ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Σε κλοιό εποχικών ιώσεων!



Εδώ βλέπουμε τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, την αηδιαστική, μητσοτακόπληκτη φυλλάδα, που προσκυνά τη Νέα Δικτατορία, να επιδίδεται σε πρωτοσέλιδο ρεσιτάλ τ ρ ο μ ο λ α γ ν ε ί α ς.
Όλοι οι "αόρατοι εχθροί" της υγείας παρατεταγμένοι. Όλα τα φοβερά μωρά πρώτο τραπέζι πίστα:
Γρύπη, κορωνοϊός, ιός RSV, στρεπτόκοκκος.
Η λέξη "κλοιός", που συνήθως χρησιμοποιείται πακέτο με τον επιθετικό προσδιορισμό "πολιορκητικός", είναι ένας ακόμη τ ρ ο μ ο κ ω δ ι κ ό ς που μπορεί να παραλύσει την σκέψη, να χειραγωγήσει, να αποπροσανατολίσει.
Οι σ α δ ι σ τ έ ς των ΜΜΕ προτιμούσαν μέχρι πρότινος τον όρο "κ ο κ τ έ ι λ ιώσεων". Αλλά προφανώς επειδή έκαναν κατάχρησή του, χρειάζονταν έναν φρέσκο τρομοκωδικό: Κ Λ Ο Ι Ο Σ!
Προσέξτε και το λατινικό αρκτικόλεξο RSV που σημαίνει "αναπνευστικός συγκυτιακός ιός". Πρόκειται για κοινό χειμωνιάτικο ιό που συνήθως προκαλεί ήπια ασθένεια, η οποία μοιάζει με κρυολόγημα στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος για τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους, γράφουν οι ειδικοί.
Προτιμάται, όμως, το αρκτικόλεξο, προφανώς με το εξής σκεπτικό: Ό,τι είναι α κ α τ α λ α β ί σ τ ι κ ο, αλλά κατατάσσεται στην κατηγορία των τρομακτικών "αόρατων εχθρών", λειτουργεί αποτελεσματικά ως η χ η ρ ό καμπανάκι:
Μετρά ο εντυπωσιακός του ή χ ο ς και όχι οι ν ό τ ε ς!
Ζούμε αναμφισβήτητα στην εποχή του δημοσιογραφικού δ α ι μ ο ν ι σ μ ο ύ: Εξαιρουμένων ολίγων τιμίων και ευσυνειδήτων, η συμπαγής πλειοψηφία ενεργεί ως προπαγανδιστική ρ ο δ έ λ α του μισάνθρωπου-νεοεποχίτικου καθεστώτος.
Τα ΜΜΕ έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος του βρεφοποιημένου λαού που σύρεται σε σ α δ ο μ α ζ ο χ ι σ τ ι κ ό τανγκό.
Προτεινόμενο αφυπνιστκό σύνθημα:
Τέτοια χ ά λ ι α δεν είχε ποτέ η Ε λ λ ά δ α!
ΥΓ: Φυσικά, και η λέξη "κ ε ρ κ ό π ο ρ τ α" (για μικροβιακή λοίμωξη) είναι ένας κλασικός τρομοκωδικός. Διότι από την κερκόπορτα εισήλθαν στην Πόλη λίγοι γενίτσαροι την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου 1453 που κατέληξε στην Ά λ ω σ η της Κ ω ν σ τ α ν τ ι ν ο υ π ό λ ε ω ς. Τι σύμπτωση: Και οι τρομοκωδικοί στοχεύουν σε Ά λ ω σ η: του... Μ υ α λ ο ύ μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: