ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

...ο φύλακας της θαυματουργής εικόνας θαύμαζε πολύ την Αγία Νεομάρτυρα Ελισάβετ.


«...ο φύλακας της θαυματουργής εικόνας θαύμαζε πολύ την Αγία Νεομάρτυρα Ελισάβετ.Η αγάπη του ήταν τόσο βαθιά που,μη έχοντας μία εικόνα της,προσευχόνταν μπροστά στην φωτογραφία της.Αργότερα διαπίστωσε πως όταν μυρόβλυζε η Παναγία η Πορταΐτισσα ,αυτή η φωτογραφία όπως και τα ιερά λείψανα της Νεομάρτυρος βρισκόνταν δίπλα στην εικόνα.

Επίσης ο αδελφός Χοσέ είχε προσέξει πως η εικόνα της Πορταΐτισσας(που του είχαν χαρίσει στο Άγιον Όρος το 1982)είχε φτιαχτεί έναν χρόνο μετά την αγιοκατάταξη των Νέων Μαρτύρων της Ρωσίας.

Η πνευματική συγγένεια των δύο μεγάλων αυτών ψυχών,που τις χώριζε μόνο η ψευδαίσθηση του χρόνου,ήταν προφανής:η ευγένεια και η ακεραιότητα του χαρακτήρα τους,η λεπτότητά τους, η αποφασιστικότητά τους να ακολουθήσουν τον δρόμο του μαρτυρίου και η αγάπη τους για την Αγία Ρωσία κρυμμένες μέσα στις άγιες καρδιές τους.

Η αγάπη σήκωσε μία αόρατη γέφυρα που ένωσε αυτούς τους δύο Αγίους Νεομάρτυρες,την Γερμανίδα πριγκίπισσα και τον Χιλιανό αγιογράφο.Εκείνοι ήταν μετάξυ των πρώτων νεομαρτύρων του 20ου αιώνα,αυτός μεταξύ των τελευταίων.Τώρα μαζί προσεύχονται στην Παναγία που τόσο αγάπησαν

Πηγή:Φυλλάδιο που εξέδωσαν οι μοναχές της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Mohawk, NY




Δεν υπάρχουν σχόλια: