ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

"Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ"

Image may contain: 1 person, beard and text
"Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ"
Ένα έργο των δημοσιογράφων Αντώνη Μακατούνη και Κώστα Παππά
Συμμετέχουν οι:
-Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κύριος Ιερώνυμος
-Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ
-π. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος
-π. Νεκτάριος Κιούλος, ταξίαρχος
-Γεώργιος Μπλάτζας
-Γεώργιος Αρβανίτης, Δικαστής
-Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, Αγιογράφος
 "Έχουν ακουσθεί πολλά και έχουν γραφτεί ακόμα περισσότερα για τον γέροντα Παϊσιο. Για το προορατικό του χάρισμα, τις διδαχές του, τις «προφητείες» του. Εκείνο όμως που δεν έχει αποδοθεί ποτέ είναι «ποιός» ήταν ο άγιος Παϊσιος, ποιός ήταν ο χαρακτήρας του, ποιά η προσωπικότητά του αλλά και ποιά η καθημερινότητά του. 
Το βιβλίο αυτό έρχεται να «φωτίσει», μέσα από τις μαρτυρίες έξι σημαντικών προσωπικοτήτων -μεταξύ αυτών και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος-, τον «αθέατο» εσωτερικό κόσμο του γέροντα και να παρουσιάσει το χαρακτήρα του σύγχρονου αγίου. 

Πρόσωπα τα οποία είχαν την ευλογία να έχουν αυτή την πιο «βαθιά» σχέση μαζί του δέχθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας και να συμβάλλουν και εκείνοι από την πλευρά τους σε μια δημοσιογραφική έρευνα, η οποία διήρκησε αρκετούς μήνες. Δεν επιχειρούμε στο βιβλίο αυτό να αποκαλύψουμε μεγάλα μυστικά, αλλά να μιλήσουμε για τον «καθημερινό» γέροντα Παϊσιο, όπως αυτός εμφανίστηκε στα μάτια ανθρώπων, στους οποίους επέτρεψε να τον ζήσουν από κοντά. 

Το χαρακτηριστικό που καθιστά τo πρόσωπό του γέροντα Παϊσίου ιδιαίτερα αγαπητό στον ελληνικό χώρο, αλλά και έξω από αυτόν, είναι σίγουρα το γεγονός της χρονικής εγγύτητας, καθώς ο βίος του μέσα στον χρόνο προσεγγίζει το «ιστορικό μας παρόν» και το βίο κάθε πιστού που ζει σήμερα. Άλλωστε είναι χιλιάδες οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν τη δική τους μαρτυρία για τον Άγιο Παϊσιο μέσα από μια απλή επικοινωνία που μπορεί να είχαν μαζί του, αλλά και μέσα από μια πιο συγκροτημένη σχέση που μπορεί κάποιοι από αυτούς να δημιούργησαν με τον Γέροντα, όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν, στο πέρασμα του χρόνου. 

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν -όπως προαναφέρθηκε- επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε τον Γέροντα, μέσα από μικρά καθημερινά στιγμιότυπα της ζωής του, τα οποία περιγράφουν τον Άγιο, όπως ήταν σε κάθε στιγμή της ζωής του. Στα χέρια σας κρατάτε μια έκδοση που δεν έχει σκοπό να εντυπωσιάσει, αλλά μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας να προσεγγίσει το πρόσωπο του αγίου και το χαρακτήρα του όπως αυτός αποδίδεται από τους σημαντικούς ομιλητές που δέχθηκαν με χαρά να «ξεδιπλώσουν» τις πολύτιμες εμπειρίες τους με τον δικό τους Παϊσιο όπως αποκαλούν χαρακτηριστικά… 

Το εν λόγω βιβλίο δεν θα μπορούσε ίσως να «πλησιάσει» με τέτοια αμεσότητα τον βασικό του στόχο χωρίς την αγάπη και την ιδιαίτερη συνεισφορά του π. Φιλόθεου Θεωδορόπουλου, ενός εκ των ανθρώπων που μιλούν στο βιβλίο, αλλά και ενός προσώπου, ο οποίος έζησε από κοντά τον Άγιο και ωφελήθηκε ιδιαιτέρως, όπως και ο ίδιος επισημαίνει με έμφαση, από τη συναναστροφή μαζί του".
Κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου 

Για πληροφορίες καλέστε, τηλ.: 2130291224

Δεν υπάρχουν σχόλια: