ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η Αγία Μάρτυς Στεφανίδα(Saint Corona στη Δύση)

В ГОСТЯХ У КУДЕСНИЦЫ: * Мученик Виктор и мученица Стефанида *
Η Αγία Στεφανίδα ήταν γυναίκα ενός στρατιωτικού στην Ιταλία το 160 , όταν βασιλιάς ήταν ο Αντωνίνος. Στο μεταξύ πέθανε ο άνδρας της και έμεινε χήρα.
Αυτή λοιπόν, χριστιανή από τους προγόνους της ακόμα, βλέποντας τον Άγιο Βίκτωρα(11 Νοεμβρίου) ότι βασανιζόταν υπερβολικά, τον μακάρισε για την ανδρεία του.
Aachen Cathedral, near Germany's borders with Belgium and the Netherlands, is polishing relics of Saint Corona (pictured) to go on show once the pandemic has passed
 Η εκδήλωση της αυτή όμως, προκάλεσε τους ειδωλολάτρες και την οδήγησαν στον ηγεμόνα.
Heilige Corona ist Schutzpatronin für Seuchen
 Επειδή και εκεί ομολόγησε με θάρρος τον Χριστό, έδεσαν τα χέρια της στις κορυφές δύο δένδρων (φοινίκων), που με τη βία λύγισαν, κατόπιν τα άφησαν ελεύθερα και όπως με ορμή επανήλθαν στην αρχική τους θέση, έσχισαν την Αγία στα δύο, και έτσι παρέδωσε την μακαριά ψυχή της στα χέρια του Θεού.
The shrine with the relics of Saint Corona, believed to be the patron of epidemics, is seen at the cathedral in Aachen, Germany
Στην Δύση αναφέρεται ως Saint Corona
Ο Καθεδρικός Ναός στο Άαχεν στη Γερμανίας ανέσυρε από τον ειδικό θάλαμο όπου φυλάσσονται θησαυροί της χριστιανικής πίστεως τα λείψανα της, άγνωστης σε πολλούς,
Saint Corona  (Αγίας Στεφανίδας) η οποίας θεωρείται προστάτιδα από τις επιδημίες αλλά και προστάτιδα των ξυλοκόπων.

 Ο σχεδιασμός φυσικά είναι, αφού η πανδημία περάσει, τα λείψανα να εκτεθούν και περίτεχνος ναός μινιατούρα μέσα στον οποίο έχουν τοποθετηθεί να εκτεθούν. 

1 σχόλιο:

Archim. Athenagoras Fasiolo είπε...

Αγαπητοί Αδελφοί
στην Γερμανία υπάρχει μικρό τεμάχιο της Αγίας, ενώ τα Άγια Λείψανα της Αγίας και του Αγίου Βίκτωρα βρίσκονται στο Φέλτρε του Βενέτου στην Ιταλία. Έχει μεγάλη ιστορία ο Ιερός Ναός (Ρωμαίο Καθολικός) που φυλάσσονται τα Λείψανα, τα οποία, κατά την Ιστορία και την Παράδοση, έρχονται από την Συρία, μέσω Κύπρου.
Πολλές φορές λειτουργάμε εκεί με τις Αδελφές της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Montaner (www.monasterosantabarbara.it).
Αρχιμ. Αθηναγόρας Φασίολος