ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ FACEBOOK


15
Την άμεση κατάργηση όλων των προσωπικών λογαριασμών που διατηρούν οι ιερείς της Μητρόπολής του στο facebook αλλά και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.
Η εν λόγω αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους κληρικούς, στην Έ Ιερατική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις κατασκηνώσεις της Ρίζας Αντιρρίου.

Ο Μητροπολίτης, όπως πληροφορήθηκε το «Γεγονός» τόνισε πως θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις για όποιον ιερέα εξακολουθεί να είναι μέλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σκανδαλίζουν τον κόσμο με την παρουσία τους στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.
Μάλιστα ανέφερε, ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να μάθει αλλά και να δει κάποια πράγματα που αφορούν το εν λόγω θέμα, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι ποιοι ιερείς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα social media.

Η αλήθεια είναι ότι  ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις η  παρουσία ιερέων στους εν λόγω διαδικτυακούς χώρους να μην είναι η δέουσα, όμως από την άλλη πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η ραγδαία και συνεχώς αυξανόμενη χρήση των τεχνολογικών μέσων από την πλειονότητα των νέων ανθρώπων, τους οποίους η Εκκλησία πρέπει να προσεγγίσει δίχως να αγνοεί τα κελεύσματα της σύγχρονης εποχής.

Πάντως, για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε, ότι δεν βρήκαμε ούτε έναν κληρικό της Μητρόπολης να διατηρεί πλέον λογαριασμό στο facebook μετά τη συγκεκριμένη ομιλία του κ.κ. Κοσμά…

αγιορειτικο βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: