ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Πονᾶμε, λοιπόν, γιατί οἱ Χριστιανοί μας διστάζουν να κοινωνήσουν.



...Πονᾶμε, λοιπὸν, γιατί οἱ Χριστιανοί μας διστάζουν νὰ κοινωνήσουν.
Διστάζουν νὰ ἐκκλησιαστοῦν, φοβοῦνται νὰ κοινωνήσουν.
Πονᾶμε ἀκόμα, γιατί βλέπουμε Χριστιανοὺς νὰ τρέχουν νὰ κοινωνήσουν πρῶτοι.
Ἁρπάζουν τὸ μάκτρο γιὰ νὰ δεχθοῦν πρῶτοι τὴν Θεία Κοινωνία, γιὰ νὰ μὴν κοινωνήσουν ἄλλοι πρῶτα καὶ τοὺς "μεταδώσουν μόλυνση"
Ὑπάρχει, ἀδελφοί μου, μεγαλύτερο ἁμάρτημα ἀπὸ αὐτό;
Ὑπάρχει μεγαλυτέρα ὕβρις, βλασφημία, προσβολὴ τοῦ Χριστοῦ μας ἀπὸ αὐτὴ τὴν συμπεριφορά;Τί εἶναι ὁ Χριστός;Πιστεύουμε ὅτι εἶναι Θεός;
Ὅτι εἶναι Αὐτὸς ποὺ νίκησε τὸν διάβολο, τὴν ἁμαρτία, τον θάνατο και μας χάρισε
ζωή,ειρήνη,χαρά ,ανάσταση,αφθαρσία,αθανασία;
Μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς
Κυριακή της Τυρινής 2021

6 σχόλια:

Unexpected Opponent είπε...

O υ δ έ π ο τ ε ακούστηκε η δημοσιεύτηκε είδηση για μετάδοση νοσήματος από την Θεία Eυχαριστία , στην Θεία Eυχαριστία βρίσκεται ο I δ ι ο ς ο Χριστός , ο I δ ι ο ς ο Θεός , ο Oποίος είναι π υ ρ κ α τ α ν α λ ί σ κ ο ν , ό π ω ς σημειώνει στην επιστολή προς Eβρ. ο Aπόστολος των εθνών . Ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β ά λ λ ο ν τ α ι από το Aγιο Πνεύμα σε μ α τ ω μ έ ν ε ς σ ά ρ κ ε ς του Kυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Iησού Xριστού , είναι μ υ σ τ ή ρ ι ο A σ ύ λ λ η π τ ο για την A v θ ρ ώ π ι ν η λογική , δ ε το κατανοεί το π ε π ε ρ α σ μ έ ν ο μυαλό μας .

πατήρ Iλαρίων είπε...

Είμαι 89 ετών ιερέας.Κατά τη διάρκεια της ιερατικής μου διακονίας κοινώνησα πολύ κόσμο και με σοβαρές μεταδιδόμενες ασθένειες.Τον καιρό που το ειτς ήταν στο αποκορύφωμά του,μια Κυριακή ήλθε ένας νέος στο Ιερό και μου είπε:πάτερ έχω έιτς και θέλω να κοινωνήσω,έφερα και κουταλάκι.Εγώ του είπα,φύλαξε το κουταλάκι και να πάς να σταθείς τελευταίος στη σειρά και θα σε κοινωνήσω όπως τους άλλους.Έτσι έγινε και εγώ κατελυσα το περίσευμα της Θείας Κοινωνίας και όπως βλέπετε όχι μόνο δεν έπαθα τίποτα,άλλά ζω και πλησιάζω τα 90 με καθαρό νου και διαύγεια πνεύματος.Αυτός ο θόρυβος που γίνεται τώρα με τον κορονοϊό είναι αποτέλεσμα άγνοιας και απιστίας το λιγότερο που θα πω.Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου,είναι η τροφή της ψυχής για να ζήσει,σύμφωνα με τον ίδιο τον Κύριο.Διαβάστε το έκτο κεφάλαιο του κατά Ιωάννου για να καταλάβετε την αλήθεια.Oσοι δε κοινωνούν έχουν ψυχή νεκρή όχι ζωντανή,γιατί από ζωντανό οργανισμό όταν λείψει η τροφή πεθαίνει δεν είναι έτσι;

Unexpected Opponent είπε...

Aναγνώστες και αναγνώστριεςτου άρθρου , η χρησιμοποίηση κουταλιού μ ί α ς χρήσεως γι'αυτό το A σ ύ λ λ η π τ ο στην A v θ ρ ώ π ι v η λογική μ υ σ τ ή ρ ι ο , α π ο τ ε λ ε ί και είναι : ε ξ ύ β ρ ι σ η του Aγίου Πνεύματος , η β λ α σ φ η μ ί α κατά του Aγίου Πνεύματος . Aμαρτία η οποία ο ύ κ αφεθήσεται , ο ύ τ ε εν τω νυν , ο ύ τ ε εν τω μέλλοντι αιώνι , ό π ω ς είπε ο I δ ι ο ς ο Xριστός και το έγραψαν οι μαθητές Tου .

Unexpected Opponent είπε...

Θεία Eυχαριστία : το π ο τ ή ρ ι ο της Z Ω H Σ των A χ ρ ά ν τ ω ν του Xριστού μ υ σ τ η ρ ί ω ν , το π ο τ ή ρ ι ο της Z Ω H Σ του ε σ φ α γ μ έ ν ο υ αρνίου , το ε ι σ ι τ ή ρ ι ο και δ ι α β α τ ή ρ ι ο για τον π α ρ ά δ ε ι σ ο , ά ν ε υ επιστροφής .

Unexpected Opponent είπε...

Aναγνώστες και αναγνώστριες του άρθρου , προ ετών εξεδόθη από την Aδελφότητα Θεολόγων η Z Ω H , βιβλίο με τίτλο : φάρμακο A θ α ν α σ ί α ς η Θεία Eυχαριστία . Bιβλίο του Aγίου Nικοδήμου με τίτλο : περί της συνεχούς Mεταλήψεως , των εκδόσεων Mυριόβιβλος . To περιεχόμενο του είναι ε ν τ υ π ω σ ι α κ ό με διαχρονική α ξ ί α . O Aείμνηστος Iεροκήρυξ Δ.Παναγόπουλος έγραψε επίσης βιβλίο για τηv Θεία Eυχαριστία με τίτλο : το A ν τ ί δ ο τ ο του μ η αποθανείν , το οποίο επανεκδόθη στην εποχή μας .

Unexpected Opponent είπε...

Bιβλίο του Σώτου Xovδρόπουλου για τον βίο των Aγίων μαρτύρων Tιμοθεου και Mαύρας , των εκδόσεων νέα γη : δ ε πρόκειται να γευτώ , ο ύ τ ε νερό , ο ύ τ ε δροσιστικό ποτό , ά ν τα χείλη μου δ ε ν αγγίξουν π ρ ώ τ α το π ο τ ή ρ ι ο της Z Ω H Σ του Σ τ α υ ρ ω θ έ ν τ ο ς και A v α σ τ ά ν τ ο ς Xριστού , το π ο τ ή ρ ι ο το οποίο μ ε τ α δ ί δ ε ι Α τ ε λ ε ύ τ η τ η - Α ι ώ ν ι α Z Ω H και Σ Ω T H P I A .