ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕ ΒΕΒΗΛΟΥΣ ΦΛΟΓΙΖΕΙ.ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΟΞΑ ΣΥ

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε, π. Γεώργιε, γι' αυτό το φως; Προφανώς είναι αντανάκλαση από κάποια φωτεινή πηγή προς την οροφή, έτσι δεν είναι;
Πιστεύετε ότι είναι θαυμαστό, θείο Φως;

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω.Πριν το αναρτήσω κοίταξα προσεκτικά πολλές φορές για να δω εαν υπάρχει κάποιος προβολέας ή κάτι άλλο.Δεν περιμένω από έναν άπιστο να πιστέψει βλέποντας αυτό το βίντεο.Εμείς οι πιστοί ή ''πιστοί''ξέρουμε ότι σε κάθε μυστήριο που τελούν οι ιερεις,ανάξιοι και μη,αυτό το Φως είναι παρών

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται πως βλέπω μια ανταύγεια από την οροφή, να κατεβαίνει λοξά από δεξιά. Γι' αυτό το λέω...
Επίσης, όταν το φως ξεκινά, πολύ πιο αμυδρό από τη συνέχεια (γιατί; σα να μετακινείται η φωτεινή πηγή, όπως ο δύων ήλιος που μπαίνει από ψηλό παράθυρο), φαίνεται σαν αντανάκλαση στο Σταυρό που κρατεί ο Γέροντας. Η αντανάκλαση αυτή σημαίνει πως το φως έρχεται απ' έξω.
Όμως μετά το φως γίνεται μια μεγάλη μπάλα, μέσα στην οποία χάνονται όλα. Γιατί ο Σταυρός δεν αντανακλά πλέον το φως;
Σταματώ εδώ και συγγνώμη που επιμένω. Δεν έχει σημασία για την πίστη, ενώ επίσης είναι μεγάλο ζήτημα αν η κάμερα μπορεί να συλλάβει το άκτιστο Φως. Δεν καταλήγω σε συμπέρασμα.
Ίσως απλά θα "ήθελα" να έχουμε δει ένα αληθινό φωτεινό όραμα εκ Θεού, μια και είμαι ανάξιος να δω κάτι τέτοιο στη δική μου καθημερινή πραγματικότητα.
Δόξα τω Θεώ. Καλή Μ. Εβδομάδα.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Ακριβώς η τελευταία φράση σας με εκφράζει και εμένα.Επειδή και παλαιότερα έχουν δημοσιευτεί παμπολλες τέτοιες φωτογραφίες(όπως εκέινη με την βάπτιση ενος ενήλικα Σέρβου όπου εμφανίζεται ένα φωτεινό περιστέρι πανω από το κεφάλι του)και εγώ αναρωτιέμαι εαν μπορεί να συλλάβει η κάμερα το Άκτιστο Φώς γι'αυτό την δημοσίευσα για να ακούσω γνώμες Απ΄την άλλη σκέφτομαι(έτσι γενικώς όχι σχετικα με το βίντεο)πόσο πολύ (παρά)χρησιμοποιούμε την λογική μας σε θέματα πίστεως.Πρόπερσυ που είχα πάει στο Ντιβέέβο στον Άγ.Σεραφείμ του Σαρώφ πήγα με την παρέα μου και τον οδηγό μας,έναν Μολδαβό στην πηγή του Αγ.Σεραφείμ.Όπως θα ξέρετε εκεί γίνονται πολλά θαύματα.Όταν φτάσαμε εκεί είδαμε ένα ποτάμι και νερά όχι ιδιαίτερα καθαρά.Οι ρώσοι βουτούσαν μέσα-υπάρχουν κάτι ειδικές καμπίνες έπαιρναν νερό για το σπίτι τους .Εμείς οι Έλληνες κοιτούσαμε λίγο περίεργα,καχύποπτα(και εγώ)Ο Μολδαβός το πρόσεξε και χωρίς να του πω τίποτα μου λέει.Ε,εσείς οι Έλληνες είστε πολύ της λογικής είστε δύσπιστοι.Βλέποντας την πίστη των Ρώσων,αλλά και των Ρουμάνων που βουτούσαν στα παγωμένα νερά(και πίστεψε με ούτε δεν φταρνίστηκε καν κανείς μετά)σκέφτηκα ότι έχει δίκιο.
Βέβαια άλλη η ιδιοσυγκρασία η δική μας άλλοι η δική τους
Ε,και ο Γεωργιανός που ανάρτησε αυτό το βίντεο δεν το πολυσκέφτηκε και δήλωσε....Άκτιστο Φώς
Ευχαριστώ.Καλό Πάσχα

Υ.Γ.Τι ωραία που θα ήταν οι ανώνυμοι να γράφουν το ονοματάκι τους

Τάνια Λ. είπε...

το φως δεν έρχεται από έξω επάνω γιατί τα πρόσωπα των ανθρώπων που προσκυνούν σκύβοντας, φωτίζονται απ'ευθείας από τον ιερέα!
δεν ξέρω αν είναι ανάγκη του Θεού ή δική μας να βλέπουμε σημεία...

Θεοδώρα είπε...

Συγκινηθηκα, μόλις συγκινήθηκε και ο πιστός... Δεν ξέρω αν έρχεται το φώς απο πάνω.Στην αρχή έτσι είπα κι εγώ οτι θα είναι πρωί και απο κανενα παράθυρο ξεπροβαλε αχτίδα του ήλιου. Το παρατήρησα προσεχτηκά όμως μετά, όταν σκύβουν πάνω στο Σταυρό δε θα έπρεπε να πέφτει σκιά; Το Φως μοιάζει σα να βγαίνει απο το Σταυρό και απο αυτό που φοράει πάνω απο το ράσο ο ιερέας (συγχωρήστε με που δε ξέρω πως λέγεται):) Είναι σε λίγους αλλά είναι τόσο δυνατό που μπορεί να σκεπάσει ολόκληρο το κόσμο. Μόνο να ξυπνήσουμε και να το δεχτούμε πρέπει.

Γιώργος Λ είπε...

Για μένα φαίνεται αληθινό και γιατί να μην είναι άλλωστε. Δυσκολο είναι?
Αλλά θα ήθελα νάξερα περισσότερα για το συγκεκριμένο βίντεο .
Γιώργος Λ