ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ο Άγιος Γεώργιος των παιδικών μου χρόνων

Όταν ήμουν μικρός, ο Άγιος Γεώργιος φάνταζε στο μυαλό μου σαν ο πρωταγωνιστής ενός παραμυθιού.Ο νεαρός και γενναίος Άγιος,το άσπρο άλογο,ο δράκος,το κοντάρι και η όμορφη πριγκίπισσα,συνέβαλαν σε αυτό.Κάθε που κοίταζα την εικόνα σκεφτόμουν πόσο δυνατός ήταν αφού κατάφερε να νικήσει έναν δράκο.
 Σε όλους τους γονείς αρέσει να λένε παραμύθια.Και στα παραμύθια τα παιδιά υποστηρίζουν πάντα τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα,είναι πάντα με τους καλούς.Πάντοτε οι καλοί-ο πρίγκηπας και η πριγκίπισσα-νικούν το κακό ή αν δεν το νικούν εντελώς τουλάχιστον το εξουδετερώνουν.
Τώρα όμως κατάλαβα ότι το πιο ωραίο παραμύθι με πρίγκηπες και πριγκίπισσες  που μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας είναι το Ευαγγέλιο,επειδή έτσι ονομάζονται τα παιδιά του Ουράνιου Βασιλέα:πρίγκηπες και πριγκίπισσες.Και αν τα παραμύθια έχουν μέσα τους έναν σπόρο αλήθειας,είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το θαυμαστό παραμύθι με τον Ιησου Χριστό είναι η ίδια η Αλήθεια!
Τελικά μάλλον δεν έκανα λάθος όταν ήμουν μικρός και πίστευα κοιτάζοντας την εικόνα ότι ο Άγιος Γεώργιος είναι ο μεγάλος πρίγκηπας που νικάει το σκοτάδι.Γιατί έτσι είναι.Όλοι καλούμαστε να είμαστε πρίγκηπες και πριγκίπισσες σε αυτό το ανεπανάληπτο και εξαιρετικό παραμύθι που λέγεται χριστιανισμός,το μόνο παραμύθι που από άκρη σε άκρη περιέχει την πραγματική αλήθεια!
Να συνέτριψε άραγε το κεφάλι του δράκου;Αφού το λέει το Μηναίο ας το πιστέψουμε.Μας το λένε και οι παππούδες οι οποίοι ποτέ δεν λένε ψέματα.Και να, οι γεωργοί μας λένε ότι με τον Άι-Γιώργη αρχίζει η άνοιξη και οι αγροτικές εργασίες, να το πιστέψουμε.
Γι αυτό ο Άγιος Γεώργιος αντιπροσωπεύει αυτό το οποίο ο Χριστός καλεί τον καθένα να είναι.Πρίγκηπες όταν πρέπει να νικήσουμε τον δράκο και ζευγάδες όταν πρέπει να σπείρουμε τον λόγο του Θεού.
Χωρίς όμως την Ανάσταση του Χριστού,χωρίς την νίκη κατά του θανάτου,εαν δεν είχε πατήσει τον θάνατο με τον θάνατο,τότε καμία νίκη στο όνομα του Χριστού δεν θα ήταν ίδια.Και ο Άγιος Γεώργιος είναι μέγας και τροπαιοφόρος επειδή νίκησε στο όνομα του Χριστού και όχι κάποιου επίγειου βασιλιά.

2 σχόλια:

Mariana είπε...

Mulţi ani binecuvântaţi şi plini de biruinţă să vă dăruiască Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Mare Mucenic Gheorghe!

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Multumesc Mariana!Domnul sa te binecuvinteze!Amin!