ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Οι αναφορές του πιστού Άγγελου Αναστασιάδη στην Παναγία...!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θυμάται όλες τις αναφορές του πιστού Άγγελου Αναστασιάδη στην Παναγία, αγωνιστική με αγωνιστική στον ΠΑΣ Γιάννινα! 
Το αγωνιστικό θαύμα πάντως το έκανε…



Ο Άγγελος Αναστασιάδης μπορεί να ήρθε στις 5 Δεκεμβρίου πέρυσι στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κατάφερε δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος και πριν μπούμε καν στη Μεγάλη Εβδομάδα να σώσει τον Αγιαξ της Ηπείρου! Τα προβλήματα ήταν πολλά, ακόμη και στα σπλάχνα της ομάδας, όμως ο έμπειρος προπονητής γνωστός για τη μεγάλη του πίστη, τα κατάφερε. Ακόμη και ο πρόεδρος κ. Χριστοβασίλης ανέφερε την Παναγία που βοήθησε την ομάδα στην Τούμπα! Κάποιες αγωνιστικές που λείπουν, δεν βρήκαμε αναφορές στην Παναγία.


ΜΟΝΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ…


Ντεμπούτο στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, όπου γνωρίζει την ήττα με 2-1 αυτογκολ Πάντος- 13η αγωνιστική:
«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος αυτή. Ετσι όπως είναι τα πράγματα μόνο η Παναγία μπορεί να μας βοηθήσει και ελπίζω να τα καταφέρουμε γιατί από τα περισσότερα παιδιά υπάρχει θέληση».



ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ
Πριν από το ματς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό-14η αγωνιστική (ηττήθηκε με 2-0).
«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και η Παναγιά να μας βοηθήσει  εμένα και τα παιδιά για να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το παιχνίδι».


ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ
Ισοπαλία (0-0) με τον ΟΦΗ, στο πρώτο ματς του 2012 στους Ζωσιμάδες-15η αγωνιστική:
Καταρχήν καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους τους φιλάθλους. Έχουμε ένα πρόβλημα στην επιθετική συμπεριφορά. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Δικαιολογίες δεν μ' αρέσουν και αναλαμβάνω τις ευθύνες. Η Παναγιά μας ταλαιπωρεί, αλλά στο τέλος θα μας τα δώσει».


ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ…
Χάνει ευκαιρίες, αλλά γνωρίζει την ήττα εντός έδρας (0-1) από τον Παναθηναϊκό- 17η αγωνιστική:
«Είναι θέμα αν γυρίσει η Παναγιά το κουμπί. Δεν ξέρω τι φταίει. Τύχη δεν υπάρχει, αλλά αυτά που γίνονται εδώ δεν συμβαίνουν πουθενά».


ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
Μετά την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα (2-1), ματς στο οποίο είχε σοβαρά παράπονα από τους διαιτητές- 18η αγωνιστική:
«Πρέπει να αρχίζει να κερδίζει και τους διαιτητές ο ΠΑΣ. Δεν ασχολούμαι με τους διαιτητές. Σας ενημερώνω ότι πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Αντί να βγάλει εμένα έπρεπε να βγάλει δύο παίκτες του Αστέρα. Ο ΠΑΣ δεν θα πέσει. Μη κοροϊδεύετε για την Παναγιά. Εμείς δεν κουνάμε τη χείρα μας ακόμη. Θα έρθει η ώρα».


ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ
Μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού στους Ζωσιμάδες με 1-0- 19η αγωνιστική:
«Από τώρα και στο εξής η Παναγιά όλα καλά θα τα κάνει. Το κουμπάκι το γύρισε. Για όσους δεν το πιστεύουν, θα τους κάνουμε να το πιστέψουν κι αυτοί».


ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ… ΔΑΝΕΙΚΑ


Μετά το διπλό στην Κέρκυρα (1-2)- 20η αγωνιστική:
«Μπορούσαμε να κάνουμε το 1-3 στο δοκάρι, όπως μπορούσε και η Κέρκυρα να κάνει το 2-2 και να μας κερδίσει κιόλας. Αυτή η προσπάθεια που έγινε από τα παιδιά ήταν πολύ μεγάλη και τα ευχαριστώ. Αλλά ευχαριστώ και την Παναγιά, γιατί αυτά ήταν δανεικά».


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΓΚΟΛ ΝΩΡΙΣ
Μετά την ισοπαλία (0-0) στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο- 21η αγωνιστική:
«Να ευχαριστήσουμε την Παναγία, γιατί θα μπορούσαμε να δεχτούμε γκολ από πολύ νωρίς και να τελειώσει το ματς».


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ
Μετά την ήττα (1-0) στο Καυταντζόγλειο από την τελευταία Δόξα Δράμας- 23η αγωνιστική:
«Θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά η Παναγιά όπως φαίνεται. Το είπα άλλωστε από την πρώτη στιγμή. Αυτή την ομάδα, με τα προβλήματα που έχει, μόνο η Παναγιά μπορεί να τη σώσει και ελπίζω και πιστεύω ότι θα γίνει. Άσχετα αν μερικοί δεν το πιστεύουν».


ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (ΧΕΡΙ ΒΕΡΤΖΟΥ)
Μετά τη νίκη επί της Δόξας Δράμας με πέναλτι (1-0) Μπεσέρα στο εξ αναβολής της 8ης αγωνιστικής:
«Με όλα τα προβλήματα που έχουμε είμαστε όρθιοι, ζωντανοί, το οφείλουμε σ' αυτά τα παιδιά, που κάνουν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα. Χρειάστηκε η βοήθεια της Παναγιάς να καταλάβουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε ρότα. Ευχαριστώ την Παναγιά και τα παιδιάΣτο δεύτερο φοβήθηκα ότι θα τα χάναμε όλα, ότι θα γυρνούσαν τα πράγματα, όμως η Παναγιά τελικά ήταν μαζί μας και πήραμε μια δίκαιη νίκη». 


ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΑΔΑ…
Μετά τη νίκη 2-0 επί του Λεβαδειακού-24η αγωνιστική:
«Το αγωνιστικό λύνεται, αλλά δεν είναι αγωνιστικό το πρόβλημα. Πρέπει να πείσεις τον άλλον να είναι 100% σ' ένα στόχο. Μόνο η Παναγιά μπορεί να τα βοηθήσει τα παιδιά, κάτι που ακούτε μόνο από εμένα. Όποιος την αγαπάει την ομάδα να κάνει και κανένα τάμα. Να της ανάψει μεγάλη λαμπάδα της Παναγιάς. Για να μην πάθουμε κανένα εγκεφαλικό».


ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ… ΔΙΠΛΟ
Μετά το νικηφόρο αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια (1-2)- 25η αγωνιστική:
«Σήμερα είναι μια σημαντική γιορτή, της Σταυροπροσκυνήσεως γι' αυτό θα ευχηθώ σε όλους να σας έχει ο Σταυρός κάτω από τη σκέπη του. Συνεχίζουμε και εύχομαι η Παναγιά να μας δίνει δύναμη να ξεπερνάμε αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά με μεγάλη υπομονή για να έχουμε καλύτερη συνέχεια».


ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ…
Μετά το ματς με τον Εργοτέλη (1-1) στους Ζωσιμάδες- 26η αγωνιστική:
«Η Παναγιά θέλει τα ταλαιπωρηθούμε λίγο ακόμα, αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί της» !


Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
Πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα: την 27η αγωνιστική:
«Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το έργο μας, θα πάμε θα παίξουμε και από εκεί και πέρα η Παναγιά θα αποφασίσει τι θα γίνει».


Μετά το διπλό (1-2) επί του ΠΑΟΚ:
«Έχουμε δύο παιχνίδια τώρα που πρέπει να παίξουμε να τα κερδίσουμε για να κάνουμε καλή Ανάσταση. Καλές γιορτές σε όλους».


 ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
*Και ο πρόεδρος Χριστοβασίλης για την ίδια νίκη: «Προηγηθήκαμε 2-0 αλλά ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τις ευκαιρίες που είχε. Όπως λέει και ο προπονητής μας, βοήθησε η Παναγία και όλα εντάξει».


ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Μετά τη νίκη (2-1)-παραμονή  επί της ΑΕΚ την 28η αγωνιστική:


«Να ευχηθώ καταρχήν «χρόνια πολλά». Να έχουμε καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση. Η Ανάσταση για εμάς ήρθε σήμερα. Πρόωρα.Μας βοήθησε και η Παναγιά σε ένα δύσκολο γήπεδο, απέναντι σε μία πειθαρχημένη ομάδαΈγινε ένα μεγάλο θαύμα και μείναμε στην κατηγορία».
ΠΗΓΗ

8 σχόλια:

Mariana είπε...

Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

π. Γεώργιε

Χριστός Ανέστη!

------------------

Διαβάζω συχνά το ομορφο ιστολογιο σας, θα μου επιτρεψετε ομως αυτην την φορα να εκφρασω την διαφωνία μου.

Ελπιζω να δημοσιεύεσετε το σχολιο μου, διοτι δυστυχως εχω κανει την Ασχημη Εμπειρια στα Ορθόδοξα Ιστολογια - όποτε εκφρασεις μια διαφορετική άποψη - 'σε πετάνε εξω'!

-----------------------------

Με το άρθρο αυτό, για τον κύριο Αναστασιάδη - τι ακριβως θελετε να μας πειτε;
Τι μηνυμα να μεταφερετε;

Οτι πιστευει πολυ στον Θεόν;
Οτι σεβεται πολυ την Παναγιά μας;

ή μαλλον την "υποβιβάζει";! Και ετσι την "περιφρονει";!

Δηλ σε εναν Κοσμο που εχει τοσα προβληματα, δεν ξερει αν αυριο εχει να φαει, πρεπει να θαυμασουμε την "Πίστη" του προπονητή, διοτι ελπιζει στην Παναγιά , να μην δεχτει η ομαδα του ενα γκολ;

ή να τον θαυμασουμε, διοτι δοξαζει την Μεγαλόχαρη, διοτι Εκεινη προστατεψε την ομαδα του, να βάλει ενα επιθετικο γκολ και να κερδισει;

Αλλα ακομα και ετσι να ειναι.
Δηλ η αντιπαλη ομαδα, δεν ειναι παιδιά της Παναγιάς;

Να παίζαμε με αλλοθρησκους και ξενους, παει στο καλο, θα ειχε ισως μια λογικη.
Νικησαμε τους αιρετικους!

Οταν ομως Ορθοδοξοι Χριστιανοι παιζουνε με Ορθοδοξους Χριστιανους, η Υπεραγία Θεοτόκο 'δεν έχει άλλη δουλεια', απο το να φροντίζει ποια ομάδα θα δεχτεί γκόλ και ποια θα βάλει;

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι ετσι 'υβρίζουμε' το Προσωπο της Θεοτόκου;

--------------------------

Θα μου επιτρεψετε και μια προσωπικη κριτική!

Δεν γνωριζω αν εχετε δει ποτε τον συγκεκριμενο προπονητη στις συνεντευξεις του στην τηλεόραση.

Οταν μιλαει για τον Θεόν, σκυβει το κεφαλι, αγριεύει το προσωπο του, και με μια βαριά φωνή - ωσαν να λες μιλαμε για τον θάνατο των παιδιών του, με τονο ακρως δραματικο, εξηγει στους δημοσιογραφους οτι πιστευει στην Παναγιά, γιαυτο η ΤΑΚΤΙΚΗ που ακολουθησε η ομαδα του ειναι η σωστή!

Αρα, αυτός δεν φταιει αν χασουνε!

Μπορει και να φταιει η Παναγιά, πιοος ξερει;!

--------------------------

π. Γεώργιε
και παλι Χριστός Ανέστη!

Θα περιμενω ενα σχολιο σας

Μυρμιδόνας

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Αληθώς Ανέστη!
Πρεπει πρώτα απ΄'όλα να τονίσω(αυτο το λεω και για άλλους αναγνώστες) ότι όταν αναδημοσιεύω ένα άρθρο δεν σημαίνει ότι συμφωνώ 100% με το περιεχομένό του.Ο καθένας μπορεί να κρίνει τι είναι σωστό και και να συλλέξει ότι είναι χρήσιμο για την σωτηρία του.
Ξερετε τι μου θυμίζει η περίπτωση αυτή;Τις παρακλήσεις που γίνονται τώρα τελευταία σε διάφορες μητροπόλεις για επιτυχία των μαθητών στις πανελλήνιες.Με την ίδια λογική που χρησιμοποιείται και εσείς στο άρθρο σας τι μπορει να κάνουν ο Χριστός και η Παναγία σε έναν μαθητή που δεν έχει διαβάσει καλά ή καθόλου.Θα του βάλει στο μυαλό την ύλη που δεν έχει διαβάσει;Όχι βέβαια.Τότε γιατί κάνουμε παρακλήσεις;Η δικη μου εξήγηση είναι ότι ο μαθητής παρακαλάει την Παναγία να του δώσει την ώρα των εξετάσεων ηρεμία,γαλήνη,για να μην μπλοκάρει και ξεχάσει αυτά που με τόσο κόπο έχει διάβασει.Έτσι πιστεύω ότι σκέφτεται και ο κ.Αναστασιάδης.Παρακάλαει την Παναγία να τον φωτίσει να κάνει την δουλειά του καλά.Εαν δεν επικαλείται την Παναγία για αυτόν τον λόγο τότε πιστευω ότι έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό που γράφετε.Και τότε μου θυμίζει αυτό που άκουγα μικρός όταν πήγαινα στο γήπεδο στα παιχνίδια του Α.Ο.Κέρκυρα.Καθόνταν ένας ιερέας πίσω από το ένα τέρμα και παρακολουθούσε το παιχνίδι.Όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά ο κόσμος του φώναζε-Παπά κάνε κανέναν αγιασμό να βάλουμε γκολ!

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

ΜΑΡΙΑΝΑ,ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!Adevarat a inviat!Ma bucur ca te revad!

Ανώνυμος είπε...

π. Γεώργιε,

καταρχήν σας ευχαριστώ που απαντήσατε!

Καταδευτερον θα ηθελα να σας παρακαλεσω να μου μιλατε στον Ενικό, αισθάνομαι άσχημα αν ενας κληρικος μου μιλαει στον πληθυντικο.
--------------------------------

Στο διαταύτα:

Γραφετε οτι ναι μεν δημοσιεύετε καποια άρθρα, δεν σημαινει ομως οτι συμφωνειτε απολυτα με το περιεχομενο.

Δεδομένου οτι το Ιστολογιο σας ειναι Ορθοδοξο - αντιλαμβανεστε τι θα σκεφτει ενας άθεος ή αθρησκος που τυχον το επισκεφτει;

Μου επιτρεπετε σε ελευθερη αποδοση να καταγραψω την σκεψη τους;
Εχω μιλησει πολλακις με αθεους συναθρωπους μας και γνωριζω στο περιπου τις αντιδρασεις τους!

"Χαχα, τι ανοητοι που ειναι οι χριστιανοι, χαχα, πιστευουνε οτι ο ΘΕός θα τους βοηθησει να βαλουνε ενα γκολ...Χαχα, καλα λενα οτι οι χριστιανοι ειναι προβατα...χαχα"

π. Γεώργιε
οι εποχες που ζουμε ειναι ΔΥΣΚΟΛΕΣ, και αν δέν επέμβει ο ιδιος ο Θεός..θα γινουνε ακομα δυσκολοτερες!

Ας ειμαστε προσεχτικοι!
Ας μην δινουμε αφορμες να περιγελουνε την Ορθοδοξη Πιστη μας!

-------------------------

Αν εσεις π. Γέωργιε θυμηθηκατε το παραδειγμα με τις εξετασεις, εγω θυμηθηκα ενα άλλο:
το 1940, οι Ελληνες στα βουνα της Αλβανιας βλεπανε την Μεγαλοχαρη να τους εμψυχωνει...

...έλα ομως που και η Ιταλικη Αεροπορια - που δεν παυει να ειναι Καθολικη, εβλεπε λεει την Παναγιά στους αιθέρεις να τους δινει κουραγιο οταν επιτίθεντο εναντιον της Ελλαδος!

Αντιλαμβάνεστε που θα καταληξουμε αν 'χρησιμοποιουμε' τα Θεια Πρόσωπα και τον ΑΓιον Θεόν για τοσο ανοητες περιπτωσεις όπως το να πετυχουμε ενα γκολ;

Να μην πιασουμε το ΟΝομα του Θεου στο στομα μας 'επι ματαίω', σωστα π. Γεώργιε;

---------------------------

Οσο για τις εξετασεις των Μαθητων, βεβαιως εχετε δικαιο με την ερμηνεια σας.
Ο Θεός να βοηθησει τον μαθητη, δικαιως γινονται οι Παρεκλησεις.

Ομως, για σκεφτειτε λιγο το αντιστροφο:

ενας μαθητης που επισκεφτηκε τις Παρακλησεις..που διαβασε, το κατα δύναμιν...

..ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ στις εξετασεις - άραγε τι να φταιει;

ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ που εκεινο το βραδυ εφαγε κρεας;
Μηπως φταιει άραγε που βγηκε με την κοπελα του για καφε;
Μηπως φταιει, που ειδε εκεινη την ασεμνη ταινια στην τηλεοραση;

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ τι ΕΝΟΧΕΣ δημιουργουμε σε εναν 'θρησκευομενο' ανθρωπο;

Αντιλαμβάνεστε πάτερ Γεώργιε τι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ ριχνουμε στις ΠΛΑΤΕΣ του κοσμου;!

Σωθηκε να ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ την ΠΑΝΑΓΙΑ μας για την Βοηθεια της ΣΤον Πνευματικο μας ΑΓΩΝΑ -
- και δεν μας μένει τιποτα άλλο να Την Δοξάσουμε, παρα μονο αν πετυχουμε ενα γκολ;

Και απο πανω ετσι να αυτοθαυμαζομαστε, ποσο πολυ πιστεύουμε, ενω στην ουσία προδιδόμαστε απο μονοι μας, για την πνευματικη μας γύμνια, διοτι αν καναμε ΑΓωνα θα εκτιμουσαμε για άλλους λογους την Μεγαλοχαρη;!

Πάτερ Γεωργιε
τις ευχες σας!

Μυρμιδόνας

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Αγαπητέ Μυρμιδόνα
Στο διαδυκτιο αναδημοσιευουμε κάποια πράγματα τα οποία φαίνονται ενδιαφέροντα.Με κάποια συμφωνούμε,με κάποια όχι.Αυτές οι αναφορές του κ.Αναστασιάδη είναι γνωστές εδώ και χρόνια.Δεν νομίζω να περιμένει ένας άθεος να τις διαβάσει εδώ.Θα έκανα ζημια στην Ορθοδοξία εαν ανέφερα κάτι σκανδαλώδες και άγνωστο στον πολύ κόσμο για κάποιο μέλος την εκκλησίας.Άλλωστε η ανάρτηση αυτή μπορεί κάποιους με καλό λογισμό μπορεί να τους ωφελήσει.Τον κ.Αναστασιάδη φοβάστε μην προκαλέσει κακό στην Ορθοδοξία;Η Ορθοδοξία έχει ήδη αλωθεί εκ των έσω από μασόνους και οικουμενιστες(Βλέπε δηλώσεις Οικουμενικού Πατριάρχου που ζητάει καρατομηση του μητροπολίτου Πειραιως!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Άλλωστε αρκετοί από τους άθεους είναι δεισιδαίμονες.Πόσοι απ αυτούς τους«αθεους»στο 91ολεπτό του ντερμπυ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ δεν παρακαλάνε την Παναγία από μέσα τους να χάσει ο Καραγκούνης το πέναλτυ;Πολλοί.

Επαναλαμβάνω λοιπόν.Εγω πιστευω ότι ο κ.Αναστασιάδης αναφέρει την Παναγία επειδή πιστευει ότι ότι τον βοηθάει στην δουλειά του και όχι επειδή κάθεται στην γραμμή του τέρματος.Δηλαδή οι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται να προσεύχονται;.Τι θα πει ο ποδοσφαιριστής στην προσευχή του;Θα πει βοήθα με Παναγία μου να βάλω γκολ,να παίζω καλά,να βγάλω κάποια χρήματα παραπάνω να μπορώ να θρέψω την οικογένειά μου(δεν είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές πλούσιοι)Πέρσυ εξομολογούσα έναν ορθόδοξο αλλοδαπό ποδοσφαιριστη Α Εθνικής.Πολύ πιστό και ταπεινό παιδί.Μεταξύ των οικογενειακων και προσωπικω΄ν θεμάτων η έννοια του ήταν να παίζει καλά,να μην τραυματιστεί και να έχει επιτυχίες.Είναι κακό να προσεύχεται γι αυτό;Ο τραγουδιστής που θα τραγουδήσει στην συναυλία είναι κακό να προσευχηθεί να πάει καλά;Ανάλογη ερώτηση μπορεί να γίνει για πολλά επαγγέλματα.
Επίσης η Παναγία το 1940 δεν υποστήριζε τους ορθόδοξους Έλληνες ενάντια στους καθολικούς.Υποστήριζε αυτόν που άδικά είχε δεχτεί την επίθεση.Υπάρχουν πολλές προσωπικές μαρτυρίες για επεμβάσεις της Παναγίας(οχι για να κριθεί το αποτέλεσμα της μάχης)αλλά ενισχύσεως του ηθικού.Και ο γέροντας Παίσιος αναφέρει κάποιες περιπτώσεις.
Η ρωσική ιστορία είναι γεμάτη με τέτοιες περιπτώσεις.Να είναι όλα ψέματα;Δεν ξέρω.Εγώ πάντως(ανεξαρτητα απο το οτι είμαι ιερεας) όπου και να πάω ότι και να κανω, το πρώτο που θα σκεφτώ είναι η Παναγία και οι άγιοι μας.Πως άντεξαν όλοι αυτοί οι μαρτυρες του 20ου αιωνα στις κομμουνιστικές φυλακές στην Ρωσία και στην Ρουμανία;Με την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας.Διαβαστε τις ετικετες μου με τους ρουμανους νεομάρτυρες να δείτε.
Επίσης παρακαλώ διαβαστε και αυτο

http://proskynitis.blogspot.com/2011/08/blog-post_17.html
Υ.Γ Αυτό με τα ψυχολογικα βάρη που φορτώνουμε τα παιδιά δεν το κατάλαβα.Θελετε να το εξηγήσετε πιο λεπτομερώς;
Ευχαριστώ.Χαίρετε

Ανώνυμος είπε...

π. Γεώργιε

επειδή δεν εκφραστηκα με ακρίβεια, δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση.

Δεν αμφισβητώ οτι η Παναγιά εμφανίστηκε το 1940 στους Ελληνες στρατιώτες!
Οπως σωστα γραφετε, εμεις ειχαμε το δικαιο με το μερος μας.
Και πολυ σωστα και αληθινα εκφραζεται αντίστοιχα και ο Γερ. Παίσιος υπερ της Παναγιάς μας!

Η Ιταλικη Αεροπορια ομως, επειδή εχει ως επισημο προστατη της την Παναγιά, οπως εμεις εχουμε αντίστοιχα τους Αρχαγγέλους,
ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ να επικαλεστουνε την εμφάνιση Της!

Γιαυτο εχω την αποψη οτι πρεπει να ειμαστε πολυ προσεχτικοι οταν "ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΑΙ" τα Θεια Πρόσωπα για τις 'προσωπικες μας φιλοδοξιες'!

------------------------------

π. Γεώργιε,
παρακαλω καταλάβατε πως το εννοω αυτο με το ποδοσφαιρο.

Εχετε δίκαιο οταν λετε οτι ο ποδοσφαιριστής δηλ να μην προσευχηθει στον Θεόν;
Δεν ειναι ανθρωπος; Δεν ειναι χριστιανος;

Βεβαιως και να προσευχηθει!
Βεβαιως να κανει μια προσευχή, ο Θεός να τον κρατήσει υγιή, και μετα το τελος του ματς, να μην τραυματιστει, ωστε να εχει δουλειά κλπ.

Εδω ομως π. Γεώργιε, το άρθρο σας ΜΙΛΑΕΙ για ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!

Συγχωρεστε με, ισως να καταλαβαινω και λαθος, δειξτε παρακαλω επιείκια!

Εδω μιλαει το άρθρο:

"Παναγιά μου, βοηθησε με να βαλω πολλα γκολ, ωστε να νικησω τον αντιπαλο"!

Και αν ο αντιπαλος χασει, και υποβιβαστει, και απολυθουνε οι παιχτες;!

Α, εκει δεν μας νοιαζει; Ας προσεχαν;

"Συ δες τωρα τι θα κανεις, τι μας νοιαζει εμας;" απαντησαν στον προδοτη!

-----------------------------

π. Γεώργιε
καποια αποσπάσματα απο τις δηλωσεις του κ. Αναστασιάδη ειναι τοσο "αντιφατικες' - εκφραζομαι βλεπετε προσεχτικα και στρογγυλοποιημενα - δεν θελω να μιλησω ασχημα.

Ετσι, ενω τοσα χρονια προπονουσε τον ΠΑΟΚ - (ειμαι Σαλονικιος) -
και ο κοσμος του Παοκ τον Λατρεψε..
..τωρα, επειδή ετυχε να ειναι σε άλλη ομαδα, ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ να νικησει τον ΠΑΟΚ -

- δεν επιθυμω να κατεβάσω τοσο χαμηλα τον πήχυ ανταλλαγής 'θεολογικων' επιχειρημάτων!

Οχι π. Γεώργιε, ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ τον κ. Αναστασιάδη μην τυχον 'κανει κακό' στην Ορθοδοξια.
Εξαλλου ειναι ενας απλος προπονητής.
Και φαινεται οτι ο ανθρωπος δεν ειναι 'διαβασμενος' επι του θεματος.

ΦΟΒΑΜΑΙ ομως π. Γεώργιε τα ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ - που δεν εχουνε που αλλου να κρατηθουνε και τι άλλο να προβάλλουνε για να 'υποστηριξουνε' την Πιστη τους, παρα την συνέντευξη ενος προπονητη - ο οποιος δεν εχει βγαλει και λιγα εκατομμυρια ευρω απο την ενασχοληση του με το ποδοσφαιρο - επειδή λεει επικαλειται την Παναγιά!

και εμεις οι Χριστιανοι ειμαστε πια τοσο χαρουμενοι! Τοσο ευτυχισμενοι! Πετυχαμε σχεδον τον σκοπό μας - μα δοξάστηκε το Ονομα του Θεου, ετσι δεν ειναι;

-------------------------------

π. Γεώργιε
δεν σας προβληματισε καθολου αυτο που εγραψα για τους άθεους;
Οτι θα γελανε εις βαρος μας, επειδή πιστευουμε με τετοια αφέλεια και παντοτε βεβαια υπερ του δικου μας συμφερον;

-----------------------------

Οσο για τα ψΥχολογικα βάρη που φορτωνουμε στην Νεολαια, με αφορμη τις Παρακλησεις για τις Εξετασεις εισαγωγης στο Παν/μιο, θα πω το εξης:

Γνωριζετε πολυ καλα π. Γεώργιε, οτι ζουμε σε μια εποχή απολυτης σεξουαλικης ασυδοσιας και πορνοποιησης των παντων.

Οταν λοιπον, καποιος αυστηρος κληρικος, λεει στον νεο, οτι αν αυνανιστεις, αυτο ειναι μεγαλη αμαρτια και θα σε τιμωρησει ο Θεος - καλα, δεν συζηταμε τι θα σου κανει ο Θεος αν εχεις προγαμιαια σχεση...
...αντιλαμβάνεστε οτι ο νεος, που δεν περασε στις Εξετασεις, ενω πηγαινε καθε απογευμα στις Παρεκλησεις και διαβαζε 15 ωρες την ημερα...
..θα αναλογιστει:

Ανώνυμος είπε...

"Ρε συ, τι να εφταιχε που τελικα δεν περασα;
Λες επειδή εχω σχεση;
Λες επειδή πριν δεκα μερες αυνανιστηκα;
Κατι αλλο δεν θυμαμαι να εκανα! Μαλλον αυτο θα ειναι, αυτο θα φταιει"!

Λιγο πιο κατω ομως θα αναφωνησει:

"Για μισο λεπτο! Και η τάδε που εχει αμετρητους ερωτικους συντροφους, γιατι περασε, και μαλιστα στην καλυτερη σχολη;!"!

-----------------------------

π. Γεώργιε,
οταν εγω περναω στις εξετασεις, καποιος αλλος μενει 'εξαιτιας μου' απο εξω!
"Ο θανατος σου η ζωή μου;"!

Δειξτε μου ενα αντίστοιχο εδαφιο της Αγιας Γραφης - στο οποιο επιτρεπεται η Προσευχή υπερ Εμου οταν με αμεσο τροπο ειναι κατα του αλλου;!

Δηλ τα παιδια που δεν πιστευουνε στον Θεον, ΔΙΚΑΙΩΣ να μην περασουνε στο Παν/μιο;
Ετσι παει;

Αντιλαμβάνεστε τι ΠΙΕΣΗ και τι ΒΑΡΟΣ ασκειτε στα παιδια, να επισκεφτουνε ολα την Παρακληση - διοτι σε αντιθετη περιπτωση τους περιμενει η τιμωρια του Θεου;!

Πατερ Γεωργιε...

...ολα αυτα....οι παρακλησεις για τις εισαγωγικες εξετασεις..και τα γκολ της ομαδας του κυριου Αναστασιάδη....
..τι σχεση εχουνε με τον Γολγοθα του Κυριου μας που εορτασαμε πριν λιγες μερες...για να φτασουμε βεβαια στην 'πολυπόθητη' Ανάσταση Του;!

Τις Ευχες σας

Μυρμιδόνας