ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Με σκοτώνουν προς δόξαν Θεού. Μην αγανακτήσεις».



Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία του π. Σωφρονίου Aγιοταφίτη,ο οποίος παρέλαβε το τίμιο λείψανο του Μάρτυρα για να το ντύσει και να το ετοιμάσει για την ταφή, ότι το σώμα του παρέμενε επί πέντε ημέρες μετά το μαρτύριό του ζεστό και εύκαμπτο.

«Όταν άρχισα να τον ντύνω -διότι οι άλλοι δεν μπορούσαν, δεν άντεχαν να τον βλέπουν από τις κακουχίες που είχε- του λέγω σαν να ήταν ζωντανός: 
-Γέροντα μου, τώρα θα με βοηθήσεις να σε ντύσω, διότι βλέπεις είμαι μόνος μου. Όταν άρχισα και του έβαλα την φανέλα, το πρώτο χέρι αμέσως το εκατέβασε μόνος του. Όπως και το άλλο χέρι. Και τα πόδια ομοίως. Του μάζευα τα πόδια να του φορέσω τα ρούχα και όταν τελείωνα τα άπλωνε μόνος του. Στο αριστερό πόδι από κάτω, είχε κτύπημα με το τσεκούρι.

Αποτέλεσμα εικόνας για ФИЛУМЕН (ХАСАПИС) СВЯТОГРОБЕЦ, АРХИМАНДРИТ, СЩМЧ.
Συγκλονιστική είναι επίσης η μαρτυρία του κατά σάρκα αδερφού του π. Ελπιδίου, που αν και χιλιόμετρα μακριά, γνώριζε μετά λεπτομέρειες από το μαρτύριο του αδελφού του Φιλουμένου στην Παλαιστίνη. Άκουε τους δαρμούς του και τον ίδιον να του φωνάζει:
 «Αδερφέ μου με σκοτώνουν προς δόξαν Θεού. Σε παρακαλώ μην αγανακτήσεις».
Αποτέλεσμα εικόνας για ФИЛУМЕН (ХАСАПИС) СВЯТОГРОБЕЦ, АРХИМАНДРИТ, СЩМЧ.
Η μνήμη του του Αγίου ιερομάρτυρος Φιλουμένου τιμάται στις 16/29 Νοεμβρίου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΑΜΗΝ.............
ειχαμε παει στην Αγια Ιερουσαλημ και ειδαμε και το πηγαδι...Δοξα Τω Θεω...!

Ανώνυμος είπε...

σημερα- αποψε... πηγαμε σε μια Αγρυπνια και ακουσαμε την ακολουθια με τα τροπαρια του Αγιου! Ηταν πολυ ομορφα.

Ανώνυμος είπε...

Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
Παράμονον μέλψωμεν σὺν Φιλουμένῳ πιστοί, ὡς Θείους θεράποντας καὶ ἀθλητὰς εὐκλεεῖς Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν· Τοῦτον γὰρ φερωνύμως ὡς φιλήσαντας ἄγαν, ᾔσχυναν δι' ἀγώνων παρανόμων τὸ κράτος αἰτοῦντες πταισμάτων λύσιν πᾶσι καὶ ἔλεος.ΑΜΗΝ.

Ανωνυμος είπε...

Προσκυνησαμε σήμερα το πρωί τεμάχιο του ιερού ράσου, που φορούσε κατά το μαρτύριο του.Ευωδίαζε ... Αγιε του Θεού, πρέσβευε υπέρ ημών...

Unknown είπε...

Αγιε Μάρτυρα του Χριστου πρέσβευε υπερ ημων των αμαρτωλών. Αισθάνομαι ευτυχής και μακάριος που προσκύνησα το Άγιο σου Σώμα στην Αγία Σιών.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ Αυτού!!!!!!!!!!!!! ολοζωντανος ο Αγιος Μαρτυς.