ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Τώρα πια βλέπουμε στην πράξη το ''Άρον άρον,σταύρωσον Αυτόν''

În duminica învierii, nu uita de cruce - Alfa Omega TV
  Πληθαίνουν τα περιστατικά με κάποιους τραγικούς ελληνόφωνους (ειλικρινά δεν ξέρω πόσο πιο ευγενικά να τους αποκαλέσω), που καταδίδουν στυγνά συμπολίτες τους, επειδή τόλμησαν να επισκεφθούν κάποιο ναό, ή που στέλνουν περιπολικά για να συλλάβουν κάποιον ιερέα που λειτούργησε έστω και με κλειστές πόρτες. 
  Κάποιοι μάλιστα, δεν διστάζουν να βγουν και στα τηλεδελτία ειδήσεων και να διαλαλήσουν (όχι απλά χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς καν…κουκούλα, αλλά και με περηφάνεια από πάνω) ότι αυτοί κατήγγειλαν τον ιερέα που τόλμησε να ανοίξει κάποιο ναό το πρωί της Κυριακής. 
 Διαστροφική κακοήθεια και ψυχικός βόρβορος στο έπακρο, ατόφιος, χωρίς προκαλύψεις και φκιασίδια. Αυθεντική συνέχεια του τρομακτικού μίσους που πλημμύρισε τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο, ενός ολόκληρου κόσμου αφηνιασμένων ανθρωποφάγων, που εδώ και 3-4 εβδομάδες βρήκε επιτέλους την πολυπόθητη ευκαιρία να αφήσει αχαλίνωτο το καταπιεσμένο αντίχριστό του μένος, απαιτώντας να κλειδαμπαρωθούν οι ναοί, να συρθούν στις φυλακές οι πιστοί που αντιστέκονται στον διωγμό της πίστης, να ξυριστεί και να σαπίσει στο κελί ή να διαπομπευθεί δημόσια (ναι, το διαβάσαμε μέχρι και αυτό για τον Κυθήρων Σεραφείμ) ο κάθε «μεμαρτυρηκώς» ιερωμένος. 
 Ξαναφωνάζοντας με λύσσα «ἆρον ἆρον, σταύρωσον Αὐτόν» με άλλα λόγια - γιατί ας μη κρυβόμαστε πίσω από λέξεις: Εκείνος είναι το πρόβλημα, Εκείνον θέλουν να ξανασταυρώσουν.
 Μακάρι να μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν όμως πόσο σκληρό είναι το «πρός κέντρα λακτίζειν». Δεν νιώθω τόσο οργή γράφοντας όλα αυτά, όσο θλίψη και οδύνη. Πώς καταντήσαμε άραγε έτσι; 
Μακάρι η Παναγιά μας, που τόσο την πικράναμε αυτές τις μέρες, να φωτίσει τα μυαλά όλων μας. Ακόμη πιο πολύ όμως να φωτίσει αυτούς τους βλάσφημους χριστομάχους και να τους φέρει με κάποιο σοκ σε οδό μετανοίας. Γιατί είναι τρομακτικό το έξτρα βάρος που φορτώνουν τις μέρες αυτές στις ψυχές τους. Και το «ἐμπεσεῖν εἰς χεῖρας Θεοῦ ζῶντος» φοβερό. Φοβερό και ανεκλάλητο…

2 σχόλια:

Eva είπε...

Είναι τρομερό! Μαζευτήκαμε τέσσερις γυναίκες και λέγαμε τους χαιρετισμούς μια Παρασκευή, και πριν να φτάσουμε στα μισά, χτύπησε τηλέφωνο από το γραφείο του μητροπολίτη. Τους πήραν τηλέφωνο και τους είπαν ότι η Εκκλησία λειτουργεί!!!!!
Τέσσερις γυναίκες μονο χωρίς φώτα χωρίς φασαρία. Έλεος!!

Unknown είπε...

Ορθοδοξία η θάνατος