ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Συγκλονιστικές μεταστροφές κρατουμένων μέσα στις φυλακές

 
12 ΙΣΟΒΙΤΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΖΩΗ
«Δεν ξαναείχαμε μέχρι τώρα τέτοια περίπτωση όπως 12 ισοβίτες να ακολουθούν την μοναχική ζωή»(interfax.ru)

Σε μία φυλακή της Ουκρανίας,στην Βίνιτσα,12 κρατούμενοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη πήραν όρκους μοναχικούς,αναφέρει η εφημερίδα ''Segodnia''
Σήμερα στο μοναστήρι της Βίνιτσα,το οποίο βρίσκεται μέσα στον χώρο των φυλακών της Βίνιτσα,ζουν 12 δόκιμοι και 12 μοναχοί.Οι μοναχοί καθοδηγούν αυτούς τους κρατουμένους οι οποιοι μεταστράφηκαν στην Ορθοδοξία.
 ''Εδώ όλα κυλούν σαν σ΄ένα μοναστήρι και οι δολοφόνοι και βιαστές με αυτόν τον τρόπο θέλουν να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους και δεν θα κάνουν έφεση για μείωση της ποινής τους'',υποστήριξε ένα από τα διοικητικά στελέχη των φυλακών η Anna Titovskaia.
'''Ωστόσο'',πρόσθεσε,''μετά από είκοσι χρόνια κράτησης να αποκτήσουν την απελευθέρωσή τους υπό συνθήκες και αυτοί οι μοναχοί έχουν πολλές ελπίδες να την αποκτήσουν εαν το ζητήσουν''.
Ένας από τους κρατουμένους ο Andrei Tchistiakov λέει:«Εδώ και δέκα χρόνια,διαβάζω κάθε μέρα τα έργα των Αγίων Πατέρων για έξι με οκτώ ώρες.Εαν ήμουν ελεύθερος δεν θα μπορούσα να διαθέσω τόσον χρόνο ακόμη και αν ζούσα σε μοναστήρι»
Με την σειρά του ο εκπρόσωπος τύπου της διοίκησης της ουκρανικής αυτής φυλακής δήλωσε;«Δεν είχαμε ποτέ παρόμοια περίπτωση όπου ισοβίτες αγκάλιασαν μαζί την μοναχική ζωή»πηγή/μετάφραση proskynitis
***
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Η εικόνα αυτή του αγίου Αντωνίου είναι έργο του αμερικανού μοναχού Αντωνίου. Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης του Αντωνίου είναι ότι δεν ζει σε μοναστήρι, αλλά σε Υψίστης Ασφαλείας Φυλακή (USA Penitentiary Maximum) στο Colorado των ΗΠΑ. Ο Αντώνιος δεν έχει ποτέ του μπει σε Ορθόδοξη εκκλησία, ούτε έχει παρευρεθεί "ζωντανά" σε λειτουργία ή σε άλλη ακολουθία, παρά μόνο έχει παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένη λειτουργία. Το ίδιο και οι υπόλοιποι Χριστιανοί Ορθόδοξοι κρατούμενοι στην Penitentiary Maximum, μοναχοί, όπως ο Ματθαίος, και οι περισσότεροι λαϊκοί, όπως ο Loukas και ο George. Κι αυτό, επειδή έγιναν Ορθόδοξοι μέσα στη φυλακή, ύστερα από προσωπική αναζήτηση. 
Οι Ορθόδοξοι της Penitentiary Maximum Security δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αφού στη φυλακή αυτή ο προαυλισμός γίνεται ατομικά και οι κρατούμενοι είναι τελείως απομονωμένοι. Έχουν όμως τη δυνατότητα αλληλογραφίας με τον "έξω κόσμο", με την τήρηση φυσικά συγκεκριμένων προϋποθέσεων και με επίγνωση του γεγονότος ότι το περιεχόμενο των επιστολών ελέγχεται. Οι αδελφοί μας αυτοί γνωρίζουν την Ορθοδοξία πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ένας άλλος κρατούμενος, ο David, φτιάχνει ωραιότατα μάλλινα κομποσκοίνια και έχει στείλει τέτοια σε πολλούς Ορθόδοξους, σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Οι Ορθόδοξοι της Maximum Security Prison είναι καρπός της Χάρης του Θεού και της ιεραποστολικής δραστηριότητας ενός αξιόλογου ιερέα, του Fr Stephan Powley, που για χρόνια υπηρετούσε εκεί (τώρα είναι εφημέριος σε άλλη φυλακή). Ο Fr Stephan, πρώην ευαγγελιστής προτεστάντης, χειροτονοθήκε στην Αντιοχειανή Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και εδώ και αρκετά χρόνια είναι κληρικός της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Ι. Μητρόπολις Ντένβερ)./πηγή
***
Η εξομολόγηση του Πάσσαρη πηγή:Ελεύθερος Τύπος
  Για τον «άγιο των φυλακών», πατέρα Γερβάσιο, ο Κώστας Πάσσαρης θα ήταν ένας ακόμη από τους πολλούς φυλακισμένους που έχει εξομολογήσει στην πολύχρονη διακονία του. Ομως, η έκπληξή του ήταν μεγάλη όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το διαβόητο κακοποιό και, αντί να αντικρίσει ένα «αγρίμι» (όπως όλοι τον περιγράφουν), είδε έναν ευγενικό άντρα που διαβάζει… Ευαγγέλιο!
  «Γέροντα, θα σώσω τη ψυχή μου;», ήταν το πρώτο που ρώτησε τον πατέρα Γερβάσιο, για να λάβει την απάντηση: «Τέκνον μου, την πρωτιά στον παράδεισο την έχουν οι ληστές».Ο 34χρονος κακοποιός ζήτησε να συναντήσει τον πατέρα Γερβάσιο.
Η άδεια από το ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε και το πρωινό της 23ης Απριλίου ο πατέρας Γερβάσιος αναχώρησε για το Βουκουρέστι και από εκεί για την πόλη Κλουζ και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκέρλας.

