ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Άγιον Όρος - Σύγχρονο γεροντικό! (Θαύμα με τα αγριογούρουνα!)



 Πριν από 20 και πλέον έτη, κάποιος φίλος μου μαζί με άλλους δύο προσκυνητές επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος και κατευθύνθηκαν προς τις Καρυές. Μετά την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, έφθασαν σε ένα κελί, όπου εγκαταβιώνει ο πατήρ Π..., άμεσος μαθητής του αγίου Παϊσίου.
 Στην συζήτηση που ακολούθησε ο γέροντας του κελιού τούς ανέφερε ότι πρέπει να αφηνόμαστε στα χέρια του Θεού και ότι τότε ο Θεός ενεργεί! Τους είπε: " Είχα σοβαρά προβλήματα με την μέση μου και για ένα χρονικό διάστημα, ήμουν συνεχώς στο κρεβάτι. Σκεφτόμουν πώς θα έσκαβα το μικρό μπαξεδάκι για να μπορέσω να φυτέψω λίγες ντοματιές, για την καθημερινή μου διατροφή! Ένα βράδυ, άκουσα θορύβους έξω από το κελί μου και λόγω του προβλήματος με την μέση, δεν μπορούσα να βγω έξω για να δω τι γίνεται. Το πρωί διαπίστωσα ότι οι θόρυβοι που ακούγονταν ήταν τα αγριογούρουνα που είχαν έρθει και έσκαψαν με τους χαυλιόδοντές τους ακριβώς στο μέρος όπου φύτευα κάθε χρονιά τις ντοματιές " !!!
Αυτή είναι η ζωή των αγωνιζόμενων μοναχών που αφήνουν την ζωή τους στα χέρια του Θεού και δέχονται απλόχερα την θεία βοήθεια και την θεία παρηγορία!
Ας έχουμε την ευχή τους!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: