ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΜΑΚΙΩΤΗΣ-Αγιοκατάταξη!

   Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Σεπτοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου τῆς Κωνσταντινουπόλεως, ὑπό τήν προεδρία τῆς Αὐτοῦ Θειοτάτης Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Κυρίου Βαρθολομαίου, κατά τήν Συνεδρία τῆς 16ης Νοεμβρίου 2023, ἀποφάσισε τήν κατάταξη ἐν τῷ Ἁγιολογίῳ τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τοῦ Ἱερομονάχου Ἀθανασίου (Χαμακιώτου), ἱδρυτοῦ τοῦ Ἱεροῦ Ἡσυχαστηρίου Παναγίας Φανερωμένης Ροδοπόλεως Ἀττικῆς καί ἐφημερίου ἐπί πολλά ἔτη τοῦ ἱστορικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Παναγίας Νεραντζιωτίσσης Ἀμαρουσίου.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΜΑΚΙΩΤΗΣ

Κάποτε επισκέφθηκε τον γέροντα Αθανάσιο ένας νέος, που είχε λογισμούς αυτοκτονίας. Διαμείφθηκε μεταξύ τους ο παρακάτω διάλογος:
«Τί σου συμβαίνει, παιδί;».
«Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και αποφάσισα να τερματίσω τη ζωή μου».
«Ε! Όχι παιδί, δεν είναι σωστό αυτό! Να δώσεις την ψυχή σου στον σατανά;;; Τι ακριβώς σου συμβαίνει;».
«Είμαι τριάντα χρονών και αγαπώ μιά κοπέλα. Η μητέρα μου αντιδρά και μου λέει: “Όχι, δεν είναι κατάλληλη γιά σένα”. Θα πάω να αυτοκτονήσω της λέω.
Κι αυτή μου απαντάει: “Καλλίτερα να αυτοκτονήσεις, παρά να πάρεις την συγκεκριμένη κοπέλα!”… Καταλαβαίνετε την κατάστασή μου».

«Άκουσε παιδί! Κατ’ εντολή δική μου, δηλαδή του Κυρίου, δεν θα ακούσεις την μητέρα σου, γιατί δεν έχει δίκηο! Να νυμφευθής την κοπέλα!
Πήγαινε να βγάλεις άδεια, να φέρεις τα στέφανα και ένα κερί ν’ ανάψουμε, τίποτε άλλο! Και θα έλθετε, αν γίνεται αύριο κιόλας, γιά να σας στεφανώσω εγώ!»
Ο νέος του φίλησε πολλές φορές το χέρι! Τακτοποίησε τα χαρτιά του και ο Γέροντας τέλεσε το Μυστήριο! Έκανε μάλιστα και πολύ καλή οικογένεια!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να ήταν όντως άγιος ο γέροντας, αλλά όταν πλεόν σε αναγνωρίζει σαν κάτι καλό το "πατριαρχείο" πρέπει να αρχίζεις να ψάχνεσαι, γιατί μάλλον στραβά βαδίζεις. Δεν ξέρω αν είναι τιμή προς έναν άγιο, να τον αναγνωρίζουν ως άγιο κάποιοι αιρετικοί. Είτε αυτοί οι αιρετικοί είναι παπικοί, είτε οικουμενιστές του φατριαρχείου. Αύριο-μεθαύριο, θα αγιοκατατάξουν και τίποτα αδιανόητο (βλέπω Χρυσοστομο Σμύρνης...), και όλες αυτές οι αγιοκατατάξεις θα έχουν λερωθεί στην συνείδηση των πιστών (αν δεν έχουν λερωθεί ήδη).

Για να μην αναφέρουμε ότι δεν τηρούν ΤΙΠΟΤΑ από τους κανόνες της Εκκλησίας για να κάνουν την εκάστοτε αγιοκατάταξη... Τρανό παράδειγμα είναι ότι μαθαίνουμε το γεγονός αφού έχουν τελειώσει με την αγιοκατάταξη. Μόνο και μόνο από αυτό, θα έλεγα ότι όλες αυτές οι αγιοκατατάξεις είναι άκυρες, παρά την όποια αγιότητα των γερόντων που αγιοκατατάχθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Την προστασία του να έχουμε όλοι μας.