ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ο τόπος όπου γεννήθηκε η Παναγία

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
  Πολύ κοντά στην Προβατική Κολυμβήθρα και δίπλα από την πύλη της Γεσθημανή, η των Λεόντων, βρίσκεται η Μονή των γονέων της Παναγίας, Ιωακείμ και Άννης. Στον χώρο της Μονής ήταν το σπίτι των Θεοπατόρων, ο τόπος όπου γεννήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος. Οι Θεοπάτορες κατάγονταν και οι δύο από την βασιλική φυλή του Δαυίδ. Επειδή ήταν άτεκνοι, δεν έπαυαν να προσφέρουν στον Θεό διπλά τα δώρα τους, και ως πλούσιοι, και ως ευσεβείς.
Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

  Επειδή και οι δύο λυπούνταν πολύ γιά την ατεκνία τους, ο μεν Άγιος Ιωακείμ κατέφυγε γιά να προσευχηθεί σαράντα ημέρες στο σπήλαιο της Μονής Χοτζεβά, στο ίδιο που έμεινε και ο Προφήτης Ηλίας, η δε Αγία Άννα έμεινε στο σπίτι της και παρακαλούσαν θερμά και οι δύο τον Θεό να τους χαρίσει "καρπόν κοιλίας." Και ο Θεός τους άκουσε και στέλνοντάς τους μήνυμα με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, τους πληροφόρησε ότι θα γεννήσουν την Θεοτόκον Μαρίαν, την Παναγία μας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

 Κάτω από τη σημερινή Εκκλησία της Μονής βρίσκονται τρία σπήλαια, τα οποία χρησιμοποιούσε η Αγία Οικογένεια.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 Το πρώτο που βρίσκεται πέντε μέτρα από την επιφάνεια της γης, θεωρείται ο τόπος, όπου γεννήθηκε η Θεοτόκος, το δεύτερο που βρίσκεται επτά μέτρα από την επιφάνεια της γης, είναι ο τόπος που προσευχόταν η Θεομήτωρ Άννα ζητώντας από τον Θεό να της χαρίσει παιδί και το τρίτο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος δέκα μέτρα, ήταν ο προσωρινός τάφος των Θεοπατόρων, αφού τα Άγια Λείψανά τους αγότερα μετατέθηκαν στην Γεσθημανή σε τάφους, που βρίσκονται στο εικοστό πρώτο σκαλοπάτι, στα δεξιά κατεβαίνοντας προς το κέντρο του Ναού.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 Στο σπίτι αυτό, την σημερινη Μονή της Ιερουσαλήμ, των Αγίων Θεοπατόρων, οκτώ ημέρες μετά την γέννηση της Θεοτόκου, όπως επικρατούσε τότε, συγκεντρώθηκαν οι συγγενείς και οι φίλοι κι έδωσαν το όνομα στην μικρή Θεόπαιδα, Μαριάμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: