ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Η Ορθόδοξη παράδοση είναι σταυροαναστάσιμη...


Η εικόνα ίσως περιέχει: λωρίδες
 Οι συκοφαντίες κατά της Πίστης μας, η απαξίωση της παράδοσης μας, η άγνοια της ιστορίας μας, η υπονόμευση της γλώσσας μας και η υποτακτική στάση μας κατά καιρούς απέναντι σε έχθρους και φίλους, μας υποχρεώνουν να αντιστεκόμαστε, αυτή η αντίσταση όμως απαιτεί γνώση και μαχητικότητα.

   Πρέπει να αρνηθούμε την αφομοίωση και την αλλοτρίωση, πρέπει να υποστηρίξουμε τα κεκτημένα μας δίκαια και την ταυτότητα μας. Οφείλουμε να αγωνισθούμε με όπλα πρώτιστα πνευματικά και ηθικά, πρέπει να διδασκόμαστε από την παράδοση μας και το βίωμα της Εκκλησίας μας. 

 Ας αναλογισθούμε τι είχαμε, τι χάσαμε και τι κινδυνεύουμε να χάσουμε, από τον λήθαργο της εθνικής μας ανευθυνότητας. Η πατρίδα μας επιβιώσε μέχρι σήμερα χάρις στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Μόνο οι άξιοι και οι ατρόμητοι μπορούν και νιώσουν το μεγαλείο της ένδοξης Ρωμηοσύνης και οι ψυχές τους να εμπνέονται από την αθανασία της πονεμένης Ρωμηοσύνης. Η Ορθόδοξη παράδοση είναι σταυροαναστάσιμη, μας διδάσκει ότι μετά από κάθε σταύρωση του γένους ακολουθεί η Ανάσταση. Θα επιζήσουμε μόνο με ελληνορθόδοξη ταυτότητα. Θέλει δύναμη και θάρρος για να σταθείς με το κεφάλι ψηλά μπρος στο άχραντο προσκυνητάρι του γένους μας!
Διονύσης Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: