ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Νέα ρωσική ταινία-''Ο Μοναχός και ο δαίμονας''(2016)

92945

Όταν ο άνθρωπος αποφασίσει να αφιερώσει τη ζωή του στο Θεό,πρέπει να ξέρει πως οι πειρασμοί θα έλθουν πάνω του σαν μια χιονοστιβάδα για να δοκιμάσουν την εσωτερική του κατάσταση.Τότε θα δει ο άνθρωπος εαν μπορεί να υπηρετήσει εν πίστει και αληθεία τον Θεό.Αυτός ο δρόμος,καθώς λένε οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας,είναι στενός και δεν μπορεί να τον διασχίσει ο καθένας.Μερικοί σκοντάφτουν από την αρχή ακόμη,μερικοί μόλις που φτάνουν στα μισά του δρόμου,μη καταφέρνοντας να φτάσουν μέχρι το τέλος.

 Монах и бес (2016)
 Αλλά τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος όταν του επιτίθενται  δυνάμεις για τις οποίες δεν ήξερε πολλά μέχρι τότε;Να παλέψει φυσικά,και να βγει νικητής με την βοήθεια του Θεού.
 Η ταινία «ο Μοναχός και ο δαίμονας»,η οποία μετά την ταινία Ostrov θεωρείται η καλύτερη στο είδος της,βασίζεται σε εάν συμβάν από τον βίο του Αγίου Ιωάννη του Νόβγκοροντ ο οποίος,κατά την διάρκεια της ζωής του,όταν ο διάβολος τον πείραξε στο κελί του,την ώρα που προσευχόνταν,εκείνος με την δύναμη του Σταυρού έδεσε εκείνον τον δαίμονα και τον διέταξε να τον πάει στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσει τον τάφο του Ιησού.



Ξεκινώντας λοιπόν από αυτό το συμβάν από τον βίο του Αγίου Ιωάννη του Νόβγκοροντ.ο σκηνοθέτης της ταινίας «ο Μοναχός και ο δαίμονας»,καταφέρνει να μας δείξει πως ο αγώνας για τις ψυχές μας είναι ο ίδιος.Εξάλλου ο σκηνοθέτης φέρνει το παρελθόν στην πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.Μία πραγματικότητα χωρίς μετάνοια,γεμάτη πειρασμούς,όπου έχουμε πολλές φορές την εντύπωση πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δοκιμασίες.Παρακολουθώντας αυτήν την ταινία βλέπεις τους αγώνες που έχει να δώσει ο κάθε μοναχός στο μοναστήρι,αλλά και ο χριστιανός στον κόσμο,για να κερδίσουν την σωτηρία τους.
Όπως τόνισαν ο σκηνοθέτης Nicolae Dostal και ο σεναριογράφος Iurii Arabov,η ταινία «ο Μοναχός και ο δαίμονας μιλάει για την Αγάπη.Μιλάει όχι μόνο για την νίκη του Καλόυ επί του Κακού,αλλά και πως πρέπει να αγαπάει ο ένας τον άλλον,και το σημαντικότερο να αγαπάμε τους εχθρούς μας
Η ταινία πήρε το πρώτο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ ορθοδόξων ταινιών ''Ποκρόβ''που έλαβε μέρος στο Κίεβο στις 12 Οκτωβρίου 2016

πηγή/Απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κονισπολιάτης-proskynitis.blogspot.

27 σχόλια:

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Η ταινία νομίζω πως δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη με αγγλικούς υπότιτλους.Ο σκοπός της αναρτησης είναι να γίνει γνωστή η ύπαρξη της ταινίας αυτής και να αναμένουμε(με ανυπομονησία) την εμφάνιση της ταινίας με αγγλικούς ή ελληνικούς υπότιτλους

sekim 7777 είπε...

Αναμενουμε με πολυ ανυπομονησια πατερ μου.

sekim 7777 είπε...

Αναμενουμε !!! :)

Eirini είπε...

Παρακαλω ενημερωστε μας οταν βγουν οι υποτιτλοι εστω και αγγλικα!

Ανώνυμος είπε...

Ξερουμε αν εχουν βγει υποτιτλοι για την ταινια Αγιος Λουκας ;;;;

emp είπε...

Ανυπομονώ μ'ελληνικούς υπότιτλους.Δεν γνωρίζω και την ταινία ostrov .Ξέρει κάποιος που θα βρω την συγκεκριμένη ταινια

3steps είπε...

Και σε εμένα μία ενημέρωση, ευχαριστώ.

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Unknown είπε...

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.

Unknown είπε...

