ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Όποιος νίκησε τη γλώσσα και το στομάχι...

''Όποιος νίκησε τη γλώσσα και το στομάχι, βρίσκεται στο σωστό δρόμο''.
Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός και Ομολογητής, ο εν Γεωργία.

4 σχόλια:

Orthodox True είπε...

Όποιος πεί ότι νίκησε την γλώσσα καί τό στομάχι, πλανεμένος είναι. Δεν νικιέται ούτε η γλώσσα ούτε τό στομάχι....
Ο Άγιος, καί εάν ακόμη τό Πανάγιο Πνεύμα τού χάρισε την απάθεια, ποτέ δέν θά τό ισχυριστεί, διότι προσκρούει στην ταπείνωσή του.
Συγχώρα με Άγιε, διαφωνώ μαζί σου εάν όντως τό είπες, αλλά μπορεί καί νά τό είπες καί εν τή Σαλότητά σου,οπότε είναι σαν νά μήν τό είπες.
Βέβαια Άγιος δεν σημαίνει καί αλάθητος....

Ανώνυμος είπε...

τπτ δε νικιεται μεχρι να πεθανουμε!αλλα, καλως η κακως, υπαρχουν κ ανθρωποι εγκρατεις, πώς να το κανουμε...στο κατω κατω για τη γλωσσα μιλησε δεν ειπε για τν ταπεινωση, ή την αγαθοτητα ή την αγιοτητα, για ονομα!
Οπωσδηποτε κανενας αγιος δεν ειναι Θεος- παντογνωστης. Σε αυτο συμφωνω.

Αθανασιος είπε...

Νικαω την γλωσσα και το στομαχι δεν σημαινει δεν τρωω και δεν μιλω. Νικη σε κατι σημαινει τη σωστη χρηση, το σωστο μετρο που περιεχει αυτο ακριβως που πραγματικα εχω αναγκη για να μην αποκαμω και ταυτοχρονα να δειχνω και την υπακοη στην εκκλησια οταν μιλαμε για την νηστεια. Αυτη την ολοκληρωση εννοηται δεν χρειαζεται καποιος να αγιασει για να την πετυχει, ουτε να ειναι γεματος αρετες για να τα καταφερει. Μονο βουληση χρειαζεται και φυσικα προσδοκια οτι μεσα απο αυτο το λιθαρακι του αγωνα θα οδηγησει ο Θεος τον εαυτο μας ακομη ψηλωτερα. Μη ξεχναμε οτι ο Αγιος μας λεει οτι αν πετυχουμε αυτο, δηλαδη να μην υπερβαλουμε στο φαει και στη γλωσσα με τη χαρι του Θεου θα ειμαστε σε καλο δρομο!!!

Ανώνυμος είπε...

epanerxomai (σχολιασα ως απαντηση στο Μαρινο). ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΗ. ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ!ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ :)