ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Γεροντας Κλεόπας:Ο καρκίνος οφείλεται στην λαθεμένη εικόνα που έχουμε για το Θεό


cleopas.jpg
Πάτερ Κλεόπα, εδώ καθημερινά καταφθάνουν άνθρωποι απ΄όλο τον κόσμο για να σας δούν. Ποιες είναι οι εμπειρίες κι οι εντυπώσεις σας~
-To ότι εμείς οι Χριστιανοί έχουμε μέσα μας μπερδέψει τα πράγματα. Αν κι είμαστε βαφτισμένοι, ωστόσο συχνά δεν ξέρουμε τι πιστεύουμε.Με πόνο και θλίψη βλέπω καθημερινά ότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε φτιάξει για τον Θεό μια εικόνα περίεργη κι απαράδεκτη. Μια εικόνα που δεν συμβιβάζεται με τα Ευαγγέλια και τα βιβλία τα ιερά που τον Θεό τον προσδιορίζουν ως άβυσσο ευσπλαχνίας και αγάπης.Σχεδόν το 99%  όσων έρχονται εδώ φαντάζονται τον Θεό σαν ένα ανώτερο όν  που επιφυλάσσει στον άνθρωπο μόνο θυμούς, οργές, ποινές αλλά σπάνια καλωσύνες.
Εγώ δεν είμαι γιατρός αλλά τσοπάνος, πιστεύω όμως πως η αιτία του καρκίνου εκεί βρίσκεται: στη λαθεμένη εικόνα που ο άνθρωπος έφτιαξε μέσα του για τον Θεό.
-Δηλαδή αν εμείς οι άνθρωποι μετασχηματίσουμε την αντίληψη που έχουμε σήμερα για τον θεό, αν αλλάξουμε την εικόνα που φτιάξαμε μέσα μας για τον Δημιουργό, τότε βρέθηκε το φάρμακο και θεραπεύτηκε ο καρκίνος 
- Ναι .Τον καρκίνο τον δημιουργούν οι τύψεις, τα άγχη και οι φοβίες, οι ανησυχίες και οι αποστασίες , οι αμφιβολίες, οι θλίψεις κι οι στενοχώριες.Ο καρκίνος μπήκε στον άνθρωπο γιατί ο άνθρωπος δεν άφησε μέσα του χωρο για να μπεί ο Θεός.Αν νοιώσεις μέσα στις φλέβες σου τον Θεό, τότε ηρέμησες. Αυτό ειναι το φάρμακο τού καρκίνου.
Αρκει να πιστέψει πως είναι πλασμένος απ τον Θεό με αγάπη κι ότι ο Θεός έχει για  τον καθένα μας ένα σχέδιο.Άαραγε ποιος ξέρει τι σχέση να έχουν οι ανθρώπινες πτώσεις μ΄αυτό το σχέδιο του Θεού...Άλλωστε μη ξεχνάμε , όλοι μας είμαστε παραβάτες κι εγκληματίες , αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να τηρεί στ΄αλήθεια τούς όρους τού Νόμου.Αν ο πόρνος, ο μοιχός, ο εγκληματίας πιστέψει και πεί στον Θεό «Θεέ μου, Συ που μ΄έφτιαξες μ΄ένα τόσο φτηνό υλικό.Κάνε με τούτο να το χωνέψω», το πρόβλημα λύθηκε.
Ο άνθρωπος ο αμαρτωλός θα συνειδητοποιήσει ότι είναι πάροικος πάνω στη γη κι ότι γι αλλού είναι ο προορισμός του.
Τό άσχημο είναι ότι δεν μάθαμε να δεχόμαστε τον εαυτό μας έτσι όπως ακριβώς είναι, και το χειρότερο ότι δεν συνηθίσαμε αυτό τον αμαρτωλό εατό να τον διατηρούμε σε επαφή με τον Ουρανό.
Γι αυτό και ο καρκίνος θερίζει

Από το βιβλίο του Τάσου Μιχαλά «Η Ορθοδοξία στη χώρα τού Τσαουσέσκου» εκδ.Επτάλοφος , Αθήνα 1982 

3 σχόλια:

sotulis είπε...

ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΑΛΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.ΑΠΟΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ .. ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ..
ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ.
ΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Η ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Βέβαια ο γέροντας λεει «Άλλωστε μη ξεχνάμε , όλοι μας είμαστε παραβάτες κι εγκληματίες , αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να τηρεί στ΄αλήθεια τούς όρους τού Νόμου»Όταν κάποιος είναι υγιής είναι εύκολο να μιλάει.Το θέμα είναι τι κάνει όταν δει τον θάνατο κατάματα

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ είπε...

Ας αποφασισουν τελικα ολοι οι θεολογοι που διηγουνται τετοιες ιστοριες αγιων ανθρωπων που τα ελεγαν αυτα για να μην χασουν την παρρησια του θεου.για ποιο λογο ο θεος επιτρεπει την αρρωστια αυτη στον ανθρωπο και ειδικα οταν δεν την θελει...,για ποιο λογο αδικει ο θεος?