ΣΤΟ YOUTUBE ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ.ΤΕΛΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΩΦΕΛΙΜΗ ΠΟΛΥ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!!! Βλέπω έναν ακόμη ορθόδοξο χριστιανικό θησαυρό! Ψάχνω την ταινία για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό που είχε αναφερθεί και η Πειραϊκή εκκλησία και δεν προβλήθηκε σε μεγάλες αίθουσες κινηματογράφου. Πώς μπορώ να τη βρω; Και πώς μπορούμε να βρούμε κι αυτή την ταινία, όταν γίνει η μεταγλώτισσή της;; Είναι σημαντικές για την ταινιοθήκη μας!!
Ευχαριστώ πολύ

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Απ΄ότι έμαθα από κάποιον που προσπάθησε να φερει την ταινία ''Άγιος Λουκάς'' στην Ελλάδα οι Ουκρανοί ζήτησαν πολλά χρήματα

Ανώνυμος είπε...

Απο το τρέιλερ σχηματισα την εντυπωση ότι αυτές οι ταινίες για δαίμονες και μοναχούς με σκηνές θεαματικές τύπου "harry Potter" δεν ξέρω αν αγγίζουν την ψυχή θετικά και ειδικά τους νέους. Η μοναχική ζωή είναι αγάπη στο πρόσωπο του Χριστού και όχι αποκτώ δυνάμεις και εξουσιάζω δαίμονες έστω με το όνομα του Χριστού. Ταπεινή μου άποψη.
Ηλίας.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Να πω την αλήθεια το τρέιλερ της ταινίας δεν με ανάπαυσε.Μένει να το δόυμε όλο για περισσότερα συμπεράσματα

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.

Για όποιον θέλει να δει "Το νησί" (ΟCTΡΟΒ), υπάρχει στο YouTube με ελληνικούς υπότιτλους και σας δίνω το σύνδεσμο:

https://youtu.be/bOjlfZ3U61c

emp είπε...

Ευχαριστώ αδελφε

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε εν Κυρίω Ιησού Χριστώ!

Την εν λόγω ταινία την έχουν ανεβάσει στο διαδίκτυο, με τον τίτλο στη ρωσική γλώσσα και δεν έχω βρει υποτίτλους.

https://www.google.gr/search?q=%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%85+%D0%B8+%D0%B1%D0%B5%D1%81+(2016)&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=WVYzWKLUIdSz8weCwLmYBw#tbs=dur:l&tbm=vid&q=%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%85+%D0%B8+%D0%B1%D0%B5%D1%81+(2016)%2C+

Unknown είπε...

υποτιτλοι πουθενα δυστυχως :(

Unknown είπε...

μηπως γνωριζει καποιος αν εχουν βγει υποτιτλοι ?

PROSKINITIS είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=YzZ-aDFtZyU

ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Unknown είπε...

Ευχαριστώ αδερφέ

Unknown είπε...

Την ταινια την ειδα στο ολυμπιον με ελληνικους υποτιτλους,το τρειλερ δεν με εντυπωσιασε εξαρχης αλλα ειναι παρα πολυ ωραια.ψαχνω και γω να την βρω στο διαδικτυο αλλα μεχρι στιγμης δεν την εχω βρει.αξιζει παντως και με το παραπανω.

Unknown είπε...

http://ccsubs.com/video/yt:YzZ-aDFtZyU/monah-i-bes-smotret-ves-film-hd/subtitles εδώ θα βρείτε αγγλικούς υπότιτλους.Μπορείτε να φτιάξετε ελληνικούς και με πρόγραμμα να τους περάσετε στην ταινία! Καλημέρα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Με Ελληνικούς υπότιτλους ενσωματωμένους.
https://onlinemovie.gr/movies/the-monk-and-the-demon/

Είναι πράγματι ένα ακόμα αριστούργημα του ρωσικού ορθόδοξου κινηματογράφου.

cghera είπε...

Ξέρει κανείς αν μπορούμε να βρούμε τους υπότιτλους σε ξεχωριστό αρχείο; Και όχι για προβολή online;

Ανώνυμος είπε...

http://pointfromview.blogspot.gr/2017/12/blog-post_41.html

Ο μοναχός και ο διάβολος / Monakh i bes / The Monk And The Demon (2016)

Με ελληνικούς υπότιτλους

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους!
Βρήκα στην ακόλουθη σελίδα να παρατίθεται η ταινία online με ελληνικούς υπότιτλους.

http://tainies.online/play/movie/5031978/aHR0cHM6Ly92aWRvemEubmV0L2lhdDl4ZXhsZTBpNC5odG1s

Ελπίζω να βοήθησα.
Καλή συνέχεια στον καλό σας αγώνα.

Κατερίνα