ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Παίχτες της Νιουκαστλ αρνούνται να φορέσεουν την νέα φανέλα εξαιτίας της θρησκείας τους



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αγγλία η νέα χορηγική συμφωνία της Νιούκαστλ με διαδικτυακή εταιρία χορήγησης δανείων. Πριν από λίγες ημέρες, ο αγγλικός σύλλογος υπέγραψε και επίσημα τη συμφωνία με την Wonga, όμως όπως αναφέρει η Daily Mail, αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Τα αστέρια της Νιούκαστλ, Ντεμπά Μπα, Παπίς Σισέ, Τσέικ Τριοτέ και Χατέμ Μπεν Αρφά είναι πολύ πιθανόν να αρνηθούν να φορέσουν την ασπρόμαυρη φανέλα με το νέο χορηγό, εξαιτίας της θρησκείας τους. 

Σύμφωνα με τον Μουσουλμανικό νόμο, οι πιστοί δεν επιτρέπεται να δανείζουν ή να δέχονται χρήματα από άλλο άτομο, κάτι που σημαίνει ότι και οι τόκοι είναι απαγορευμένοι. Στις Ισλαμικές τράπεζες δεν χρεώνονται τόκοι στις τραπεζικές συναλλαγές αλλά ούτε και στις υποθήκες. 

Έτσι λοιπόν, υπάρχει ενδεχόμενο οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν τη στάση που τήρησε ο Φρέντι Κανουτέ, ο οποίος όταν αγωνιζόταν στη Σεβίλλη αρνήθηκε να φορέσει τη φανέλα της ισπανικής ομάδας εξαιτίας της στοιχηματικής εταιρίας 888.com που διαφημιζόταν σε αυτήν. 

Ο γενικός γραμματέας του Μουσουλμανικού συμβουλίου στη Βρετανία, Σαΐχ Ιμπραΐμ Μόγκρα, δήλωσε στην εφημερίδα “Independent”: «Υπάρχουν δύο πτυχές στην υπόθεση. Έχουμε τους κανόνες του θρησκευτικού νόμου και έχουμε την ελεύθερη επιλογή και απόφασητου κάθε ποδοσφαιριστή να ακολουθήσει αυτούς τους κανόνες ή όχι. Η ιδέα είναι να προστατευτούν οι αδύναμοι από την εκμετάλλευση των πλουσίων και των ισχυρών.

Όταν αυτή η εταιρία δανείζει, χρεώνει αρκετούς τόκους. Αυτό σημαίνει ότι οι φτωχοί θα έχουν ένα βραχυπρόθεσμο όφελος από τον δανεισμό αλλά μια μακρόχρονη δυσκολία να ξεχρεώσουν το ποσό. Το Ισλαμικό σύστημα είναι βασισμένο σε συναλλαγές χωρίς τόκους.

Στον Φρέντι (Κανουτέ) επετράπη να φορέσει φανέλα χωρίς το λογότυπο του χορηγού και για εμένα αυτή είναι μια λογική απαίτηση. Αν υποθέσουμε ότι και οι 4 αυτοί ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται στο γήπεδο την ίδια στιγμή, τότε από τους 11 παίκτες οι 7 θα έχουν τους χορηγούς στις φανέλες τους. Νομίζω ότι υπάρχει μια επαρκής κάλυψη και μια τέτοια απαίτηση δεν είναι παράλογη».

Η Wonga θα πάρει τα σκήπτρα στη χορηγία της Νιούκαστλ από την Virgin Money την επόμενη χρονιά όμως τα δάνεια που προσφέρει έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις. 

Για παράδειγμα, αν ένας οπαδός της Νιούκαστλ θελήσει να δανειστεί για να αγοράσει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, η οποία κοστίζει 50 λίρες, τότε θα πρέπει να πληρώσει μέσα σε έναν μήνα 71,92 λίρες.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Άλεξ Χορν. το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή για να αποφασιστεί το αν η συγκεκριμένη χορηγία είναι ακατάλληλη ή όχι.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: