ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Εθνική αφύπνιση!


Του Δημητρίου Γ.Μεταλληνού
Σχετική εικόνα
 Ζούμε έναν διπλωματικό πόλεμο. Φαινομενικά μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, ουσιαστικά μεταξύ ισχυρών διεθνών συμφερόντων και της ιστορικής αληθείας. Θεωρώ, ότι δεν χρειάζεται άλλη υπενθύμιση του ένδοξου ελληνικού μακεδονικού παρελθόντος, το οποίο θα μπορούσε να κωδικοποιηθεί στις ακόλουθες εμβληματικές μορφές: «Αριστοτέλης, Μέγας Αλέξανδρος, άγιος Δημήτριος, άγιοι Μεθόδιος και Κύριλλος, Παύλος Μελάς». Και μόνο η αναφορά στο «Άγιο Όρος» αρκεί, αφού περικλείει ολόκληρο το μεγαλείο της μακεδονικής γης και του οικουμενικού πολιτισμού της.

 Δεν επιθυμώ, λοιπόν, να ασχοληθώ άλλο με καμένους πολιτικούς, που ενώπιον του μικροπολιτικού συμφέροντός τους προσφέρουν τα πάντα, ακόμη και όσα δεν τους ανήκουν, όπως η ιστορία και ο πολιτισμός των δημιουργών του ελληνικού έθνους. Κλεπταποδόχοι, που ξεπουλούν τα πάντα! Διότι, έχεις το δικαίωμα να εκποιείς την περιουσία σου. Ποτέ, όμως, τη ξένη περιουσία, ακόμη και την προγονική.
Κι όμως, αφήστε τους να νομίζουν ότι εντάσσονται στην κυρίαρχη ομάδα του πλανήτη μας. «Όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουμε, ο Θεός χαμογελά». Αυτή η θεολογική ρήση επιβεβαιώνεται συνεχώς στην ιστορική (μου) έρευνα. Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι και στο εν λόγω εθνικό ζήτημα, ο Θεός θα τα οικονομήσει όπως Εκείνος επιθυμεί. Με μια σημαντική διαφορά. Όχι μόνος Του, αλλά με τη συνέργειά μας. Θέλουμε, λοιπόν, να ναυαγήσουν τα ανθελληνικά σχέδια; Θέλουμε να γελοιοποιούνται διεθνώς οι «ψευτομακεδόνες», που δεν γνωρίζουν τη μακεδονική/ελληνική γλώσσα και πολιτισμό; Ας συστρατευθούμε στη νέα Εθνική Προσπάθεια, κατά των παραχαρακτών (εντός και εκτός Ελλάδος) της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Στον εθνικό αυτό αγώνα οφείλουμε πρωτίστως:
- Να εντατικοποιήσουμε και υποστηρίξουμε τη μελέτη των αρχαίων ελληνικών κειμένων και ιδιαίτερα όσων προέρχονται από τη μακεδονική περίοδο. Να σημειωθεί, ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στις Βρυξέλλες (πρωτεύουσα της Ενωμένης Ευρώπης), με αίτημα τη στήριξη της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα βελγικά σχολεία! Ιδού, έχουμε συμμάχους, από μια διαφορετική «Ευρώπη»…

- Να εντατικοποιήσουμε και υποστηρίξουμε τη μελέτη του βυζαντινού-χριστιανικού ελληνισμού, με οικουμενικά κέντρα τη «Βασιλεύουσα Θεσσαλονίκη» και το «Άγιο Όρος».

- Να εντατικοποιήσουμε και υποστηρίξουμε τη μελέτη των επιστημών, που έχουν ως γνωστικό τους αντικείμενο τον γεωπολιτισμικό χώρο της μακεδονικής γης, προβολέα του Οικουμενικού μας Πολιτισμού.

Δεν απαιτούμε τις ανωτέρω άμεσες πρωτοβουλίες από τους «δοκούντες άρχειν» (όσους νομίζουν ότι κυβερνούν), αλλά από τον λαό μας. Γονείς, δάσκαλοι, κληρικοί, επιστήμονες, διανοούμενοι, επιχειρηματίες, επαγγελματίες κ.α., εντός ή εκτός Ελλάδος, ας διαμορφώσουμε μια νέα Εθνική Αντίσταση. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει η διαπίστωση, ότι «οι Έλληνες είναι λαός απρόβλεπτος» (Henry Kissinger)! Μπορεί οι αμόρφωτοι γείτονές μας να ενδύονται έναν άγνωστό τους πολιτισμό. Η καρναβαλική, όμως, ενέργειά τους και πρωτίστως πολιτισμική ύβρη, μπορεί να σταθεί εφαλτήριο αναγέννησης ενός ταπεινωμένου και βαθιά προσβεβλημένου ιστορικού λαού αντίστασης!

Άρθρο  στην εφημερίδα «Κέρκυρα Σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: