ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Ντρίπλες και...γκολ..!

a-sports.gr :: Θρησκεία και μπάλα μια σχέση αλληλένδετη!
 "Να μιλάμε πνευματικά χωρίς να μιλάμε πνευματικά."
Αυτό διαβασα προχτές και ενθουσιάστηκα.Κι ενθουσιάστηκα γιατί θυμήθηκα οτι αυτό το βίωσα με κάποιες μορφές χαριτωμένες και φωτισμένες.

  Να μιλάς πνευματικά χωρίς να μιλάς πνευματικά.Όπως ο καλός παππουλής,μου μιλούσε για τις απίθανες ντρίπλες του Ροναλντίνιο και γελούσε.Ή όπως ο αγιορειτης μοναχός περιέγραφε στην παρέα μας, για τα φάρμακα του διαβήτη που έπαιρνε και τις εγχειρίσεις που έκανε,μ'ένα τρόπο ευχάριστο,παιδικό,χαριτωμένο, αλλιώτικο, θεϊκό.

 Θα μου πεις όλα αυτά τώρα,είναι πνευματικά;Ναι είναι, όταν χωρίς να μιλάς για το Θεό αναβλύζει η παρουσία σου ολόκληρη Χριστό.Είναι το χιούμορ,η απλότητα,η γλυκύτητα,η αγάπη,ο ενθουσιασμός στον τρόπο που θα πεις κάτι και όχι τόσο τα λόγια.Πνευματικό είναι αυτό που κουβαλας στη ψυχή σου,το ξεχειλισμένο φως που αγγίζει και αλλιώνει θετικά τον άλλο άνθρωπο.Το πλέον πνευματικό είναι να κενωθείς,να αδειάσεις από οτιδήποτε ψεύτικο και υποκριτικό για να 'ρθει να κατοικήσει στην καρδιά σου ο Χριστός.

 Το πιο όμορφο κήρυγμα τελικά είναι να μη μιλάς,να σωπάσεις και ν'αφήσεις να μιλάει μέσα από σένα το Άγιο Πνεύμα.Το θαύμα θα γίνει όχι όταν ο άλλος σε ακούσει,αλλά όταν σε νιώσει.Οταν πληροφορηθεί βαθιά μέσα του,ότι εδώ σ'αυτον τον άνθρωπο κατοικεί ο Θεός.Και τότε οι ντρίπλες σου όσο αδέξιες κι αν φαντάζουν θα καταλήξουν εύκολα σε γκολ.

*Από ομιλία του π.Βαρνάβα Γιάγκου

2 σχόλια:

Α.Τ.ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Πριν από χρόνια, κατά κανόνα, το προσκύνημά μου στο Άγιο Όρος, ήταν δύο Μοναστήρια. Με το ένα είχα τότε, μεγάλη εξοικείωση. Αλλά όταν έφευγα από το άλλο Μοναστήρι, έφευγα συγκινημένος. Σαν να αποχαιρετούσα, έστω και για λίγο, κάτι πολύ αγαπημένο, αν και το άλλο ήταν το Μοναστήρι με το οποίο με έδεναν περισσότερα. Μου έκανε εντύπωση ότι οι πνευματικές συζητήσεις ήταν ελάχιστες. Κάποιες φορές και μηδαμινές. Μιλούσαμε για ποδόσφαιρο, μιλούσαμε για μουσική. Όταν γράφω μουσική, εννοώ Heavy Metal. Μιλούσαμε ακόμα και για φαγητά καθόλου ...Αγιορείτικα. Αλλά εκεί ένοιωθα κατάνυξη.
Τώρα έχω κολλήλσει σε αυτό το Μοναστήρι. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μου είπαν όλη τη μέρα, μία μόνο πνευματική κουβέντα αλλά με πέτυχε στο κέντρο της ψυχής.
Όταν πήγε το 1982 σ' αυτό το Μοναστήρι, ο Όσιος Παΐσιος είπε: «Ήρθα στην παιδική χαρά του Αγίου Όρους.»

Αναστάσιος είπε...

https://youtu.be/e-9iFJ3F5gI
Πάτερ Βαρνάβας Γιαγκου
15 Μαρτίου 2020 βάλτε μετά το 7ο λεπτό... Αν έχετε πίεση πάρτε χάπι πρώτα