- «Επεσε στην αγκαλιά μου και μου είπε πόσο ήθελε να με γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια», λέει στον ΕΤ ο πατέρας Γερβάσιος. «Τώρα βλέπω μόνο την ψυχή μου», είπε.
 Ο Κώστας Πάσσαρης ισχυρίστηκε πως διαβάζει εκκλησιαστικά βιβλία και μάλιστα ζήτησε από τον πατέρα την επόμενη φορά που θα τον επισκεφτεί να του φέρει τα βιβλία του Ιερού Χρυσόστομου και τα ασκητικά του Αββά Δωροθέου.

-«Ο Κώστας είναι γλυκύτατο και πανέμορφο παλικάρι, για το οποίο πολλές κοπέλες θα έδιναν αγώνα για να το γνωρίσουν. Ομως, δεν γνώρισε το μητρικό χάδι. Δεν πήρε αγάπη από κανέναν. Το μόνο που ακούει όλα αυτά τα χρόνια είναι κατάρες και βλέπει μόνο κελιά και αλυσίδες», τόνισε ο πατέρας Γερβάσιος.
  Ο κακοποιός ξέσπασε σε κλάματα όταν ο πατέρας προθυμοποιήθηκε να του χαρίσει μία εικόνα της Παναγίας: «Γέροντα, προσκυνώ και αγαπώ την Παναγία. Δώστε μου την εικόνα να τη φιλήσω. Ομως, δεν θέλω να την κρατήσω γιατί μου θυμίζει τη μάνα μου», είπε.
Σύμφωνα με τον ιερωμένο, μετά την εξομολόγηση ο Πάσσαρης «ήταν ήρεμος. Ησυχος. Τα μάτια του γεμάτα δάκρυα. Νομίζω πως ήταν η πρώτη φορά που ένιωσε το απαλό χάδι της αληθινής αγάπης!», λέει ο πατέρας. Στις 10 Μαΐου ο «άγιος των φυλακών» θα βρεθεί και πάλι στο Γκέρλας και θα κοινωνήσει τον Πάσσαρη. «Γέροντα, δεν είμαι άξιος να κοινωνήσω», είπε ο κακοποιός για να πάρει την απάντηση: «Τέκνον μου, αυτό θα το κρίνω εγώ».
Το ιστορικό του κατάδικου.
Ο Κώστας Πάσσαρης συνελήφθη το Νοέμβριο του 2001 στο Βουκουρέστι έπειτα από ληστεία με δύο νεκρούς σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος. Τον Ιούλιο του 2003 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από ρουμανικό δικαστήριο. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, δήλωσε θύμα σκευωρίας της ρουμανικής μαφίας και δεν άσκησε έφεση. Το 2000 ο κακοποιός (υπόδικος για τη συμπλοκή με αστυνομικούς) είχε αποδράσει από το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις. Είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς που τον συνόδευαν και τραυμάτισε έναν τρίτο.

Διαβάστε και- π.Γερασίμ Ίσκου-Πέθανε μαζί με τον δήμιό του την παραμονή των Χριστουγέννων

Δεν υπάρχουν σχόλια: