.