ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Η δύναμη του Τιμίου Σταυρού! (Αλεξάντερ Σολζενίτσιν)

Ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918-2008), ο Ρώσος Ορθόδοξος συγγραφέας και νομπελίστας ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια στα γκουλάγκ της Σιβηρίας, μαρτυρεί τη δύναμη του σταυρού.
 Μετά από μακρά ταλαιπωρία σε στρατόπεδο εργασίας στη Σιβηρία, έπεσε σε απελπισία. Όπως και άλλοι κρατούμενοι, είχε εργαστεί στα χωράφια ατέλειωτες μέρες, μέσα στην βροχή και τον ήλιο. Οι μέρες ήταν γεμάτες κοπιαστική εργασία και σταδιακή εξάντληση από την πείνα. Κάποια μέρα εξαιτίας της κατάστασης του έφτασε σε απελπισία, δεν έβλεπε πια το λόγο να συνεχίσει να ζει και να μάχεται το σύστημα. Σκέφτηκε ότι έτσι θα ήταν η υπόλοιπες μέρες της ζωής του και ότι τελικά θα πέθαινε στην Σιβηρία, έτσι παραιτήθηκε. Έτσι άφησε το φτυάρι το κάτω και βαδίζοντας αργά κάθισε στον πάγκο του εργοταξίου. Ήξερε ότι ανά πάσα στιγμή ένας φρουρός θα τον διέταζε να σηκωθεί και όταν αυτός δεν θα το έκανε, ο φύλακας θα τον σκότωνε, ίσως με το ίδιο του το φτυάρι, το είχε δει να συμβαίνει σε πολλούς άλλους φυλακισμένους.
Όπως περίμενε μέσα στο κρύο με σκυμμένο το κεφάλι, ένιωσε μια παρουσία. Σήκωσε σιγά – σιγά τα μάτια του και είδε έναν κοκαλιάρικο, παλιό συγκρατούμενο του να στέκεται δίπλα του. Ο άνδρας δεν μίλησε, αντ 'αυτού, γονάτισε πήρε ένα ξύλο από το έδαφος και σχημάτισε μπροστά στα πόδια του Σολζενίτσιν το σημείο του Σταυρού. Ο άνδρας στη συνέχεια σηκώθηκε και έτσι σιωπηλά επέστρεψε στην εργασία του.

Ο Σολζενίτσιν κοίταξε το σημείο του Σταυρού και ολόκληρη η προοπτική του άλλαξε. Ήξερε ότι ήταν μόνο ένας άνθρωπος εναντίον της πανίσχυρης σοβιετικής αυτοκρατορίας. Ωστόσο, σε εκείνη τη στιγμή, ήξερε ότι υπήρχε κάτι περισσότερο από το κακό που είδε στη φυλακή, κάτι μεγαλύτερο από τη Σοβιετική Ένωση. Ήξερε ότι η ελπίδα της ανθρωπότητας αποτυπώνεται σ 'αυτόν τον απλό σταυρό !!. Και με τη δύναμη του Σταυρού, οτιδήποτε ήταν δυνατό.

Ο Σολζενίτσιν αργά σηκώθηκε, πήγε πίσω, πήρε το φτυάρι του και συνέχισε την δουλειά. Τίποτα δεν είχε αλλάξει προς τα έξω, αλλά μέσα του είχε λάβει δύναμη και ελπίδα ..

Χρόνια αργότερα, τα γραπτά του Solzhenitsyn διαφώτιζαν ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο για τις φρικαλεότητες στις Σοβιετικές φυλακές, αλλά δίνοντας και μαρτυρία για τη δύναμη του Θεού και την ελπίδα που μπορεί να βρεθεί μόνο στο Σταυρό του Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: