ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Όταν κάποιοι ξεπουλούν την πίστη τους,άλλοι προσέρχονται στην Ορθοδοξία

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Την ώρα που τόσοι από μας είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε τα πιο πολύτιμα της ψυχής και της παράδοσής μας και είμαστε τόσο δεκτικοί σε κάθε ξενόφερτη συνήθεια και σε κάθε αντορθόδοξο τρόπο ζωής, άλλες ευλογημένες ψυχές που γεννήθηκαν σε τόπους μακρυνούς που δεν έφτασε το μήνυμα της Ορθοδοξίας ή είναι ακόμη στα σπάργανα η προσπάθεια ευαγγελισμού τους, προσέρχονται εν συνειδήσει στην πίστη μας και βαπτίζονται ύστερα από συστηματική κατήχηση και γίνονται ορθόδοξοι χριστιανοί.

Διαβάζουμε στη Romfea.gr:

“Στο Καθολικό της Ιεράς και Πατριαρχικής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Κισάμου, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Βάπτιση ενός φοιτητή, με υποτροφία, του 5ου έτους της Ιατρικής, του Tsai Chen Wei, Ταοϊστή, καταγομένου από την Ταϊβάν.

Το όνομα που δόθηκε στον νεοφώτιστο είναι Λουκάς, από τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας τον Ιατρό και Θαυματουργό. 

Ο Λουκάς γνώρισε τον Χριστιανισμό τα τρία τελευταία χρόνια και μετά από διετή κατήχηση έγινε μέλος της Εκκλησίας του Χριστού.

«Η είσοδος ενός νέου, συνειδητού, μέλους στην Εκκλησία του Χριστού, καθίσταται πηγή χαράς και ελπίδας. 

Ο Λουκάς, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα στην περιπλάνηση του αναζητούσε την Αλήθεια και ο Χριστός μας που θέλει «πάντας ανθρώπους σωθήναι» οδήγησε τα βήματα του στην Αγία Του Εκκλησία. 

Χαιρόμεθα ιδιαίτερα που μετά την διετή κατήχηση του αποφάσισε, ελεύθερα και αβίαστα, να ασπασθεί τον Χριστιανισμό και την Αγία μας Ορθοδοξία, να ενταχθεί στο σώμα της Εκκλησίας και να γίνει κοινωνός και μέτοχος της Βασιλείας του Θεού" είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κισάμου, ευχόμενος στον νεοφώτιστο να ομοιάσει στον μεγάλο Άγιο Λουκά τον Ιατρό, του οποίου το όνομα έλαβε.”

Βλέπετε πόσο ωραία πράγματα συμβαίνουν καθημερινά; 

Αν πολλές φορές έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στα πράγματα που μας στενοχωρούν και τα ελέγχουμε - καθηκόντως - με την ελπίδα ότι θα διορθωθούν, αυτό δεν σημαίνει ότι το θαύμα της καλής αλλοίωσης της ψυχής του ανθρώπου με τη χάρη του Θεού δεν τελείται καθημερινά και αθέατα και ότι δεν επεκτείνεται η Βασιλεία του Θεού με τρόπους ανεξιχνίαστους στο ανθρώπινο μυαλό.

Καλωσορίζουμε με όλη μας την εν Χριστώ αγάπη τον νεοφώτιστο αδελφό μας και επαινούμε θερμά τον Σεβ. Κισάμου κ. Αμφιλόχιο και όλους όσους συντέλεσαν στη μεταστροφή του νεαρού Λουκά στην Ορθοδοξία. 

Επαινούμε προπαντός το γεγονός ότι δεν έγινε η βάπτιση του νεοφώτιστου εσπευσμένα χάριν εντυπωσιασμού αλλά κατόπιν διετούς συστηματικής κατήχησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: