ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Η ανακομιδή του λειψάνου της Οσίας Ματρώνας(8 Μαρτίου)

Μια νέα γιορτή εισήγαγε στο ημερολόγιο το Πατριαρχείο Μόσχας και συγκεκριμένα καθόρισε να εορτάζεται την 8η Μαρτίου η ανακομιδή του λειψάνου της Αγίας Ματρώνας.Λαμβάνοντας υπόψιν τους χιλιάδες πιστούς που καθημερινά περιμένουν για να προσκυνήσουν το λείψανο της θαυματουργής αγίας και την αγάπη των ανθρώπων για την Οσία Ματρώνα,η Σύνοδος πήρε αυτήν την απόφαση,δήλωσε ο Βλαντιμίρ Λεγκοίντα εκπρόσωπος τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας.
Θυμίζουμε ότι η Οσία Ματρώνα κοιμήθηκε στις 2 Μαΐου 1952, ημέρα Παρασκευή. Από τότε χιλιάδες πιστοι ορθοδόξοι από όλο τον κόσμο έχουν βοηθήθει από την Αγία και πολλοί είναι εκείνοι πού επικαλούνται την παρρησία της στον Κύριο. Την Κυριακή έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία στο ιερό Ναό του Ιερού Χιτώνος του Κυρίου. Ενταφιάσθηκε στο νεκροταφείο της Μονής του Αγ. Δανιήλ.

Image may contain: table
 Στις 8 Μαρτίου 1998 έγινε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων της πού μεταφέρθηκαν στην Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης στη Μόσχα, όπου ο τάφος σήμερα έχει γίνει ένα από τα δύο μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ρωσίας· χιλιάδες προσκυνητές περιμένουν υπομονετικά καθημερινά για να τα προσκυνήσουν. Με πράξη του ο μακαριστός Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος αναγνώρισε την Αγία Ματρώνα «ως τοπική Αγία της Μόσχας και όλης της Επαρχίας». Η μνήμη της τιμάται στις 2 Μαΐου(19 Απριλίου), ημέρα της κοιμήσεως της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ-Οσία Ματρώνα η αόμματη της Ρωσίας και προστάτιδα Μόσχας

Δεν υπάρχουν σχόλια: