ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Κύριε πρωθυπουργέ μᾶλλον ξεχάσατε την ἐπιλογή Β7: «Ἀτομική Προσευχή σε Ἱερό Ναό» !

 Διαβάσαμε τὶς προηγούμενες μέρες στὸν τύπο:
 «Ὁ πρωθυπουργὸς κάλεσε τοὺς πιστοὺς νὰ περιορίσουν τὴ μαζικὴ προσέλευση στὶς ἐκκλησίες: "Κι ἐγὼ πῆγα νὰ ἀνάψω ἕνα κερί, ἀλλὰ μόνος", δήλωσε».
 Διαβάσαμε ἐπίσης καὶ ἀκούσαμε τὴν χθεσινὴ προτροπὴ τοῦ πρωθυπουργοῦ γιὰ τὸν περιορισμὸ στὰ σπίτια μας καὶ τοὺς εἰδικοὺς λόγους γιὰ τοὺς ὁποίους μποροῦμε νὰ ἐξέλθουμε ἀπὸ αὐτά. Εἰδικὴ ἀναφορὰ ἀκόμα καὶ γιὰ τὰ κατοικίδιά μας ἔκανε ὁ κ. πρωθυπουργός. Μήπως ἀπὸ τὰ τόσα πολλὰ ποῦ ἔχετε στὸ κεφάλι σας ἐσεὶς καὶ οἱ συνεργάτες σας αὐτὲς τὶς ἡμέρες ξεχάσατε κάτι κ. Μητσοτάκη;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νόμιζα ότι ο Θεός λατρεύεται παντού, στα βουνά και τα λαγκάδια, στο σπίτι, ΠΑΝΤΟΥ.
Η προσευχή γίνεται ΠΑΝΤΟΥ και όχι μόνο εντός ναών.
Λάθος το ήξερα;

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Η Θεία Λειτουργία προσφέρει φως και απομακρύνει από το σκοτάδι, το κάθε σκοτάδι. Υψώνει τον άνθρωπο, τον καθιστά πολίτη της Βασιλείας Του, μιας Βασιλείας που ξεκινά από την παρούσα ζωή και οδηγεί στα έσχατα, τα οποία βιώνονται επί γης «εν δυνάμει». Η Θεία Λειτουργία είναι παράδεισος που βιώνεται, από αυτούς πού θέλουν να μετέχουν στο κοινό τραπέζι, πού προσφέρεται «κατά πάντα και διά πάντα».Αλλά και «γλέντι» είναι η Θεία Λειτουργία, στο οποίο πανηγυρίζουμε την νίκη του θανάτου, που είναι ο μεγάλος μας φόβος. Με την μετοχή μας σ’αυτήν την γιορτή «αφθαρτοποιούμαστε». Οι ευχές της Θείας Μετάληψης αλλά και της Ευχαριστίας που ακολουθεί, αυτό ακριβώς επισημαίνουν και τονίζουν. Την χαρά της μετοχής και την νίκη του θανάτου από την μία, αλλά και την αναγνώριση της αμαρτωλότητας από την άλλη. Η δεύτερη οδηγεί στην πρώτη,είναι αμφίδρομη η μεταξύ τους σχέση.

Ανώνυμος είπε...

Ο ναός είναι ο οίκος του Θεού.