ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Όταν ο γέροντας Μητροφάνης,ο ευλογημένος φύλακας του Παναγίου Τάφου, συνάντησε τον Άγιο Παίσιο


   
Αξίζει, βέβαια, πάρα πολύ να αναφέρω κάτι, το όποιο μου έχει συμβεί στη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιά χρονιά ήταν! 

   Ήθελα να επισκεφθώ, οπωσδήποτε, τον πατέρα Παΐσιο στο Θεαγένειο Νοσοκομείο και, βλέποντας, ξαφνικά, τον Γέροντα Μητροφάνη να μπαίνει στο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, πού είναι Μετόχι της Σιμωνόπετρας, είπα, τώρα, θα τον χρησιμοποιήσω ως «δόλωμα», για να μπορέσω να δώ τον πατέρα Παΐσιο, γιατί ή μοναχή -συνοδός του- δεν επέτρεπε σε κανέναν! 

Έτσι, έπειτα από κάποιες αντιρρήσεις του, με ταξί φτάσαμε, επιτέλους, στο Θεαγένειο και, βάζοντας τον σ' ένα καροτσάκι, πού κατέβασε τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου, τον ανέβασα με το ασανσέρ, δεν θυμάμαι καλά, στον 4ο ή 5ο όροφο! Την ώρα εκείνη, έφερνε από το δωμάτιο του -πάλι σε καροτσάκι- ή μοναχή τον πατέρα Παΐσιο, για να τον πάη στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.

   Στο μέσον του διαδρόμου συναντήθηκαν οι δύο Γέροντες κι ό ένας έβαλε τη μετάνοια του στον άλλο και σταματήσαμε! Τότε, λέει κάποια κυρία στον πατέρα Παΐσιο
- «Γέροντα, αυτός είναι ό πατήρ Μητροφάνης». 
«Τον ξέρω-τον ξέρω» της λέει ό πατήρ Παΐσιος.
 Τότε, του λέει ό Γέροντας Μητροφάνης: «Ακούω, Γέροντα, θαυμαστά γεγονότα γύρω από το πρόσωπο σας!».
  Ο πατήρ Παΐσιος του άπαντα: «Λόγια του κόσμου είναι, Γέροντα, μην τα πιστεύετε!».
  Τότε, σηκώνει ψηλά τη φωνή ό Γέροντας Μητροφάνης και του λέει: «Άκου, Γέροντα, να φύγεις, να φύγεις, να φύγεις, τώρα αμέσως, για τον Ουρανό, γιατί από 'δώ δεν μας είσαι τόσο πολύ χρήσιμος, όσο θα μας είσαι, όταν ανέβης στον Ουρανό!».

   Κι έτσι,πριν χωρίσουν οι δύο Γέροντες,εγώ κατάφερα και πήρα δύο,τρεις,τέσσερις φορές την ευχή του πατρός Παϊσίου Ήθελα το Γέροντα Μητροφάνη να τον χρησιμοποιήσω ως «δόλωμα»,αλλά ως «καλό δόλωμα», και τα κατάφερα να πάρω όχι μόνο μια,αλλά πολλές ευχές από τον πατέρα Παΐσιο, χωρίς να μπορεί να με εμποδίσει ή γιατρός μοναχή και συνοδός του πατρός Παϊσίου και να ακούσω από το Γέροντα Μητροφάνη ότι «πιο πολλή παρρησία ενώπιον του Θεού θα είχε ό πατήρ Παΐσιος από τον Ουρανό!»

Από το βιβλίο«π.Μητροφάνης-Ο ευλογημένος φύλακας του Παναγίου Τάφου»εκδ''Βίγλα''

Δεν υπάρχουν σχόλια: