ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο π. Κύρος από τις Καρυές

Στον κόσμο ο π.Κύρος από τις Καρυές ήταν γιατρός- ψυχολόγος.Δέκα χρόνια εργάστηκε στη Σιβηρία,στο Νόριλσκ την πιο κοντινή πόλη προς τον πολικό κύκλο-περίπου 300 χλμ.(Το Νόρλισκ είναι το μεγαλύτερο κέντρο επεξεργασίας βαρέων μετάλλων στον κόσμο αλλά και από τις πιο μολυσμένες πόλεις.Σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων δεν φυτρώνει ούτε ένα χορταράκι.Για να επισκεφτεί κάποιος την πόλη του γκούλαγκ πρέπει να έχει ειδική άδεια.)
Όταν κατάλαβε ότι έχουμε χτιστεί για την αιωνιότητα και ότι στη γη είμαστε προσωρινοί,γύρισε την πλάτη του στον κόσμο τούτο και έγινε μοναχός.Ο π.Κύρος είναι Μολδαβός στην καταγωγή και έγινε μοναχός στην Μονή του Νέου Νεάμτς.Βρίσκεται στο Άγιον Όρος 8 χρόνια,5 από τα οποία στην Προβάτα και 3 στις Καρυές.
Ο π. Κύρος είναι ένας άνθρωπος με όμορφη ψυχή.Όπως πολλοί από τους Μολδαβούς που γνωρίζω δεν εχει χάσει την καθαρότητα της ψυχής του και δεν έχει ίχνος πονηριάς.Με έκανε να καταλάβω ότι δεν είναι ο Θεός εκείνος που λείπει από κοντά μας αλλά εμείς είμαστε εκείνοι που δεν Τον θέλουμε στη ζωή μας.Εαν ψάξουμε θα Τον βρούμε.
Δεν θέλησε όμως να μου δώσει συμβουλές επειδή:«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον Θεό.Ξέρω όμως πως ότι μου συμβαίνει έχει κάποιο νόημα επειδή Εκείνος τα επιτρέπει....Εγώ δεν Τον καταλαβαίνω αλλά Τον γνωρίζω.Και ξέρω ότι με αγαπάει.
www.proskynitis.blogspot.com/George Crasnean-Lumea Credintei

2 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Ελπίζω ο π. Κύρος να μην έχει δει τα μούτρα του στο μπλογκ σας και καβαλήσει κανένα καλάμι και πει:"α τι ωραία που με θυμιάζουνε οι αθρώποι, τώρα εγώ ...ΑΓΙΑΣΑ!"
Η Παναγία να τον σκεπάσει διότι...πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και παραπίσω, φούντααα!

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Μπαα,το ταγκαλάκι έχει άλλες μεθόδους πιο αποτελεσματικούς!