ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019

Βρε άντε κρυφτείτε, ρετάλια! Σάς πόνεσε η προσφυγιά του Ιησού Χριστού


  Μπορώ να κατανοήσω την θεολογική ερμηνεία του Ιησού Χριστού πρόσφυγα, αν και δεν συμφωνώ μαζί της, καθώς τη θεωρώ υπερβολική. Και για να είμαι ειλικρινής, εάν θέλουμε να πάρουμε τοις μετρητοίς το παράδειγμα του Χριστού, θα δούμε ότι οι συναναστροφές του στα Ευαγγέλια είχαν πάντα έναν συγκεκριμένο σκοπό: τη διδασκαλία για τη σωτηρία.
 Εάν λοιπόν θέλουμε να προσφέρουμε ένα πρότυπο συμπεριφοράς προς τους πρόσφυγες με κριτήριο τον βίο του Ιησού Χριστού, θα πρέπει να προτάξουμε την ιεραποστολική διάσταση αυτής της συμπεριφοράς, εφόσον ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική ενότητα και δεν φροντίζουμε μόνο για τη σωτηρία του σώματος του, αλλά και της ψυχής του. 
 Ας πάρουμε λοιπόν τον Ιησού Χριστό πρόσφυγα, - αλήθεια, αυτό από πού συνάγεται; επειδή κατευθύνθηκε προς την Αίγυπτο, όπου κι έμεινε για ένα σχετικά σύντομο διάστημα, απ' ότι φαίνεται και για το οποίο δεν έχουμε καν μία σοβαρή πληροφορία ούτε από τους Ευαγγελιστές; - και ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά του καθ' ολοκληρίαν. Ο πρόσφυγας που ευαγγελιζόταν. Παράλληλα λοιπόν με το αντιρατσιστικό κήρυγμα (γιατί εκεί συμπυκνώνεται όλο αυτό το νόημα της νεόκοπης αυτής θεολογικής ερμηνείας), ας προχωρήσουμε και στον ευαγγελισμό των προσφύγων. Τι; Όχι;
  Για να επιστρέψω στον αρχικό συλλογισμό, δεν μπορώ να κατανοήσω όλο αυτό το κύμα συμπάθειας προς τον Ιησού Χριστό εκ μέρους των αθέων, που ανακάλυψαν ξαφνικά τέλη του 2019 ότι ήταν πρόσφυγας.
 Τον υπόλοιπο χρόνο δεν ενδιαφέρονται για τις βανδαλισμένες εκκλησίες, δεν μιλάνε για τη γελοιοποίηση της εικόνας του Ιησού Χριστού είτε μέσω θεατρικών είτε μέσω ταινιών είτε μέσω αφισών, τα οποία τα θεωρούν και ελευθερία της έκφρασης, βρίζουν και αμφισβητούν την ίδια την ιστορική υπαρξή Του, αλλά τώρα ανακάλυψαν στο Πρόσωπό Του, την ιδιότητα του πρόσφυγα που μάς την τρίβουν και στη μούρη (sic). Βρε άντε κρυφτείτε, ρετάλια! Σάς πόνεσε η προσφυγιά του Ιησού Χριστού.
facebook

4 σχόλια:

Καθηγητής Αντ.Μάρκου είπε...

Ο Κύριος μας ήταν όχι μόνον πρόσφυγας, αλλά και λαθρομετανάστης. Εκτός αν νομίζουμε ότι στα σύνορα της Αιγύπτου οι Ρωμαίοι τον περίμεναν με... ανθοδέσμη. Πέραν αυτού στα Ευαγγελια υπάρχει επαρκεστατη τεκμηρίωση της φυγής Του. Για να μην αναφερθούμε στη χρυσοστομικη θέση Χριστός-αλήτης και στην περί ξένου διδασκαλία Του στο Ευαγγέλιο της Δευτέρας Παρουσίας. Αυτά καθαρά θεολογικά και όχι πολιτικό-ιδεολογικά. Αλλο οι θέσεις των κυβερνήσεων στο προσφυγικο-μεταναστευτικο και άλλο οι θέσεις των Χριστιανών ως προσώπων.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Πρόσφυγας ήταν ,αλλά κανονικός πρόσφυγας όχι γιαλαντζί σαν τους σημερινούς...
Ἡ Αἴγυπτος ἦταν τήν ἐποχή ἐκείνη μία ρωμαϊκή ἐπαρχία, γι᾽ αὐτό καί εἶχε γίνει ἕνα φυσικό ἄσυλο γιά τούς φυγάδες τῆς Παλαιστίνης. Ὁ ἀριθμός τῶν Ἰουδαίων πού ἐγκαθίσταντο στήν Ἀλεξάνδρεια καί σέ ἄλλες πόλεις τῆς Αἰγύπτου ἔγινε ἀκόμη μεγαλύτερος στά τελευταῖα χρόνια τῆς τυραννικῆς βασιλείας τοῦ Ἡρώδου.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Όπως εγραψε και ενας φιλος στο Φεισμπουκ
Ο Χριστός ήταν πρόσφυγας λένε κάποιοι, αφού η οικογένεια του μετανάστευσε για να σωθεί το βρέφος από τον Ηρώδη.
Ο Χριστός ήταν ο πρώτος κομμουνιστής λένε κάποιοι, αφού δίδαξε την ισότητα και τον να έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια αγαθά.
Ο Χριστός ήταν αντιεξουσιαστής λένε κάποιοι, αφού αμφισβήτησε ευθέως την εξουσία τόσο των αρχιερέων όσο και των Ρωμαίων
Ο Χριστός ήταν αντικαπιταλιστής είπαν κάποιοι, αφού επιτέθηκε στους εμπόρους στον ναό του Σολομώντα, αυτούς δηλαδή που ήταν το ντόπιο κεφάλαιο.
'Ολοι όσοι τα λένε όλα αυτά, έχουν απορρίψει την ιστορία του Ιησού και έχουν δηλώσει άθεοι...

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Καλή δύναμη!!!!