ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Ο Άγιος Λεωνίδας του Ουστνεντουμσκ και η εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας

Ζούσε στο Ποσέκονσκ της Βολόγκντα και ασχολούνταν με την καλλιέργεια της γης και ασκούμενος με μεγάλη ευλάβεια.
Όταν έγινε 50 ετών αξιώθηκε να δει στον ύπνο του την Παναγία η οποία τον προέτρεπε να πάει στον ποταμό Ντβίνα στην Σκήτη του Αγ.Νικολάου Μορζέβσκ και να πάρει από εκεί την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας,και έπειτα να χτίσει μία εκκλησία κοντά στον ποταμό Λουζ και το Όρος Τουρίν όπου έπρεπε να τοποθετήσει την εικόνα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Икона Богородицы Одигитрия Устьнедумская
Σκεφτόμενος ότι είναι μόνο ένα όνειρο και ότι αυτός δεν είναι άξιος να λάβει μία τέτοια εντολή από την Βασίλισσα των Ουρανών,αποφάσισε να μην κάνει τίποτα από όλα αυτά.Έπειτα πήγε σε μοναστήρι στην όχθη της λίμνης Κόζε και έγινε δόκιμος μοναχός όπου έζησε με υπακοή για τρία χρόνια.Από εκεί τον έστειλαν στο Σολοβέτς όπου το διακόνημά του ήταν να ζυμώνει ψωμί.


 Μετά από κάποια χρόνια το όνειρο επαναλήφθηκε και ο Άγ.Λεωνίδας αποφάσισε να μην εναντιωθεί στο θέλημα του Θεο.Έτσι ξεκίνησε για την Σκήτη Μορζέβσκ,ενώ μετά από λίγο καιρό διηγήθηκε το όνειρό του στον ηγούμενο Κορνήλιο(1599-1623).
Αποτέλεσμα εικόνας για Икона Богородицы Одигитрия Устьнедумская
Με την ευλογία του μητροπολίτη Ροστώβ Φιλαρέτου(μετέπειτα πατριάρχης Ρωσίας)ο Άγιος Λεωνίδας χειροτονήθηκε ιερομόναχος και με μεγάλη χαρά και ευλάβεια τοποθέτησε την εικόνα της Παναγίας στον ναό που έχτισε
Εκοιμήθη το 1654 σε ηλικία 100 περίπου ετών.Η μνήμη του τιμάται στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: