ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

"Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ"



Ο Ηγέτης του Μ.Α.Β.Η (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου)
Στις 17 Νοεμβρίου 1943, συνελήφθη από το αλβανικό κομμουνιστικό κόμμα,κατόπιν συνεννόησης και παροχής πληροφοριών από το "ελληνικό" Ε.Α.Μ.Την αυγή της επόμενης μέρας εκτελείται.

 Eίναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός πως συνεργάτες του του είπαν πως ήταν στον κατάλογο για εκτέλεση και του προετοίμασαν τη φυγή για την Ελλάδα. Αυτός όμως άκαμπτος και συνεπής για το έργο του τούς είπε: «Γάμος χωρίς κριάρι σφαχτό δε γίνεται»...

 Ο Μπεντρί Σπαχίου, πρώην στέλεχος του Κ.Κ. Αλβανίας και συνεργάτης του Ενβέρ Χότζα, ο οποίος αργότερα έγινε κι αυτός θύμα της κόκκινης δικτατορίας, όντας στη φυλακή είπε σε δικό μας πολιτικό κρατούμενο, που δεν θέλει να του αναφέρουμε το όνομα, ότι «το Βασίλη Σαχίνη δεν τον σκοτώσαμε εμείς οι Αλβανοί κομμουνιστές, αλλά οι δικοί σας σε συνεργασία με τους Ελλαδίτες».

 Και η αδιαφορία της Ελλάδος για έναν ακόμη εθνομάρτυρα:
Έχουν περάσει 80 χρόνια από τότε και καμία δραστηριότητα δεν έχει γίνει προς τιμή του μεγάλου αυτού εθνομάρτυρα. Είναι ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο ούτε καν μπορούσε να γίνει την περίοδο του υπαρκτού σοσιαλισμού. Όμως και μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος έχουμε σιγή ιχθύος.
Στα σχολεία μας δεν θα ακούσεις τίποτα για αυτόν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: