ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Πρώην δημοσιογράφος ασκητής σε σπήλαιο στο Άγιο Όρος

Σε σπηλιά στα «φρικτά» Καρούλια του Αγίου Όρους αναπαύεται τα καλοκαίρια   και ο μοναχός Σεραφείμ από τη Σερβία. Διότι ο χειμώνας εδώ είναι ιδιαίτερα βαρύς. Το υπόλοιπα διάστημα εγκαταβιεί σε ένα ξύλινο σπιτάκι, έξω από το  στενό σπήλαιο που χωράει μόνο έναν άνθρωπο. Οι τέσσερις σανίδες και μία κουρελού αρκούν για να  κοιμάται, όπως μας είπε.

Ο π.Σεραφείμ, πατέρας ενός  16χρονου κοριτσιού, σπούδασε οικονομικά και στη συνέχεια εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

 «Aυτά που πίστευα στην θρησκεία μου, δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που έπραττα ως δημοσιογράφος, δυο αντίθετοι δρόμοι, διαφορετικές αξίες» μου είπε...
«Εδώ προσεύχομαι για την κόρη μου και τη γυναίκα μου, δεν τους εγκατέλειψα. Νοερά είμαι μαζί τους. Ερωτεύτηκα τον Τριαδικό Θεό μας. Έτσι θα ωφεληθούμε όλοι μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πανύψηλος και επιβλητικός ο π.Σεραφείμ. Ζει ολομόναχος σε ένα απόκρημνο σημείο στα Καρούλια. Ωστόσο όπως λέει.
«Δεν ζω μόνος, εδώ έχω πολλούς συντροφιά» μου είπε.
 Και όταν τον ρώτησαν «ποιους»; μου απάντησε
«Τους χιλιάδες αγγέλους που τους βλέπεις μόνο όταν δουλεύεις για την ψυχή και όχι για το σώμα, τη σάρκα την συντηρούμε με κάποια αγαθά που μας προσφέρει ο Πανάγαθος».
«Μία μέρα δεν είχα απολύτως τίποτα να φάω, και ιδού το θαυμαστό. Βλέπω ένα αετό με πολύ υψηλή ταχύτητα να έρχεται προς τη σπηλιά  μου και λέω τώρα θα με πάρει μαζί του… έβαλα κακό λογισμό. Αλλά όσο πλησίαζε διέκρινα ότι κάτι κρατούσε. Ήταν ἐνα ψάρι ολόφρεσκο… Ε, με αυτό έβγαλα την ημέρα μου»... υπογράμμισε ο π.Σεραφείμ.
 

agioritikovima

9 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Τι παρήγορη ανάρτηση!
Τι ομορφιά!
Τι χάρις!
Ο Κύριος μακάρι να αξιώσει και άλλες ψυχές να μιμηθούν αυτό το παράδειγμα του π. Σεραφείμ, αυτό το αιματηρότατο παράδειγμα, αυταπάρνησης, πίστεως, ελπίδας και θείας αγάπης...

GEORGES είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Ένα πρότυπο άσκησης,αυταπάρνησης και αγάπης για τους συνειδητούς χριστιανούς-''μωρία''και ''ανοησια''για τους βαδίζοντες τον δρόμο της απωλείας

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Αξίζει για Προβήματισμό.
Τάκης.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Γεια σου... Τάκη!
Μου αρέσει που ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ!
;-)

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Βρίσκω Εξαιρετικό το γεγονός οτι δρα και σήμερα ο Θεός έτσι..και μπορεί ένας άνθρωπος που μοιάζει πολύ με τους περισσότερους από μας να βιώνει αυτά τα πράγματα που διαβάζουμε κι ακούμε στο γεροντικό ως κάτι μακρινό που εξέλειπε..

Ευχαριστώ για ότι διάβασα.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Ταπείνωση,μετάνοια,κουβέντα ειλικρινής με τον εαυτό μας,κουβέντα με τον μόνο αληθινό και ζωντανό φίλο τον Θεό....
Με πόσο λίγα και απλά μέσα μπορεί να ο άνθρωπος να βρει την Ελπιδα και την Χαρά

Ανώνυμος είπε...

Multumim pentru postare!

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Doamne Ajuta!