ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η εικόνα της Παναγίας ''Οι Τρεις Χαρές''

Τον 19ο αιώνα ένας ευλαβής αγιογράφος έφερε από την Ιταλία ένα αντίγραφο της εικόνας ''Αγία Οικογένεια''και την παρέδωσε σ'έναν συγγενή του,τον εφημέριο του Ναού της Αγίας Τριάδος της οδού Πόκροβκα.Ο αγιογράφος επέστρεψε στο εξωτερικό και μετά από λίγο καιρό απεβίωσε.
Μαθαίνοντάς το,ο ιερέας δώρησε την εικόνα στον ναό της Αγίας Τριάδος και την τοποθέτησε πάνω από την είσοδο του ναού.

Μετά από σαράντα χρόνια απανωτές συμφορές βρήκαν μια ευγενή Ρωσίδα:δυσφήμησαν και εξόρισαν τον σύζυγό της,κατέσχεσαν την περιουσία τους,ενώ τον μονάκριβο γιό της τον πήραν ως αιχμάλωτο πολέμου.
Με πόνο πολύ η γυναίκα προσευχήθηκε στην Παναγία για να μεσιτεύσει προς τον Θεό για τους ευρισκομένους εν θλίψει.

Ξαφνικά άκουσε μία φωνή που την προέτρεπε να βρει την εικόνα η ''Αγία Οικογένεια''και να προσευχηθεί ενώπιόν της.Μετά από μακροχρόνιες έρευνες στους ναούς της Μόσχας,βρήκε την εικόνα πάνω από την είσοδο του ναού της Αγίας Τριάδος στην Πόκροβκα.Προσευχόμενη ενώπιον της εικόνας η γυναίκα έλαβε τρεις χαρμόσυνες ειδήσεις:ο σύζυγός της είχε αποκατασταθεί,ο γιός της απελυθερώθηκε και τους επεστράφη η περιουσία.Γι αυτό τον λόγο η εικόνα ονομάστηκε ''Οι Τρεις Χαρές''
Ακόμη και στις μέρες μας η εικόνα δεν παύει να θαυματουργεί.Μεσιτεύει για όσους βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Στην εικόνα της Παναγίας ''Οι Τρεις Χαρές''απεικονίζεται η Παναγία με το Θείο Βρέφος,συνοδευόμενοι από τον Δίκαιο Ιωσήφ και τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.Στις όψιμες ρωσικές απεικονίσεις προστέθηκαν στις άκρες και άλλες μορφές αγίων.
Η σπανιότητά της έγκειται στο ότι ο Δίκαιος Ιωσήφ εμφανίζεται δίπλα από την Παναγία,πράγμα που δεν συνηθίζεται αφού ο Δίκαιος Ιωσήφ ήταν προστάτης και όχι σύζυγος της Παναγίας.

Η εικόνα τιμάται στις 26 Δεκεμβρίου


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραίο